søndag den 12. marts 2017

De fleste IS krigere er fra Saudiarabien - USAs nære allierede

De fleste IS krigere er fra Saudiarabien - USA’s nære allierede5

FP


Den Sunni Islamiske Stat (ISIS; ISIL), har pralet med at USA’s nærmeste allierede i Mellemøsten Saudi Arabien er det land som givet flest terrorister til jihad grupper i Irak, fortæller Fox News, der igen citerer irakiske militære kilder.

Sunni Saudi Arabien har en anslået 800 kilometer lang grænse til det krigshærgede Irak.

Ikke desto mindre kan Fox News fortælle at de saudiske jihadister krydser grænserne ind til Irak også gennem Tyrkiet og Syrien.

Nyhedsbureauet har erfaret fra unavngivne irakiske efterretningskilder at jihadister fra det saudiske kongedømme udgør næsten 33% af alle ISIS terroristerne i Irak, og føjer til at “saudierne udgøre den suverænt største gruppe af ISIS krigerne med russsiske tetjenere som den næststørste gruppe.”
Islamic State jihadis

En højtstående irakisk efterretningsofficer fortalte, som anonym, at “Den saudiske tilstedeværelse er meget stor.”

“Saudierne udgør de fleste af selvmordsbomberne da de allerede har lagt grundlaget gennem radikalisering ved at være blevet indoktrineret af radikale sheiker i Saudi Arabien. Og vi har tilfangetaget vigtige ISIS kommandører.” føjede han till.
Fox News påpeger at man har set forskellige fotos med tråde til ISIS og også dokumenter der viser identifikations- og kreditkort tilhørende saudiske terrorister.
Rapporten kommer knap en måned efter en artikel i the Wall Street Journal (WSJ) der afslørede at præsident Donald Trump’s administration overvejer at skabe en militær alliance med større allierede i Mellemøsten herunder det saudiske sunni kongedømme for at besejre Shia Islam.
Præsident Trump’s anti-Iran koalition ville bringe Saudi Arabien De Forenede Arabiske Emirater (UAE), Israel og Egypten og Jordan sammen.
Kongedømmet i Saudiarabien der følger Sharia Lov betragtes som selve drivhuset og global eksportør af radikal islamisk tankegang, nemlig den ekstremistiske Sunni ideologi Wahhabisme, der knyttes til ISIS og andre jihadistgrupper.
Saudi Arabien påtvinger ekstrem strenge  Islamiske lov på sine borgere.
“Wahhabismen blev født i Saudi Arabien. Saudier udgør de førende ekstremistiske organisationer som ISIS,” fortalte en anonym irakisk embedsmand til Fox News. “De udgør de højest placerede embedsmænd og soldater i deres rækker. Saudi Arabien er intet uden U.S. beskyttelse, landet ville kun være en mundfuld for Iran.”
Sunni Saudi Arabien betragter Shia Iran som sin regionale rival. Iran har udpræget stor indflydelse over den shia ledede regering i Irak, hvor militser bakker op om Den Islamiske Republik der bekæmper ISIS.
Saudi Arabien er del af den U.S.-ledede koalition mod ISIS i Irak og Syrien. Sunni kongedømmet, der har slået hårdt ned på jihadist grupper indenfor sine grænser, har også  oplevet angreb udført af ISIS.


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails