søndag den 19. marts 2017

Valget 2016 og valget 1860 - en sammenligning

Er vi tilbage i 1861?Op til 1860 havde der været mindst et tiår med uro, utilfredshed blandt det ‘tavse flertal’ - de fleste landmænd.

Kristne og familier der boede uden for de store byområder var vrede over det politiske system og de ønskede virkelig store ændringer i forbundsregeringen. Men de var for det meste i ro, fordi de ikke havde nogen politisk leder der forstod helt præcist at være talerør for deres frustrationer over systemet.

Så dukkede der en person op, en outsider, der tiltrak sig hele det almindelige folks opmærksomhed, en person der lovede at forandre Washington og systemet der, og gøre Amerika til et mere lige og retfærdigt land. Ingen gav denne person, denne outsider, nogen chance for at vinde præsidentembedet. .
Abraham Lincoln by Alexander Hesler.png
Demokraten Stephen Douglas, Illinois         Republikaneren Abraham Lincoln, Illionois

“Han aner så absolut ingenting,” sagde de. Hele den etablerede presse forudså at han ville vinde stort mod hans mere kendte, veletablerede og godt finansierede modstander.

Så skete der noget besynderligt!

Denne person, denne outsider, gik hen og vandt i 1860!

Og i 1861 besluttede alle de etablerede politikere, børshandlerne og deres følgere at løsrive sig fra the Union og en borgerkrig indledtes.

Den periode i amerikansk historie var dyster og blodig med over 600000 døde mænd, men den førte også til en lysere æra der for evigt ændrede kursen for amerikansk historie - til det bedre.

2017 ligner 1861, men jeg håber i sandhed at den etablerede flok af Demokratiske politikere, børshandlerne og deres følgere ikke laver samme fejl som de gjorde i 1861.

http://www.americanthinker.com/blog/2017/03/ask_a_democrat_are_we_back_in_1861.html#ixzz4bkifurQ9

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails