lørdag den 15. september 2012

Iran sender terrorhold til Tyrkiet

Iran sender terrorhold til Tyrkiet

REZA KAHLILI                                                                                          
           
Medlemmer af Quds Styrkernes Eliteenhed 400 er blevet aktiveret i Tyrkiet for at angribe U.S. og israelske interesser og for at støtte den kurdiske separatistbevægelse PKK, med vold om nødvendigt.
 


En kilde inden for Revolutionsgarden bekræftede tilstedeværelsen af de iranske tiltag i Tyrkiet mens Iran øger presset på den tyrkiske regering for at få standset den støtte til oprørerne mod Bashar al-Assad i Syrine.

Tiltagene er for at angribe Vestens interesser i Tyrkiet om en krig skulle bryde ud mod enten Syrien eller Iran og på samme tid arbejde på at destabilisere Tyrkiet som en advarsel om ikke at blande sig i Syriens affærer.

De iranske ledere har gentagne gange advaret Tyrkiet, Saudiarabien og endog Amerika mod enhver indblanding i Syrien, om at Assads regime er deres røde linje.

Ifølge den tyrkiske avis Today’s Zaman blev en iransk spion arresteret den 1. september for at samarbejde med de kurdiske separatister. I den efterfølgende afhøring indrømmede han at være en iranske operatør i Revolutionsgarden.
 
PKK guerillastyrker

Den samme avis afslørede her fornylig at 9 spioner var blevet arresteret i Tyrkiet, to af dem med iransk oprindelse og de 7 andre af tyrkisk. Spionerne leverede information om de iranske kontakter med PKK krigere og deres mission med at finde strategiske mål i Tyrkiet.

På et tidspunkt samarbejdede Iran og Tyrkiet om at afværge angreb fra de kurdiske separatister både i Tyrkiet og Iran, men nu berettes der angiveligt at Iran nu støtter PKK guerillaerne i Tyrkiet for at destabilisere landet.

I den sidste måneds tid har PKK krigere angrebet en militærkonvoj og en politistation, placeret bomber og kidnappet tyrkere for at skabe et miljø der ligner det i Syrien.

Ifølge en rapport mandag i den tyske avis Die Welt, har det iranske regime sendt flere end 100 spioner ind i Tyrkiet siden marts og har hjulpet PKK krigerne med deres angreb i Tyrkiet fra Iran.

Reza Kahlili is a pseudonym for an ex-CIA spy who requires anonymity for safety reasons.  He is a senior fellow with EMPact America and the author of A Time to Betray, a book about his double-life as a CIA agent in Iran's Revolutionary Guards, published by Threshold Editions, Simon & Schuster, April 2010.  A Time to Betray was the winner of the 2010 National Best Book Award and the 2011 International Best Book Award.
                       

Read more: Family Security Matters http://www.familysecuritymatters.org/publications/detail/iran-sends-terror-teams-into-turkey?f=must_reads#ixzz264cYDT6f

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails