lørdag den 15. september 2012

ADHD Noget fup?

ADHD  noget fup?

Bernie Planck


Penge finder altid en sygdom eller et problem. Da jeg var barn havde jeg ADHD. (Den danske betegnelse for ‘sygdommen’ er, hold fast: ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder)er amerikansk, men har vundet indpas i daglig tale over hele verden. Direkte oversat betyder det “opmærksomheds- og hyperaktivitetsforstyrrelse.“ synopsis-kommentar)

Heldigvis for mig så var endnu ingen der havde fundet ud af, at der er rigtig mange penge i at diagnosticere og ganske så unødvendig behandle børn med ADHD, derfor var jeg i stand til at vokse op uden sundhedsprofessionelle der kunne ‘smadre’ min hjerne med medikamenter, behandling og terapi.
 
Photo Credit: Area 51 Blog

Jovist, der er millioner af børn med en mild udgave af ADHD og hvad så? Medmindre dit barn banker hovedet ned i køkkenbordet, så vil det være langt bedre for dit barn ikke at lade  barnet komme på medicin. På de fleste børn, hjælper stimulanser som Ritalin og Adderall kun på kort sigt. Med de længerevarende virkninger så er der til nu kun lidt bevis på at de forbedrer, enten barnets indlæringsmønster eller opførsel.

Sandheden om dette er at da jeg var barn i 1950’erne så var der meget, meget få børn der blev behandlet for ADHD. Vi skal spørge os selv, hvorfor der nu er millioner af mødre der søger professionel hjælp for deres børn med, måske, ADHD. Svaret: PENGE.

I dag er der forskere, professionelle diagnostikere, læger, ernæringseksperter, psykologer, neurologer, børnelæger, opførsels terapeuter, socialarbejdere, rådgivere, sygeplejere, psykiatere, coaches og andre professionelle i ADHD brancen der alle har en interesse i at sikre sig at der er tilstrækkeligt med børn med diagnosen ADHD så de alle kan holdes beskæftiget og tjene penge.

Jeg tror at problemet i dag er at børnene spiser den forkerte mad, ikke for nok motion, og ikke får nok hvile og søvn. Gå i gang med dette og måske vil du opdage at dit barns opførsel forbedres markant.

Forbehold: Som med ale information på denne hjemmeside, er det ikke hensigten at udskifte professionel rådgivning eller diagnose. Hvis du har bekymringer forårsaget af ADHD eller andre sundhedsproblemer, så kontakt venligst en kvalificeret på sundhedsområdet. Vær blot klar over at nogle af de professionelle råd der tilbydes kan være med en interesse i yderligere at fremme ADHD bedraget snarere end at være i dit barns bedste interesse.

Læs denne danske side: http://www.adhdhverdag.dk/forstaa-adhd/hvordan-stilles-diagnosen-adhd.shtml?gclid=CI-6ncuWqLICFYcNfAodBSwAdQ

og denne: http://videnskab.dk/krop-sundhed/oprab-drop-adhd-medicin-og-kig-pa-kosten

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails