mandag den 24. september 2012

Klogere med alderen og erhvervserfaring


MCGOVERN burde have talt ved Republikanernes konvent

LARRY ELDER

Listigt træk ved at vælge Huset Budget Committe Chairman, Paul Ryan, Wisconsin., som medkandidat for præsidentkantidaten Mitt Romney. Nu følger så næste træk: Inviter George McGovern, Demokraternes præsidentkanidat i 1972 til at tale i denne måned i Tampa, Florida ved Republican National Convention.

Jovist, den gamle venstreorienterede McGovern. Du husker måske udtrykket, “En konservativ er en venstreorienteret der er blevet generet?” Nuvel McGovern er blevet generet.

Den mest venstreorienterede Demokratiske præsidentkandidat udover Barack Obama, tidligere senator George McGovern, Demokrat fra South Dakota, er den der foreslog at give hver mand, kvinde og barn en årlig “borgerydelse” på 1000 dollars. I talen, hvor han accepterede sin nominering kom McGovern med samme holdning, som Barack Obama, om at kapitalismen og det frie marked svigter os, kører os i sænk, og at social retfærdighed kræver en universel sundhedsdækning:

“Et program der kan sætte arbejde tilbage i arbejde kræver at arbejde bliver belønnet ordentligt. Det betyder afslutningen på et system af økonomisk kontrol, hvor arbejde bliver undertrykt, men priserne og virksomhedernes profit går til himmels. Det betyder et system med en national sundhedsforsikring, således at arbejderen kan få råd til en ordentligt sundhedspleje for sig selv og sin familie.”

McGovern’s venstreorienterede bona fides kan absolut ikke betvivles.

Senator Bobby Kennedy, Demokrat - New York, selv præsidentkandidat i 1968 kaldte McGovern den “eneste anstændige mand i Senatet.” Som dekoreret bombepilot fra 2. Verdenskrig var McGovern voldsomt mod Vietnamkrigen og gik ind for en fuldstændig og øjeblikkelig tilbagetrækning af amerikanske tropper. Nævn en skat, en lov om større regeringsforbrug eller et nyt regulativ, og meget sandsynligt så støttede McGovern det.

Men efter han forlod Senatet i 1981, skete der noget der gennemgribende, han ændrede adskillige af sine allermest indgroede synspunkter.

McGovern blev selvstændig forretningsmand - og gik fallit.

Idet han fulgte en anbefaling fra en ven med “en livslang erfaring i ledelse af hotel-restaurant branchen,” købte McGovern et lille hotel og restaurant, Stratford Inn i Connecticut. Han hældte alle sine sparepenge i stedet, investerede syv år af sin indtjening efter Senatstiden som forelæser i foretagendet.

En medvirkende faktor til fiaskoen var ifølge McGovern de regulativer der gør det yderst vanskeligt at tjene penge. I en mea culpa der skulle få det til at løbe iskoldt ned af ryggen på enhver venstreorienteret på ‘Tinge’ sagde McGovern: .

“Jeg ønsker jeg på forhånd jeg havde kendt mere til bekymringerne og problemerne hos amerikanske forretningsfolk, mens jeg var i U.S. Senatet og senere som præsidentkandidat. Den viden ville have gjort mig til en bedre lovgiver og en mere værdig aspirant til Det Hvide Hus ....Jeg har først erfaret alt dette i de sidste 20 år. Amerika er blevet det mest gennemregulerede samfund i verden.....Den anden lektion jeg lærte ved at eje Stratford Inn er, at lovgiverne og regeringens regulativer skal være mere omhyggelig med at tage de økonomiske og ledelsesmæssige byrder i betragtning, dem vi har påført virksomhederne i U.S. ... Mange virksomheder, i særlig grad små selvstændige såsom Stratford Inn, kan bare ikke føre  sådanne omkostninger over på deres kunder og så være konkurrencedygtige og profitable.”
“Jeg ønsker jeg på forhånd havde kendt til bekymringerne og problemerne som amerikansk forretningsfolk står overfor.”

Jamen, Hellige Ayn Rand! Så skrev McGovern en artikel i foråret 2008 med titlen “Frihed betyder ansvarlighed.”:

“Mange mennesker har ikke råd til de guldindfattede sundhedsplaner der er de eneste muligheder i deres stater,” skrev McGovern. “At købe sundhedsforsirking på Internettet og udover statsgrænserne, hvor mindre omkostningstunge forsikringer kan opnås, er forbudt af mange staters forsikringskommissioner. Trods det at man kan købe en bil eller en husforsikring med et museklik, da kræver nogle statsregeringer deres godkendte planer for køb eller også intet. Det er som om staterne dikterer at du skal købe en Mercedes - eller slet ingen bil.”

Dette er selvfølgelig præcis det Republikanerne, før ObamaCare har tilbudt som en af de måder man kan gøre det mindre omkostningstungt at erhverve sig en sundhedsforsikring - uden at regeringen blander sig.

McGovern lød i sin advarsel om overdreven regulering nærmest som Reagan: “Under dække af at ville beskytte os fra os selv, er såvel højre- som venstrefløjen blevet endnu mere aggressive i at ville regulere opførslen ....Siden jeg forlod embedet har jeg skrevet om offentlig politik fra et nyt perspektiv: Udefra som en person der kigger ind. Jeg er kommet til den erkendelse at det at beskytte valgfriheden i vore dagligliv er vigtigt for at opretholde et sundt civilt samfund.”

“Hvorfor tror vi at vi hjælper voksne forbrugere ved at fratage dem deres valgmuligheder? Vi tager ikke deres biler fra dem, fordi vi ikke kan lide at nogle mennesker kører for stærkt. Vi tillader statslige lotterier trods det vi ved at nogle mennesker bruger endog de penge de skulle købe mad for. Enhver er udsat for de økonomiske risici under en eller anden form. Men vi søger ikke fuldstændig tankeløst at glatte enhver teoretisk rynke i livet ud.”
“Valgfrihedens natur er at nogle mennesker vil misbruge deres ansvar og skade sig selv i processen. Vi burde gøre vort bedste for at uddanne dem, men uden at gøre valgmuligheden for alle andre mindre.”
McGovern medførte megen skade da han var i Kongressen. Her er der en chance for at han kan hjælpe med til at reparere på det. For landets skyld burde McGovern dele sin surt-tjente visdom - på Det Republikanske National Convention.

Mitt - inviter ham. Hvis han ikke kan komme, så citér ham.

LARRY ELDERLarry Elder is a best-selling author and radio talk-show host. To find out more about Larry Elder, or become an "Elderado," visit www.LarryElder.com.
http://www.wnd.com/2012/08/mcgovern-should-speak-at-gop-convention/

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails