fredag den 14. september 2012

Obama i Carters fodspor

Følger Obama i Jimmy Carters spor?               

Ed Morrissey


I går svarede Barack Obama noget skævt på Mitt Romneys kritik over udtalelsen vedrørende hændelsen ved Cairo ambassaden ved nærmest at skildre ham som en der skyder med løst krudt. Han fortalte CBS journalisten Steve Kroft at “Guvernør Romney synes at have en tendens til at skyde først og så sigte bagefter.” Charlie Spiering bemærkede at Obama synes at være på samme spor som en anden amerikansk præsident med disse ord -- og måske den værste Obama kunne vælge, under disse omstændigheder:
   
Obamas bemærkninger er et ekko af den ofte fremførte kritik som præsident Jimmy Carter kom med over for Ronald Reagan, dengang hans modstander i præsidentvalgkampen.

Carter kritiserede Reagans syn på udenrigspolitik under sin tale ved Demokraternes Nationalkonvent i 1980 ved at forhåne Regan og beskylde ham for at leve i en “fantasiverden” og gjorde opmærksom på hans manglende evne til at forstå “de komplekse forandringer” i udenrigspolitik.“Det er en eventyrverden. En verden med gode fyre og slemme fyre, hvor nogle politikere skyder først og stiller spørgsmål bagefter,” sagde Carter, “Ingen svære valg. Ingen ofre. Ingen barske beslutninger. Det lyder for godt til at være sandt -- og det er det. Fantasiforestillinger fører til uansvarlighed. Virkelighedens vej fører til håb og fred.”

Jeg samtalede med Guy Benson i går om en optagelse til hans weekend radioshow, og fik tilfældigt nævnt at meningsundersøgelser i dette valg mindede mig om 1980 valgkampen. Da han netop kom fra sit konvent kunne Carter nyde et betragteligt spring op i popularitet i hele septemeber måned, og han blev ved med at understrege Ronald Reagans simplificerede syn på verden og faren ved hans “skyd først” indstilling.

Skræmmekampagnen over for Reagan virkede - i meget kort tid. Til sidste besluttede vælgerne at det blot var et dække for Carter så han kunne undgå at blive holdt som ansvarlig for sin uduelighed i udenrigspolitik og den elendige tilstand af økonomien.

Hvis Obama ønsker at køre efter Demokraternes drejebog fra 1980, så passer det mig aldeles udmærket. I mellemtiden er Spiering og jeg ikke de eneste der hører de svage ekkos af “Velkommen tilbage Carter.” Michael Ramirez har indfanget hele ånden fra 1979 i et deja vu, helt ned til det smørrede smil der tilsyneladende sælger elendighed:

Husk også at se nærmere på Ramirez’ forrygende samling af sine værker:
Everyone Has the Right to My Opinion, der dækker hele bredden af Ramirez’ karriere og giver et fascinerende indblik i politisk historie. Læs min anmeldelse her, og se mine interviews med Ramirez her og her. 
 

Og glem heller ikke at se nærmere på hele Investors.com sitet, der nu har inkorporeret alle de tidligere IBD ledere, mens der stadig eksisterer individuelle investorer.
http://hotair.com/archives/2012/09/13/is-obama-channeling-jimmy-carter/

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails