lørdag den 1. marts 2014

Er det ved at være slut med militant Islam?

Er det ved at være slut for militant islam?DR. LAINA FARHAT-HOLZMAN
                                                          
Mange intellektuelle tror at den politiske højrefløj “dæmoniserer” Islam. Dette er latterligt, fordi det kan se ud til at Islam dæmoniserer sig selv. Hvor fredelig er egentlig en religion når den helt tydeligt er feberramt af frygt for modernitet, føler sig som offer, og er midt i en religiøs fase der er lige så meget i krig med sit eget folk som den er det mod resten af verden?


Religioner er som floder, der er modstrøm, medstrøm, vandfald, stille vand og et delta, hvor religionen når det store hav. Kristendommen og Jødedomme har begge flydt som en sådan flod, og er nu, i det store og hele, en del af det globale ocean med civilisationens værdier. Buddhismen har været på samme rute, og dens kerneværdier er nu globale. Hinduismen er i deltastadiet, med udløbere der nærmer sig havet. Dermed ikke sagt at alle religioner befinder sig på et fredfyldt sted; der er lommer af ekstremisme og strenghed, men i det store og hele deler de fleste af verdens religioner civilisationens værdier i dag.


Islam  den yngste af de store religioner  er feberramt hvilket berører ikke kun muslimerne, men hver eneste af deres naboer i verden. Små, men nidkære beslutsomme grupper kan terrorisere store befolkningsgrupper der ellers har været vant til god orden. Selvmordsbombere, lastbilbombere, og omhyggeligt planlagte mord behøver ikke slå masser af mennesker ihjel for at skabe terror.


Der er en verdensomspændende tendens der er alarmerende, men forståelig: En tendens til at få gjort op med problemet, få indsamlet såvel de kriminelle ihærdige som de mere almindelige udøvere. Vi ser dette nu med Rusland og Kina: Trusler om den totale udslettelse af deres muslimske befolkninger. 
 


Rusland.  Ruslands problem er adskillige århundreder gammelt. I det 19. århundrede erobrede Rusland alle de gamle bystater (Silkevejen) i Asien og indlemmede dem i det russiske imperium. I de første dage af den russiske revolution i 1917 blev disse muslimske stater frie for derpå igen at blive absorberet da Sovjetunionen blev Det Nye Russiske Imperium. Med Sovjetunionens kollaps fik de muslimske stater endnu engang deres formodede frihed, men Rusland har fået trukket dem ind i en Neo-imperialistisk union. Selvom Rusland besejrede disse muslimer fik de aldrig pacificeret dem. Det kan vi se nu. Regionen lider under både intern krig (nationalisme versus islamisme) og etnisk krigsførelse, resultater af Stalins kampagne med at forflytte hele befolkningsgrupper og trække grænser der bevidst er beregnet på at splitte og erobre.  


Militante Islamister retter deres vrede mod Rusland. Rusland, vært for De Olympiske Vinterlege, er under angreb af islamister. Præsident Putin har meddelt (og jeg tror ham) at han vil behandle problemet med disse terrorister ved udslettelse. Vi vil snart se at enhver i muslimsk klædedragt vil være målet for straf.


Asien. Thailand (Buddhistisk og med verdsligt flertal) er i en udslettelseskrig mod deres muslimske minoritet, som det er tilfældet i Burma (Myanmar) og i et stykke tid Kina mod deres engang moderate muslimske befolkningsgruppe - Uighurerne.


Egypten. Islamisterne nåede så langt som at blive valgt, og de forventede at ændre på Egyptens tendens til sekularisering og modernisering. Hæren har fået afsluttet det projekt og er nu i færd med at eliminere islamisternes medlemskab.


United States. Dette land svarede igen på en serie af dødbringende angreb, kulminerende ved 9/11 ved at gå i krig i Afghanistan og Irak, ingen af dem udslettelses eller forandringskrige. Vi er selv  en langsom bevægende intern krig med konflikter med civile liberale, og regeringen der er ansvarlig for vor sikkerhed, Hvis der kommer endnu et større angreb på vort hjemland vil de liberale tabe.


Europa. Rædslerne fra 2. Verdenskrig har overbevist den europæiske elite om at den skal være tolerant over for immigranter. Denne tolerance er stødt ind i en mur af organiseret islamisme, banditter i fængsler konverterer, arbejdsløse og unge uden håb radikaliseres og opfordres til martyriet i “hellig krig” og med liberale love der presses til at tillade uliberal opførsel. Europa er nu ved at ændre på sin liberale indstilling, ikke med udslettelse, men muligvis med udvisning i fremtiden.


Islamisterne er i en dødscirkel.
                       
 


FamilySecurityMatters.org Contributing Editor Dr. Laina Farhat-Holzman is a historian, lecturer, and author of How Do You Know That? You may contact her at Lfarhat102@aol.com or www.globalthink.net.
                       

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails