søndag den 30. september 2012

'Gratis' mobiltelefon et valgtema!

'Obamaphone' Video sætter gang i debat

David A. Patten

En video med en kvinde der praler med hun støtter præsident Barack Obamas genvalg, fordi “han gav os en mobiltelefon” er gået amok på internettet, og har sat fokus på den stadig større debat over U.S. regeringens forbrug til rettigheder.

“Lad Obama fortsat være præsident” informerede den uidentificerede kvinde, som nu er døbt “Obama mobiltelefon damen” i videoen. “Han gav os en mobiltelefon.”

Dette synes at være en henvisning til et forbundsregeringsprogram ved navn Lifeline der giver gratis mobiltelefoner til de nødlidende, fattige så de kan få adgang til hjælpetjenester.
Her er så videoen der har sat gang i debatten.


Lifeline programmet stammer fra før Obama administrationen. Men siden 2008, er programmets omkostninger mere end fordoblet fra 772 millioner dollars til 1,6 milliard dollars, da antallet af Lifeline konti er gået fra 7,1 millioner til 12,5 millioner ifølge Bloomberg News.

Teknisk set er Lifeline ikke et skatteyderbetalt program, fordi telefonselskaberne dækker deres omkostning ved at lægge den over på deres andre kunder ved et “Universal Service” gebyr på deres regninger. Forbrugerne der betaler for deres telefontjenester subsidierer altså for de ‘gratis’ telefoner til de ‘nødlidende.’

Hvem der er kvalificeret til denne ‘service’ varierer fra stat til stat, men de der tjener mindre end 135% af fattigdomsniveauet anslået af forbundsregeringen, har en generel ret til mobiltelefonerne. En familie på fire med en husstandsindkomst på 30000 dollars ville således være kvalificeret.

“Obama mobiltelefon” videoen er blevet en øget del af en stadig større debat i kampagnen over ‘rettighedsforbruget’ et emne som Demokraterne er sikker på er en vindersag.

Emnet blev bragt på bane efter der dukkede en video op med Mitt Romney der beskrev de 47% af amerikanerne der ikke betaler indkomstskat som de “der tror regeringen har ansvaret for at sørge for dem, som tror de har ret til sundhedspleje, til mad, til huslys, fortsæt selv listen.”

En Republikansk medlem af Kongressen, Tim Griffin fra Arkansas har fremsat forslag om ophør med subsidier til mobiltelefonerne.

Han påpeger at en høring i 2011 klarlagde at næsten 270000 Lifeline bruger har to konti, hvilket betyder at de får gratis mobiltelefoner og tjenester fra to eller flere udbydere. Siden den høring har FCC lavet om på programmet og fremhæver, at man vil spare skatteyderne for hundrede millioner dollars om året. Dog fortsætter ordningen med at blive stadig større.

Den Demokratiske senator Claire McCaskill fra Missouri er blandt de som er bekymret over Lifeline’s ‘blomstrende’ omkostninger. Ifølge Fox News er hun blevet bekymret over den potentielle svindel, efter hun modtog et brev der gjorde hende opmærksom på at hun var kvalificeret til en gratis telefon.

http://www.newsmax.com/newswidget/Obama-phone-video-viral/2012/09/28/id/458042?promo_code=F492-1&utm_source=Newsmax&utm_medium=nmwidget&utm_campaign=widgetphase1

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails