onsdag den 11. juni 2014

Obama har fundet sin syndebuk for Bergdahlaffæren!

Obama har fundet sin syndebuk for Bergdahl fadæsen       


               
                               
Enhver dækhistorie har brug for en syndebuk og ifølge Rep. Buck McKeon’s kommentarer efter sidste aftens Congressional høring om Bergdahel aftale synes Obama administrationen af havde søsat navnet på deres syndebuk.                
The Weekly Standard rapporterer:

Det sidste spørgsmål der blev stillet ved mandag aftens høring, for lukkede døre, i House of Representatives var ganske simpelt: Hvem traf beslutning om at udveksle fem top Taliban embedsmænd holdt fange på Guantanamo Bay i Qatar med den ene amerikanske krigsfange holdt af Taliban - sergent Bowe Bergdahl?

Ifølge Buck McKeon, formand for House Armed Services komiteen, fortalte Obama administrationens talsmænd at den person der var ansvarlig for beslutningen om aftale ikke var præsident Obama, men forsvarsminister Chuck Hagel.

“Hold lige inde et øjeblik, siger du det var forsvarsminister Hagel der tog beslutningen eller var beslutningen United States præsidentens?” sagde McKeon, Republikaner fra Californien til journalisterne. “Det var dog præsidenten for United States der stod frem med Bergdahls og tog al æren. Og nu da der har været stillet spørgsmål ved beslutningen, trækker han sig fra den?”

Administrationens påstand om at Hagel, ikke Obama, tog beslutningen er i modstrid med, hvad Hagel selv sagde på Meet the Press den 1. juni. “Jeg underskrev beslutningen,” sagde Hagel. “Præsidenten var den der tog den ultimative beslutning.”

I sandhed meget interessant. Vil Hagel, en Republikaner, finde sig i at være udpeget og tage skylden? Når man tager hans udtalelse om præsidenten i betragtning, og samtidig har den faldende tilslutning i det amerikanske folk til den nuværende ‘besætter’ af Det Hvide Hus, så er det en smule vanskeligt at sælge den historie.

Hvis Hagel nu nægter at påtage sig fejlen, og hvis han beslutter tale lige ud af posen, hvad så?


Det er altid problemfyldt at opstille en syndebuk. Min til alle tider favoritbehandling af problemet er fra Dashiel Hammets bog - “Malteserfalken.” Den fremragende filmatisering gengiver scenen, hvor banden (og de har alle ‘beskidte’ hænder) der finder en syndebuk er lærerig.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails