lørdag den 21. juni 2014

Jødiske sportslegender - er der nogen?

Bernie Planck
Tilbage i 2007 udgav en hjemmeside ved navn The Lang Report en artikel med titlen “Jødiske Nobel Pris vindere....hvorfor så mange?,” i artiklen undrede man sig over, hvorfor jøder har vundet så mange Nobelpriser, 178, sammenlignet med muslimer der har vundet så få, sølle 9, trods den kendsgerning at muslimer er 117 gange så mange som jøder.
1980 film Airplane!
Photo Credit: Paramount Pictures

Jeg svarede på det spørgsmål i min artikel Hvorfor Jøder Vinder så Mange Nobel Priser og Muslimer ikke gør, og du kære læser kan jo læse den hvis interesseret - (her på synopsis).

Men formålet med denne artikel er ikke at diskutere spørgsmålet en gang til. I kommentarafdelingen i The Lang Report stillede en læser dette spørgsmål:

Ved Jacob 17. maj 2008
Hvorfor ikke lade næste artikel lyde
“Jødiske atleter ...Hvorfor så få?”

Jeg svarede: “Jacob! Lad mig fortælle dig, hvorfor der er så få jødiske atleter: Ser du holdejerne ønsker meget sjældent selv at spille!”

EnI de første årtier i det 20. århundrede tjente jøder til livets ophold i barske sportsgrene. Og ligesom jøder i dag er helt fremme i regeringen, i jura, forretningslivet, Hollywood, lægeverdenen og andre professioner så dyrkede jøder for 100 år siden ikke kun, men var dominerende i basketball, boksning og i så mange andre sportsgrene. Læs denne på synopsis: http://synopsis-olsen.blogspot.dk/2012/12/kontrollerer-jderne-usa.html

En af de blivende stereotyper om jøder, udover deres påholdenhed, er at de er fysisk skrøbelige. Se blot dette klip fra filmen Airplane fra 1980:


Hvis nu du har svært ved at høre dialogen - så følger den her:
Air Stewardess: Vil De gerne have noget at læs i?
Passagerer: Har de noget let?
Air Stewardess: Hvad med denne brochure, ‘Berømte jødiske sportslegender?

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails