lørdag den 16. juni 2012

Er du en tarvelig person - 5 kendetegn

5 måder af opføre sig på der gør dig tarvelig

John Hawkins

Folk er ikke tarvelige på grund af hvem de er, de er tarvelige på grund af den måde de opfører sig. Det betyder at rollelisten i Jersey Shore, Perez Hilton og Kardashians altså ikke kom sådan ud af deres mødres maver - sådan helt forkert. Snarere tværtimod måtte de alle lære, hvordan man er tarvelig som en affaldsplads. Nu er der tarvelige mennesker alle vegne, men forskellen er at med vor “enhver opmærksomhed er god opmærksomhed” 15 minutters berømmelsessamfund, betragter en masse mennesker det at være “tarvelig” som en fordel hvis blot man bliver betragtet af endnu flere. At alles øjne i værelset er rettet mod dig er det ikke værd, hvis ordet “tarvelig” samtidig farer gennem alles hoveder. De gode nyheder er, at det er så let at undgå den form for opførsel som får dig til at fremstå travelig.                    

1) Banden i det offentlige rum.

Sidste gang jeg var i D.C. befandt jeg mig i en taxi med en kvindelig ven og chaufføren spillede rapmusik. Fem minutter inde i køreturen, blev musikken, teksten møgbeskidt. Der kom en sang der faktisk referede til ‘fissen,’ og på det tidspunkt, da jeg jo var betalende kunde, måtte jeg bede ham skifte station.

Senere den weekend da jeg var i metroen, var der en der spillede høj musik i toget. Selvfølgelig da det jo var D.C. så var han måske netop ankommet fra et aller andet land, hvor man ikke aner der er noget der hedder hovedtelefoner - men jeg tvivler.

Det er ligeså nedværdigende når folk bander offentligt eller bliver højrøstede på en restaurant. Er disse tilbagestående idioter ikke klar over der er andre personer i lokalet? Hvad med en smule hensyntagen til andre der er i lokalet med dig? Ingen ønsker at høre dig rable løs i din mobiltelefon, råbe tværs over bordet til din fætter eller høre om hvor meget du hader de der fu.... Panthers. Lad dog som om du ikke er vokset op i en stald, og vis dog lidt klasse.

  
2) Om at udstille sig uhæmmet.

Hunde har en ganske naturlig tendens til at påtvinge sig en hakkeorden overfor andre hunde der ikke forstår dere plads. Hvis en underordnet hvalp bider en ældre hund for hårdt eller ikke vil lade ham være i fred, knurrer den voksne hund og napper hvalpen eller tvinger ham om på ryggen, og dermed får hvalpen lært nogle manerer.

Mennesker har de samme tendenser. Når jeg er sammen med de møgforkælede unger der løber vildt omkring og støjer i en forretning, så får jeg rent instinktivt den der lyst til at vippe dem en. Det kan man helt klart ikke slippe godt fra nu om stunder, men en masse ville dog ELSKE at kunne gøre det.

Der er bare noget så ekstraordinært møgirriterende ved en unge der gør sig selv til en pinsel, og over for andre, lige foran sin mor, der intet siger eller gør. Uundgåeligt er dette de samme møgtarvelige mødre der bliver splitterrasende når deres vilde unger kommer i problemer. Hvis din rådne møgunge smider med stole, slår læreren og kommer så meget ud af kontrol at politiet bliver tilkaldt, og din reaktion er at du giver skylden til lærerne og betjentene - ja, så har du dig et problem. Giv dog dig selv skylden. Du er den tarvelige person der gør dit barn ligeså tarvelig som dig selv. 
 
3) At have en rodet have.

Jeg hyrede engang en fyr til at lade noget i min have - feje blade sammen, klippe hækkene mv. Han var ganske god, og efter han var færdig kørte jeg ham hjem. Min overraskelse var stor, den samme mand der havde tilbragt timer i min have med at gøre den pæn havde bunker af rusten jern liggende i sin egen. Dette var dog det besynderligste. Hvad kunne dog få nogen til at tage en masse metal, gamle dæk, eller blot affald og så smide det i forhaven? Som minimum skulle man dog tro han i det mindste ville lægge det i et afsides hjørne af baghaven, hvor ingen kunne se det. Ingen ønsker at se et hus i nabolaget med knæhøjt græs, julelys i marts måned, biler rundt omkring, en kasseret opvaskemaskine i haven og et halv dusin kyllinger der vader rundt. Gør dog rent og lad være med at være så beskidt og rodet!
 
4) Sover rundt omkring.

Uanset om det drejer sig om at udstille din vagina rundt omkring for alle og enhver når du står ud af bilen, kneppe din vens kærester eller være på bistand med fem unger af forskellig herkomst med fem forskellige fædre, så kan du være ganske så sikker på at mennesker dømmer dig. Mænd slipper langt lettere fra dette, men de er ligeså skyldige.

De allerværste af slagsen er selvfølgelig de som gør kvinder gravide og derpå stikker af, men pick-up kunstner kulturen er ved at skabe en helt ny bølge af tøsedrenge. Det er ikke det at der er noget galt med mænd der ønsker at lære, hvordan man bedre behandler kvinder. Det er det kvindehadende “find dem, knep dem og flygt” mentaliteten som så mange af disse fjolser lever efter der er så luset og tarveligt.
5) Vær klædt på som en fiasko.

Har du nogen sinde set en slut walk? Hele “ideen” bag den er at blot fordi man er klædt som en luder det er ikke det samme som man selv “har bedt om” at blive voldtaget. Sandt nok. Men det betyder ikke at du bliver bedt om at være tarvelig. Hvis du er en kvinde der går ud af huset i et udstyr der ville passe godt på et karnevalsselskab - eller hvis du står på gadehjørnet i fem minutter så er chancerne for at en eller anden fyr standser og tilbyder dig penge mod sex rimelige - når du er klædt i tarveligt tøj.

På den anden side så har mænd en tendens til at gå i en anderledes, men dog muligvis endnu mere foruroligende retning. Da jeg havde været færdig på college nogle år arbejdede jeg i et kollektiv og morede mig hjerteligt over at nogle at ungerne klagede over at sikkerhedsvagter hele tiden fulgte efter dem når de kom ind i en butik. Nuvel de var ungdommelige delinkventer. Hvis sikkerhedsfolkene fulgte dem, så havde de ganske rigtig fokus på de rigtige. Dette bliver til hele Trayvon Martin “hættetrøje” kontroversen. Hvis du er klædt som en slyngel, ja da vil folk behandle dig som en sådan potentiel fare. Hvis du ønsker dig en tatovering i nakken, hætten trukket på over dit hoved og dine hængerøvsbukser langt under din røv, så forvent at folk bliver nervøse når du stiller dig i kø bag dem ved pengeautomaten. Det handler slet ikke om race. Hvis du er en hvid fyr der er klædt som en ekstrem punker fra Mad Max så bliver du bedømt ligeså barskt.

Folk lægger mærke til de beskeder du sender dem med den måde du klæder dig. Hvis det budskab siger “luder,” “bandit” da ville selv jeg med rette passe præcis på de mennesker på Wal-Mart hjemmesiden, der kan forvente at blive behandlet noget anderledes end alle andre. henvendelse til folkene i Wa-Mart.
 
                                                                
Categories: PJ Lifestyle Lists

http://pjmedia.com/lifestyle/2012/05/18/5-behaviors-that-make-you-trash/?singlepage=true

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hvad der lige er galt med at være født i en stald det kunne godt være uddybet, jeg synes det er en urigmelig påstand fremsat ganske uden belæg.
Peter Buch

Olsen sagde ...

Mon ikke du overfortolker en smule! Herren Jesus Kristus blev født i en stald og jeg kan ikke forstille mig at skribenten ville høvde han var 'tarvelig.' Det ville være ren blasfemi. Så du har ret i at det billede kunne være bedre valgt.

Related Posts with Thumbnails