søndag den 24. juni 2012

Alle er velkommen i kirken - nogle mere end andre

Omfavne homoseksuelle: En evangelisk epidemi


Ken Hutcherson og James Hansen                   


En mand ved navn Christian gik til lægen fordi han havde alvorlige angstanfald. Hans symptomer omfattede mental træthed, mavebesvær og en akut ludende gang. Oveni det, når hans anfald var mest alvorlige så kunne han opleve en slags tunnelsyn og sløret tale. Hyppigheden af disse anfald gjorde Christians liv ikke kun vanskeligt, men næsten uudholdeligt. På grund af tilstandens alvor ønskede læge at udføre flere prøver for at sikre han stillede den rette diagnose.

Det første lægen gjorde var at udelukke enhver mulighed for en genetisk betinget lidelse. Uheldigvis da viste et nærmere kig på Christians families historie ikke at være bidragende med nogen faktorer. Faktisk er hans far nærmest et symbol på et godt helbred.

Lægen gik derpå videre med en visuel undersøgelse af patienten. Da Christian klædte sig af bemærkede lægen at han forekom at være et ret så sundt individ, og i god form for hans alder. Udover nogle gullige misfarvninger på ryggen var der ingen visuelle tegn på patientens dårlige tilstand.

Men så viste en CAT scanning det som lægen havde mistanke om som værende årsagen til denne mands lidelse. Christian led af en unormal tilstand der forstørrer en person hjerte, og som samtidig reducerer dets evne til at fungere ordentligt. Dette var ikke første gang lægen havde set sådanne symptomer, skønt det på det seneste nærmest var blevet epidemisk og  er en tilstand der kan smitte og ramme selv det sundeste individ. Det kaldes PTS - eller Preferential Treatment Syndrom. (Fortrins Behandlings Syndrom)

Måske lider du af denne tilstand. Ud fra det vi har læst og hørt da viser et antal kristne disse symptomer og det over hele landet. Sagens kerne er at Christian Post fornylig havde en serie på tre artikler der gav anvisninger på, hvordan evangeliske samfund burde elske de homoseksuelle par der kommer ind i kirken.  Det som vi gerne vil vide, er hvorfor al denne Fortrins Behandling?
 


Hvis synd er synd, hvorfor så udskille homoseksuelle som en særlig klasse af mennesker? Duke Tabor, præst ved Vineyard Christian Fellowship i Pine Haven, lader formode, at hvis han skulle se et par af samme køn komme i hans kirke, da ville han gå ned fra alteret og byde dem velkommen med en omfavnelse. Hvor godt.

Vort første spørgsmål er? “Ville du ikke give en omfavnelse til enhver der kom ind i din kirke?” Hvorfor dog gøre forskel? Er kristne blevet så frygtsomme for at blive falskeligt benævnt som “hadere” at de nærmest skal falde over egne ben for at bevise det modsatte? Hvis synd er synd, hvorfor så ikke bevidst søge efter skattesnyderen, kidnapperen, den som misbruger børn, eller den nekrofile og give dem en varm omfavnelse? Vi skal forsøge at fortælle hvorfor: Fordi de synder ikke har en lobbyorganisation bag sig, der åbenlyst forhåner de som ikke støtter deres valg af livsstil. Vor kultur har en allergi overfor retskaffenhed, og kristne forsøger at uddele åndelig næsespray så folk vil lytte. 
 
Vor andet spørgsmål er en lille smule mere kontroversielt, men de førnævnte artikler handler så meget om det, at det bare skal stilles. Nemlig: “Hvem siger der ikke er gradsforskelle af synd?” Mens enhver synd er en krænkelse overfor Gud skal vi da virkelig formode at Skrifterne ikke skelner mellem dem? For eksempel i Johannes 19:11, ser Jesus på Pilatus og siger til ham, “Derfor har den der overgav mig til dig (Ypperstepræsten Kajfas) større synd”

Han talte ikke om emnet en større straf. Han sagde ikke, “Du ved Pilatus, du har syndet, de høje præster har syndet, Judas har syndet, den karl der spiste skaldyr med uvaskede hænder derovre syndede ...I har alle syndet og jeg bryder mig ikke om nogen af Jer.” En ærlig læsning af Skriften tvinger os til at overveje om denne kliché “Alle synder har lige stor værdi” ikke blot kunne være en belejlig undskyldning for at begå endnu værre ondt.

Skal homoseksuelle så peges særligt ud? Skal de have en Fortrins Behandling? Det kræver de. Medierne tordner for det. Ved at lytte til en masse kristne så skulle man tro at det at vinde homoseksuelle til Kristus var forkyndelsens Hellige Gral. Men er det Guds måde at betragte det på? Vi medgiver, at Gud ønsker vi elsker mennesker. Punktum. Sagen lukket. Når vi begynder at give Fortrins Behandling til mennesker på grund af deres baggrund, da giver vi ikke et sundt billede af Guds uforlignelige, umålelige og globale kærlighed.

Hvad er derfor behandlingen for PTS? Hvordan kan denne lidelse kureres? Hvordan kan din ryg igen blive ret, din stemme klar og du får dit klarsyn tilbage? Vi anbefaler at du konsulterer din Store Læge, for et få en indsprøjtning fra Skriften, tager to syndere til frokost, og ringer til dem næste dag. Gentag disse instruktioner dagligt, og du vil virkelig elske mennesker for Jesu skyld i stedet for din egen.
Ken Hutcherson Dr. Kenneth L. Hutcherson is the senior pastor of Antioch Bible Church in Kirkland, Wash. He is also a former NFL linebacker for the Dallas Cowboys and Seattle Seahawks.
 
James Hansen
http://www.wnd.com/2012/05/hugging-homosexuals-an-evangelical-epidemic/

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails