tirsdag den 25. februar 2014

Et barns religion - tegn på mental sygdom?

Et barns religion - Tegn på mental sygdom?

Drew Zahn                                 

Ifølge en artikel udgivet på Time magasinets hjemmeside kan dit barns “overholdelse af religiøse praksis” være et tegn på mental forstyrrelse.

“Religion kan være en kilde til tryghed, komfort der forbedrer dit velbefindende,” indleder artiklen skrevet af Francine Russo. “Men nogle former for religiøsitet kunne indikere tegn på dybereliggende mentale sundhedsproblemer.” I artiklen med titlen “Kan Dit Barn Være For Religiøst?” fortsætter Russo. “Hvis dit barn er opslugt af skrifter efter skolen beder regelmæssigt i dagens løb, kan du måske drage et lettelsens suk. Hun er sådan en god pige....Eller måske ikke. Dit barns inderlighed kan være noget godt, men der er nogle børn hvis religiøse observanser kræver et nærmere eftersyn. For disse børn kan en over nidkær udøvelse af deres families tro - eller en anden tro - være et tegn på underliggende mentale sundhedsproblemer.”

Artiklen omtaler rapporter fra terapeuter der ser børn og teenagere der er dykket ned i overdreven religiøsitet som en usund foreteelse, en slags tvangsmæssig forstyrrelse, eller OCD, der “ikke er mere åndelig, end fanatisk at vaske hænder. 
 

Artiklen beskriver en type OCD kaldet ‘samvittighedsfuldhed,’ hvor børn “som en besættelse bekymrer sig over om de har begået blasfemi, været urene eller på anden vis syndet,” og advarer mod religiøst bedrag og hallucinationer som forældre kan være mindre opmærksomme på “når det sker under troens dække.”

Russo foreslår forældrene at de evaluerer om troen er en “kilde til styrke” hos deres barn eller hvorvidt “religiøse handlemåder og ritualer synes at overtage deres dagligdag og erstatter deres normale aktiviteter.”

Hvis sidstnævnte er tilfældet oplister Russo nogle få retningslinjer anbefalet af “eksperter” for at rådgive dit barn gennem en samtale om tro, og at man søger hjælp om nødvendigt.

Selvom artiklen bekræfter at religion “kan være en positiv kraft i børns liv, ligesom det er tilfældet hos voksne,” så argumenterer Ken Shepherd fra organisationen Newsbuster der holder øje med medierne for at Russo med hendes liste af råd til forældre overser troens ægte magt og sted.

“Mærkeligt nok mangler der på listen over forslag - overværelse af religiøse gudstjenester med din teenager og/eller samtale med hans/hendes præst eller rabbi for at få det rigtige perspektiv på, hvordan dit barn håndterer hans/hendes inderlighed,” kommenterede Shepherd. “Det er også betegnende hvordan religion opfattes som primært hvad den praktiserende teenager ‘får ud af det’ eller ‘hvordan vedkommende føler det’ fremfor en erfaring, hvorved teenageren søger at tilbede Gud og opdage de evige sandheder om Hans karakter og vilje.”

Shepherd kritiserede også Time for at artiklen kom nogle få dage før Påsken. “På det plan så kan man forvente den slags tåbelighed af liberale verdslige publikationer,” fortsatte han, “det er temmelig påfaldende, at i den helligste uge i den kristne kalender så forsøger Time magazine at indgyde frygt hos forældre - hovedsageligt ved en overvejende verdslig indstilling med tanke på tidsskriftets læserskare - om at teenagere der er religiøse, i særlig grad hos konservative, måske ikke er raske i hovedet,”


“Jeg har set dette komme. Dette er en slagserie der præsenteres som anstændighed og medfølelse for de stakkels mentalt syge. Regeringen lader os Second Amendment mennesker beholde våbnene, men kun hvis vi ikke er mentalt syge - og det er regeringen der skal definere hvad det vil sige at være ‘mentalt syg’.”

Hun fortsatte, “Psykiatri er et farligt våben i Statens hænder. Vi kan ikke overlade det til regeringsmyndigheder at definere mental sundhed, eller tillade ‘eksperter’ i samme at afgøre vor beredthed til at udøve vore forfatningsmæssige rettigheder.

Drew Zahn is a WND news editor who cut his journalist teeth as a member of the award-winning staff of Leadership, Christianity Today's professional journal for church leaders. A former pastor, he is the editor of seven books, including Movie-Based Illustrations for Preaching & Teaching, which sparked his ongoing love affair with film and his weekly WND column, "Popcorn and a (world)view."
                            
http://www.wnd.com/2013/03/time-is-your-childs-religion-mental-illness/#fDLOt2VyccUU4fIf.99

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails