tirsdag den 18. februar 2014

Solstegt fugl - prisen for solanlæg!

Californiens solanlæg er ikke sunde for fugle der flyver forbi


Rick Moran

Måske skulle de begynde at kalde det “rød energi” i stedet for “grøn energi.”


Reflektorerne, spejlene på et gigantisk solanlæg i Californien der vil give tilstrækkeligt med energi til at kunne forsyne 140000 husstande, “halvsteger” fugle der passerer.

Ivanpah Solar Electric Generating System til 2,2 milliarder dollars dækker 13 kvadratkilometer i Mojave Ørkenen sydvest for Las Vegas.

Det menes at være et af de største solfangeranlæg i verden og består af tre tårne så høje som en 40 etagers bygning og med næsten 350000 reflektorer, spejle, der hver især er på størrelse med en garageport. Tårnene reflekterer lyset videre til kedler der igen laver damp til el-generatorerne.

Anlæggets åbning har sat spotlyset på spændingerne mellem bæredygtig energi og bevarelse af naturens dyreliv hos den grønne bevægelse.

Naturbeskyttelsesfolk hævder anlægget i alvorlig grad har forstyrret habitatet for de lokale rødlos, prærieulve, skildpadder og kitræve, og at de 537 graders celsius som genereres af spejlene svider fugle på himlen.
 
Kitræv

Biologernes rapporter om området til stedets ejere BrightSource Energy nævner dusinvis af døde fugle nogle med “svedne” vinger og fjer.

“Vi forsøger at finde ud af, hvor stort problemet er, og hvad vi kan gøre for at minimere antallet af døde fugle,” sagde Eric Davis, regionsdirektør for trækfugle ved US Fish and Wildlife Services, kontor i Sacramento. Han fortalte Wall Street Journal: “Når man indfører ny teknologi, så ved man ikke hvilke virkninger den vil have.”

Californien har imidlertid forpligtet sig til at skabe en tredjedel af sin energi gennem bæredygtighed inden 2020, og steder som Ivanpah ser man som fremtiden, med Solar Energy Industries Association der skamroser værket som “en daggry for en ny æra af energifremstilling i United States.”

Glem ikke vindmøllernes vinger der myrder hundredtusindvis af fugle hvert år. Tænk så over hvad nogle få af disse solanlæg kan gøre ved de vingede væsener.

Dette er helt sikkert “daggry for en ny æra” - udover det ikke nødvendigvis er en god nyhed, og et daggry for solanlæg,  kan være ‘tusmørke’ for tusinder af fugle. .

Jeg formoder at de “svedne” fugle kan uddeles som en del af fødevaremærkeprogrammet. De er jo allerede halvstegte, hvilke vil kunne glæde liberale. Lad os nu se!

Måske vil den næste af disse gigantiske huler i ørkenen man bygger kunne gøre arbejdet helt færdigt og servere gennemstegte fugle.


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails