onsdag den 21. januar 2015

Iran og Argentinas præsident bag mord på anklager i terrorsag??

Står Iran og Argentinas præsident bag, at en anklager i sagen om terrorangreb er død?

       
               
En anklager i Argentina der sidste uge beskyldte top regeringsembedsmænd for at dække over Irans medvirken til bombningen i 1994 af et jødisk samfundscenter i Buenos Aires er blevet fundet død i sin lejlighed.

Alberto Nisman stod for efterforskningen, hvorunder han opdagede at den argentinske regering - herunder den tidligere præsident, ægtemand til den siddende præsident  helt bevidst skjulte beviser på at embedsmænd fra Iran havde med bomben at gøre. Som ‘gengæld’ gav Iran gode oliekoncessioner til det energihungrende Argentina.
Alberto Nisman

Hele dette hemmelighedskræmmeri fortsætter til i dag med endnu en ‘handel’ der involverer den siddende præsident, i en aftale hvor Argentina solgte hvede til Iran. Christian Kirchner, enke til tidligere præsident Nestor Kirchner er blevet beskyldt for at være ‘behjælpelig’ med aftalen og for at have vidst alt om Irans medvirken i terrorangrebet.

Sikkerhedsministeriet kom med en udtalelse om, at hr. Nismans livvagter slog alarm efter han ikke besvarede deres telefonopringning søndag.

Idet de var bekymret over hans velbefindende hentede de hans mor, og forsøgte at få adgang til hans lejlighed lyder det i udtalelsen.

“Døren var låst indvendig fra, med nøglen siddende på indersiden. Efter en låsesmed fik åbnet døren fandt de Hr. Nismans lig i badeværelset. Ifølge udtalelsen fandt man en pistol og et tomt patronhylster ved siden af liget.

Hr. Nisman skulle mødes med en kongres komite mandag for at aflægge forklaring og baggrund for sine anklager mod præsident Fernandez og andre embedsmænd. Han havde udarbejdet en 300 sider lang rapport som blev udgivet onsdag, hvori der formodes af præsidenten og udenrigsminister Hector Timberman havde foranlediget en skjult forbindelse til iranerne der mistænkes for at have haft med bombningen af det jødiske samfundscenter at gøre. Se denne på synopsis:

Hr. Nisman formodede at planen var med det formål at rense de mistænkte iranere for at hjælpe med til at få en handelsaftale i stand mellem Iran og Argentina.

Han sagde han havde indsendt en anmodning om at en dommer kunne stille spørgsmål til præsidenten og udenrigsministeren ‘for at være forfattere til og medvirkende i en alvorlig skjulen og obstruktion af retfærdigheden vedrørende iranere der er anklaget af Amia (Israel-Argentina Fælles Forbund) terroristangrebet.”

Bilbomben af bygningen på 7 etager var det værste terroristangreb i Argentinas historie. I 2007 beskyldte anklagere i Argentina Iran for at have planlagt og finansieret angrebet og den militante gruppe Hezbollah i Libanon for at have udført det.
Iran afviste beskyldningerne som “grundløse.”
Indtil nu er ingen blevet dømt for Amia angrebet.
Juli sidste år, der markerede 20 årsdagen for bombningen, krævede Pave Francis retfærdighed for ofrene.

Hvad er det Nisman har fundet ud af om Kirchner og har det været medvirkende til at få ham dræbt? Grunden til jeg tøver med at kalde det et mord er, at efterforskningen fra begyndelsen er gået i kludder (den oprindelige dommer blev sat af sagen for skjult dagsorden og korruption, og han blev selv anklaget i 2005), og Nisman selv kan have være psykisk ude af balance.

Dette er en så opsummering af de anklager Nisman ville rejse hentet fra et radio interview for få dage siden:

I radiointerviewet torsdag, dagen efter sagen blev indledt bekræftede Nisman sine anklager mod præsident Cristina Fernandez. “Ud fra de telefonaflytninger, der er blevet bekræftet, beviser vi at to måneder før tidligere præsident Nestor Kirchner døde ....foretog Argentina en 180 grader vending i sin udenrigspolitik.”

Anklageren fortsatte: “(Den øverste leder) besluttede at nærme sig Iran geopolitisk.....de ønskede at oprette fulde diplomatiske forbindelser og langt vigtigere indgå en handelsaftale på grund af den energikrise Argentina stod overfor.”

Nisman har beskyldt regeringen for at forbedre forbindelsen til Teheran for at opnå gunstige aftaler om olie og sætte gang i eksporten af hvede, mod så at dække for Irans indblanding i bombningen.

Han forklarede, at særanklagerens kontor blev oprettet af tidligere præsident Nestor kirchner i 2004 og begyndte arbejdet i 2006. Han påpegede, at på det tidspunkt havde udenrigsministeren, dengang Rafael Bielsa, modtaget et forslag fra Iran gående ud på de rense mistænkte i angrebet.

“Bielsa sagde så særdeles klart, at han havde modtaget et tilbud fra Iran om at man ville købe hvede for 4 milliarder dollars, et meget generøst økonomisk tilbud, i bytte for at vi skulle sige at anklagerens punkter alle var en fejl og så lade sagen ligge,” sagde Nisman.

Imidlertid sagde anklageren at ekspræsident Kirchner intet havde med disse tilbud at gøre “(Nestor Kirchner) sagde altid ‘dette er et juridisk problem, sådan er det’.”

“Præsidenten besluttede at give straffritagelse for at frikende (de mistænkte) i sagen således at de ikke længere ville være under efterforskning. Alle beslutninger blev taget af hende. Alle de forhandlinger (optaget på bånd) henviser til hende ....hun kendte til det hele og (udenrigsminister Hector Timerman) gjorde intet uden præsidentens godkendelse,” sagde han.

Mange observatører fandt det meget mistænkeligt, og ildelugtende, da Argentinas regering i 2012 pludselig ikke længere mente Iran havde noget med bombningen at gøre. Men på det tidspunkt var beviset blevet forvansket, efterforskningen var kommet på sidespor, og ingen kunne komme igennem  korruptionen og inkompetencen hos politiet der behandlede sagen. Adskillige lokale politifolk kom for en dommer i 2004 i forbindelse med bombningen og de blev alle frifundet.   

FBI, der efterforskeede sagen med myndighederne i Argentins mener at angrebet på centret, var en selvmordsbombe udført at en Hezbolah operatør, Ibrahim Hussein Berro, der havde forbindelser til Irans regering. Men de fysiske beviser i sag er blevet så forvansket, at det er tvivlsomt at der ville kunne fældes dom.
Ibrahim Hussein Berro

/(Note: Der er en plakette i det sydlige Libanon til ære for Berro som martyr med dødsdatoen der falder præcis sammen med selvmordsbomben af det jødiske center. )

Nismans troværdighed er der rejst spørgsmål til, endog før disse seneste beskyldninger. Vi venter på hvad politirapporten om tragedien vil åbenbare, men forvent ikke at nogen vil tro på dens resultater.


Læs også denne på synopsis om Hector Timerman m.flere http://synopsis-olsen.blogspot.dk/2013/02/morderen-er-detektiven-iran-buenos-aires.html

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails