fredag den 23. januar 2015

Iran truer med gengældelse for israelsk angreb på Hezb'allah

Iran truer med gengældelse for israelsk angreb på Hezb'allahHer i weekenden blev Iran taget med ‘bukserne nede’ da et israelsk missil udslettede en konvoj nær Golan Højderne. Konvojen bestod af 6 iranske agenter, herunder en general fra Revolutions Garden og 5 medlemmer af terroristgruppen Hezb’allah.

Iranerne har truet med gengældelse “på rette tid og sted,” er talsmanden Ali Shamkhani, fra Irans Nationale Sikkerhedsråd citeret for at sige.

Hvad foretog de 6 iranere sig i Syrien?

Det israelske angreb fandt sted blot fem dage efter at Hezbollah lederen Hassan Nasrallah erklærede at terrorgruppen var ved at forberede sig på en krig i Israels nordlige Galilæa region.
Det fandt også sted blot en uge efter iranske militære ledere meddelte, at de har bemandet missil affyringsramper i Syrien, hvilket kunne omfatte kernevåben.
Ledende iranske og Hezbollah kommandører planlagde med stor sandsynlighed et sofistikeret angreb og en invasion af Israels nordlige grænseområde i de kommende uger, før de blev dræbt at et israelsk luftangreb her i weekenden, ifølge Generalmajor Eyal Ben Reuven, tidligere vicechef for Israeli Defense Forces Northern Command.
Præcisionen ved Israels angreb, og det at meget højtstående iranske og Hezbollah kommandører blev dræbt antyder en planlagt invasion i Israels nordlige region, fiølge Reuven, der sagde luftangrebet viser “et fremragende efterretningsarbejde” fra Israels side.
Det at højtstående personer fra Iran og Hezbollah har været målet for Israel lader formode at et angreb mod Israel var nært forestående, ifølge Reuven, der da han var chef behandlede stærkt fortroligt efterretningsmateriale for IDF.
“Hvis de højtstående Hezbollah folk var i Golan højderne sammen med højtstående iranere så betyder det at de planlagde en form for operation mod Israel i stor skala,” sagde Reuven ved en konference mandag arrangeret af Israel Projeci.”
“Det fortæller noget om, hvad de havde under planlægning hvilken operation de ville iværksætte,” tilføjede han. “Hvis Israel har efterretninger der siger at der en en operation undervejs mod Israel så mener jeg det er helt lovligt at gøre alt vi kan for at forhindre det.”
Angrebet der slog 11 militante ihjel var “meget, meget professionelt,” igen følge Reuven, og ville kræve “meget, meget gode efterretninger,” og “meget præcise” informationer om målet.
Iran bekræftede hurtigt at en af deres øverste militære ledere var blevet slået ihjel i et angreb, ifølge rapporter på farsi.
En militæroperation ved Israels grænse ville have været en tro kopi af Hezb’allahs pågriben af 2 IDF soldater i 2006 der gik forud for krigen med Hezb’allah. Begge soldater døde, og Hezb’allah udvekslede ligene med 4 fængslede terrorister.

Sandt at sige ville Hezb’allah ikke være i stand til at indlede en betragtelig invasion af Israel. Enhver handling ville mere som et raid på isolerede udposter eller sårbare militrkøretøjer. Det som er vigtigt er tilstedeværelsen af så høj en general fra Revolutions Garden der mødes med terrorister i Syrien, hvilket viser det personlige engagement at Irans øverste leder Ayatollah Khamenei. Generaler fra Revolutions Garden drager ikke på hyggeture til Syrien, uden tilladelse af den øverste chef.

Hezb’allah har det politisk svært i Libanon takket været man kæmper med Bashar Assad. En mulig grund til planen om at trænge ind i og dræbe israelske soldater er for at terroristerne kan genvinde noget af deres tidligere popularitet, som er mistet, fordi de støtter Assad.

Den seneste postyr over Miss Universe selfies med Miss Libanon og Miss Israel viser, hvor upopulær Israel er i Libanon. At ramme IDF ‘lige i øjet’ ville virkelig være meget velset.

Samtidig lader USA som om at det at iranske agenter og Hezb’allah mødes i Syrien er helt normalt og der er ingen grund til at aflyse forhandlingerne om kernevåben, Hvad skal Iran egentlig gøre for at gøre vore diplomater og administration urolige nok til at genoverveje om man skal give Iran det de ønsker.
.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails