onsdag den 7. december 2016

En ligvogn bryder sammen - symptomatisk for Castros Cuba

Sammenbrud på Cuba symptomatisk for Castro


I årenes løb har cubanere i USA og på Cuba fundet på nogle ret så forbløffende vittigheder om Fidel Castro   
For eksempel har cubanerne joket om det ineffektive bureaukrati ved at sige at Castro døde for år tilbage, men at man ikke har klaret papirarbejdet før nu.
I årenes løb har cubanere i USA og på Cuba fundet på nogle ret så forbløffende vittigheder om Fidel Castro   
For eksempel har cubanerne joket om det ineffektive bureaukrati ved at sige at Castro døde for år tilbage, men at man ikke have klarer papirarbejdet før nu.
En anden joke der cirkulerer er at flygtninge fra helvede snart vil dukke op på Floridas kyster. Fidels nyeste eksilcubanere fra helvede!
Endnu en er at Che hilste på ham i helvede og derpå satte ild til ham.     
Der er imidlertid ingen der kunne forudse hvad vi så på Cuba i weekenden. Jo, bilen der havde Castros aske med sig på vej til hans sidste hvileste brød sammen:
Køretøjet der trak trailerne med Castros kiste brød sammen på vejen nær ved Moncada Barracks i Santiago de Cuba under lørdagens procession.
Lad nu venligst være med at give U.S. embargoen skylden da dette ikke var en bil fra 1950’erne. Dette var sandsynligvis en lille ladvogn bygget i USSR eller et andet sted i den gamle Sovjet blok. Måske glemte Castro regeringen at betale for russisk vejassistance.
Det var dog en påmindelse om, hvor megen skade Castro har gjort mod Cuba.
Min forældre blev født sent 1920’erne og vil kunne forsikre dig om at Cuba ikke var det perfekte land, ejheller et land med kun casinoer som så mange taler om. Det var faktisk et meget dynamisk sted, et godt sted at leve og tilholdssted for mange immigranter der kom til øen, fordi de have hørt at det var et land med masser af muligheder.       
For et par dage siden så jeg dette i National Review:
Cuba’s hovedstad, Havana, var en dynamisk blomstrende by. I den første halvdel af århundredet stortrivedes landets økonomi ved salg af sukker til United States.
Cuba lå som nummer 5 på den vestlige halvkugle i indkomst per borger, nummer tre i livslængde, nummer 2 i ejerskab til biler og telefoner,  nummer 1 i antal TV apparater per indbygger.
76% af befolkningen kunne læse og skrive,nummer 4 i Latinamerika. Cuba lå som nummer 11 i verden i antal af læger per indbygger.
Mange private klinikker og hospitaler ydede service og omsorg for den fattige. Cubas indkomstsudligning var langt langt bedre end i andre Latinamerikanske samfund. En middelklasse i udvikling gav løfter om velstand og social mobilitet.
Hvordan tror du ellers Castro kunne henvende sig til cubanerne næsten hver aften på Tv? Nuvel der var masser af Tv apparater over hele øen som  cubansk ejede tv-stationer sendte til.   
Igen, det var ikke et perfekt land, og politik har altid været under forandring på Cuba. Men lad mig blot nævne to ting der ikke skete på Cuba før Castro:
1) Folk drog ikke afsted i hjemmelavede tømmerflåder for at komme til USA og
2. Ligvogne brød ikke samme på vejen til begravelsen.
P.S. You can listen to my show (Canto Talk) and follow me on Twitter.
http://www.americanthinker.com/blog/2016/12/an_engine_breakdown_that_said_it_all_.html#ixzz4S2pIw0ue

1 kommentar:

Knud Madsen sagde ...

Herligt billede og artikel. Sjovt nok sad jeg for nogle dage siden og lurede på, at det var en noget usikker transport de havde givet sig ud på i den russerbil, en eller anden WAZ Det var det så også. :-))))) Kommunistfjolser.

Related Posts with Thumbnails