onsdag den 14. december 2016

Hvorfor Tillerson som udenrigsminister - et genialt valg?

Hvorfor dog Rex Tillerson som udenrigsminister?Donald Trump som kommende præsident elsker at overraske medierne, og har måske et rigtig stort projekt i tanke. Ja, større end enorm.

Mange medier meddeler at Rex Tillerson, bestyrelsesformand for Exxon-Mobil, bliver udnævnt som udenrigsminister, efter en lang proces der omfattede kur til Mitt Romney. Der er en stor lejr med Trump hadere der hurtigt vil konkludere og nå frem til at dette er et ‘ondsindet’ valg. For nogle mennesker er Olie = dårligt, og Exxon-Mobil = Rockefeller, så derfor har vi helt automatisk en nederdrægtig konspirationsplan.

Andre igen vil mumle og surmule over generaler og begynde at knurre over “mangel på regeringserfaring,” som om det var noget dårligt at komme med friske ideer til en institution der er berygtet for sit gletscheragtige tempo og hele tiden skuen indad.

I øjeblikket ønsker jeg at formode at præsident Trump har en plan og at han er lige så intelligent og visionær som hans livshistorie med masser af succes indikerer. Jeg kan bruge nogle paralleller fra den væremåde han tidliger har lagt for dagen. Det som følger er dog ren speukulation.

Trump - den som kan forhandle

Først og fremmest lægger jeg vægt på de utallige gange Trump har talt at selve hjerteblodet i præsidentskabet er at indgå gode aftaler. Han ønsker at indgå bedre aftaler for det ameirkanske folk, det siger han i hvert fald.
Billedresultat for rex tillerson
Donald Trump har også et karaktertræk, der er en af hans styrker og som meget få analytikere synes at give ham kredit for: Han er visionær.

I The Art of the Deal, skrev han at han betragtede the Grand Central Station området i Midtown Manhattan i fare for at blive forsumpet da det gamle Commodore Hotel lukkede ned, misligholdt og i laser. Men Trump havde en vision for området og genrejsningen af det. En renovering af hotellet som en del af puslespillet. Han beskriver i bogen hvordan denne vision kunne realiseres, og der krævedes virkelig mange og lange og svære forhandlinger - blandt så meget andet. Men med tiden gik det som han havde forudset og planlagt og Grand Central blomstrede op igen med stor kraft - og han tjente en formue.
Hvilken deal!

Nu her da han skal være præsident er mulighederne for endnu større visioner til stede. Hvis vi ser på verden i dag er det mest markante at Islam er kilden til de fleste af de organiserede voldelige konflikter. Alle de store statsmagter - USA, Kina, Rusland og Europa er berørt af voldelig islamisk jihad. Saudierne og Gulf staterne har støttet de radikale jihadister og det så meget at hele ummah er blevet trukket i retning af opmuntringer, gennem skriften, til vold mod vantro.

Op til dette historiske øjeblik har de store statsmagter ikke været i stand til at handle i fællesskab for at hjælpe Islam med at finde tilbage til noget der kunne ligne fredelig sameksistens med verdens vantro og med det moderne samfund. Årsagen er enkel: Olien. De islamiske nationer har indtil nu kontrolleret så meget af olien at Vesten ikke havde noget andet valg end at acceptere at de betalte til jihadkrigen om verdens herredømmet, som skrifterne giver dem mandat til.

Men nu har fracking og relaterede teknologier løsnet på kvælergrebet, især fra Gulf nationerne, på verdens energiforsyning.

Måske er det nu tiden til en ny handel. Gulfstaterne holder inde med at støtte fundamentalistisk gejstlighed, publikationer og moskeer i udlandet. Som ‘betaling får de lov til at fortsætte deres meget givtige industri, en industri som deres egne borgere for de for det meste ikke selv kan klare. .

Personalet er også politik

Lad os nu tænke lidt over hvad det er for mennesker en oræsident kunne have brug for for at åbne op for diskussioner som denne. Jeg formoder det er mennesker, der har en lang erfaring med forhandlinger med modparter og nøglespillere, som der er tillid til både for deres egen diskretion og for at kunne hviske i præsidentens øre.

Folk som Terry Branstad og Rex Tillerson, der ikke kun kender russerne, men har haft forhandlinger over hele den arabiske verden og i Europa.

Hele baggrunden for en ny stor forhandling blandt verdens civilisationer hvor Islam går med til at forsøge at standse at verden skal påtvinges Islam er af en sådan natur at den skal afsløres gradvist, og der skal benyttes delikate trusler der ikke er eksplicitte, alternative scenarioer for verdens energibehov ( og hvem er bedre end udenrigsminister Tillerson til dette? der vil kunne have indflydelse på de forskellige konger og emirer.

Jeg tror virkelig at Donald Trump:
1. Tænker originale tanker,
2. ikke er bundet af konventionel visdom,
3. tænker meget stort og på lang sigt og
4. er så rig, at det eneste der gælder for ham er at sætte sit mærke på historie som forhandleren der reddede sig fædreland.

Hvis disse er fornuftige formodninger så er det i det mindste tænkeligt at afvæbning af “civilisationernes sammenstød” som Samuel Huntington beskrev som den centrale konflikt i vor tid kan være det Donald Trump har i tanke som sit eftermæle.

http://www.americanthinker.com/blog/2016/12/why_on_earth_does_trump_want_rex_tillerson_at_the_state_department.html#ixzz4SdkSNsN0

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails