tirsdag den 6. december 2016

Obama søger at hindre Trumps mur til Mexico

Overvågningen af grænsen til Mexico blevet hæmmet af Obama til skade for Trumps løfte.


Den kommende præsident Donald Trump havde som hovedpunkter under kampagnen - bygningen af en fysisk mur langs grænsen til Mexico, en immigrationsreform og en ophævelse af ‘sanctuary cities’ (tilholdssteder for ulovlige indvandrere) Dog kan det se ud til at her i de sidste uger af Obamas embede så vil hans administration gøre disse målsætninger så vanskeligt som muligt at indfri. Ifølge en gruppe der overvåger regeringen, Watchdog.org, så har the Department of Homeland Security her for nylig, og uforklarligt lukket ned for Operation Phalanx, et overvågningsprogram fra luften der blev oprettet i 2010 og hvil mål var at opfange narkotrafik og ulovlig immigration langs grænsen mellem USA og Mexico.
Phalanx gjorde det muligt at palcere 1200 soldater og luftovervågningspersonale fra the U.S. Army’s National Guard som hjælp til U.S. grænsepolitet langs grænsen. Programmet brugte også de avancerede UH-72 helikoptere, som supplement til andre overvågningsplatforme.
Billedresultat for operation phalanx
Beslutningen om at afslutte projektet er helt i overensstemmelse med Obama administrationens lemfældige tilgang til ulovlig immigration og tjener til at understrege administrationens forsøg på at gøre overgangen fra Obama til Trump meget vanskelig for den nyvalgte Trump. I februar 2016 skar Obama administrationen midlerne til Operation Phalanx ned med 50% skønt projektet var fuldt finansierer af Kongressen og efter alle solemærker var meget succesrigt.
Og her er selve kernen i problemet. Operation Phalanx kan have været for succesrigt for administrationens smag. Ifølge Watchdog.org, stod Operation Phalanx  i Laredo sektoren alene for “10559 pågribelser, og 4007 ‘ tilbagesendelser’ fra marts 2012 til december 2015. Phalanx blev krediteret for at pågribe 12851 pund narkotika i den periode.”
Selvom Obama administrationen bemyndigede Operation Phalanx kan man ikke udelukke den mulighed at oprettelsen af Phalanx havde til formål at tilfredsstille Kongressen snarere end at gøre noget ved et alvorligt grænseproblem. Når man først har indset at projektet viste gode resultater og gjorde en forskel, dog i mindre skala, ved de ulovlige aktiviteter lange grænsen da besluttede Obama administrationen af afslutte Phalanx.
Meddelelsen om at aflutte Phalanx har allerede fået kraftig kritik fra begge parter. Rep. Henry Cuellar, D-Laredo, har lovet at udfordre beslutningen ved at gøre opmærksom på at operationen var fuldt finansieret frem til 2017. Han planlægger at få støtte fra andre kongresmedlemmer herunder Sen. John Cornyn, R-Texas, og Reps. Mike McCaul, R-San Antonio, og John Carter, R-Round Rock.
Under ledelse af deres øverstkommanderende synes der at være en helt bevidst og koordineret bestræbelse fra de fleste Demokratiske lovmagere på at benytte ethvert middel til at ødelægge herskende lov langs grænsen mellem Mexico og USA og fjerne ‘sanctuary cities’ den tåbelige praksis med at beskytte udokumenterede immigrater fra forbundsmyndighedens beføjelser.
Den tragiske sag med den 32 årige Kate Steinle der blev myrdet af deporterede og illegale immigranter der havde en lang kriminel karriere med voldtægter bag sig  understreger dette. Efter mordet på hende er Kongressens indsatser for at lave om på den mest absurde og ækle praksis som sanctuary cities står for ved at beskytte kriminelle immigranter blevet hæmmet af administrationens allierede.
Kate’s Law, en lov der ville give mulighed for minimum fængselsstraffe til de som er kommet tilbage efter en udvisning og ville pålægge bøder til byer der ikke lever op til forbundslove med at fængsle illegale lykkedes ikke af opnå de krævede 60 stemmer i Senatet for at lade loven blive godkendt af præsidenten. Hvis loven havde nået det tal, er det næsten helt sikkert at Obama ville have nedlagt veto.
Ophævelsen af Operation Phalanx og det at Kates Law ikke blev til noget skal ses i en bredere kontekst som del af en fortsættende og samlet indsats på Obama administrationen på at underminere herskende lov. Phalanx har vist resultater og derfor skulle det standes og det selvom de nødvendigle midler var ti lstede og var godkendt. Kate’s Law ville have bragt nogen orden i det kaos der hersker og blev derfor betragtet som farlig af mange Demokratiske politikere.
Enhver oprigtig bestræbelse på at implementere immigrationsreform skal begynde med bygningen af en barriere langs grænsen til Mexico. U.S. modellen kan efterligne de indsatser andre nationer har erfaret og som stod over for lignende infiltrationsproblemer.
Israel har bygget en sofistiskeret barriere langs grænsen til Egypten for at dæmme op for strømme af illegale afrikanske infiltratorer og narkosmuglere. En lignende barriere blev bygget i det centrale Israel for at forhindre arabiske terrorister i at komme ind. Ved at benytte et netværk at betonmure, pigtråd, vagttårne, elektriske hegn, elektroniske sensorer og andre former for sofistikeret overvågningsudstyr er det lykkedes israelerne fuldstændig at standse den illegale infiltration og har gjort de palæstinensiske terrorister frustrerede over de ikke kan udføre angreb.
Den 2,000 mil lange grænse mellem U.S. og Mexico er yderst sårbar og 8 år med helt bevidst negligering af Obama administrationen har ikke hjulpet. Hvis Trump mener det alvorligt om at gøre noget ved denne klare og presserende fare - og det ser det ud til - burde han søge Israel om gode råd.  
Ari Lieberman is an attorney and former prosecutor who has authored numerous articles and publications on matters concerning the Middle East and is considered an authority on geo-political and military developments affecting the region.
http://www.frontpagemag.com/fpm/264945/why-did-obama-shut-down-successful%C2%A0aerial-ari-lieberman

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails