torsdag den 1. december 2016

Ud af FN - hvorfor?

Ud af De Forenede NationerHistorien om Taiwan der blev stødt ud af FN er en beretning om de ting Israel kan komme ud for. I 1971, efter Richard Nixon og Henry Kissinger implementerede et mere varmere forhold til despoterne i kommunist Kina, blev det pro-amerikanske Taiwan forstødt af FN for at FN kunne komme overens med Peking (nu Beijing)

I 1979 blev den amerikanske ambassade i Taipei nedgraderet til et konsulat, ambassaden for Kina blev flyttet til Beijing.

Selvom Taiwan opgav alle krav på hovedlandet hjalp det ikke hos FN der systematisk reducerede Taiwans rolle, ikke kun forbød det adgang til Sikkerhedsrådet, men også fra Generalforsamlingen. Det fik tildelt noge underordnede pladser i nogle få underkomiteer, hvor det helt rutinemæssigt blev generet af andre medlemmer.
Billedresultat for taiwan and UN

Taiwan fortsætter med at ansøge om FN medlemskab, men ansøgningerne er blevet forkastet, med skam at melde med amerikansk støtte, til den fortsatte udelukkelse. Ikke desto mindre forbliver Taiwan et godt demokrati der trives og nu under ledelse af en kvinde, Tsai Ing-wen.

Den amerikanske ambassade er i dag i Tel-Aviv ikke i Jerusalem, Israels hovedstad,
The United Nations hælder mere og mere mod at anerkende en “Palæstinensisk” stat. Israel kan imødese den skæbne der overgik Taiwan om et “Større Arabisk Palæstina” formelt skulle blive støttet af repræsentanterne for “HadIsraelerne” - de post-koloniale nationer der fik uafhængighed i 1950’erne og dermed øgede antallet af FN medlemsstater til 193, de fleste af dem undertrykkende tyrannier.

The United Nations og dets underorganisationer forhåner, bagtaler og fordømmer Israel i en aldrig ophørende spærreild af fjendtlige resolutioner, samtidig med man ignorerer ugerningerne hos de mest undertrykkende regimer i verden.

Som modtræk har Israel antaget to modsatrettede holdninger, politik.

En af disse, mindre ‘kønne’ er at komme med indrømmelser, skønt alle tidligere sådanne har haft katastrofale resultater som følge. Israel dækker så over det uundgåelige arabiske/muslimske modtræk.

Den anden og mere ‘kønne’ politik går ud på at Israel opbygger respekt for sin styrke, beslutsomhed og er stålfast over for de brølende antagonister.

Den utrolige lynsejr i 1967 medførte en masse støtte fra Vesten. Det gjorde den episke redning af gidslerne i Entebbe i 1976 også. Det samme gjorde angrebet i 1981, fra en lufbase på Sinai der smadrede Saddams Husseins atomreaktor ved Osira

Sidste indsats medførte dog surmuleri fra venstrefløjen. Til vanære for USA undlad vi at stemme ved en FN resolution 487 der fordømte Israels angreb på et
IAEA-godkendt kerneinstallation, der så gav Irak ret til at søge om kompensation og opfordrede Israel til at lade sin kerneinstallationer komme IAEA reglerne..

Dog beundrede mange i den internationale presse og i offentligheden Israels handling. I en kort periode var Israel beundret før man vendte sig til “fredsprocessen” der ville lade landets suverænitet smuldre.

Her følger så mit forslag til en vovet handling af Israel.

Forlad De Forenede Nationer, Pak sammen. Luk den Permanente Mission ved FN og find så reelle jobs til bureaukraterne, psudo-diplomaterne og assistenterne.

Israels nuværende øgende samhandel med nationer over hele verden er ikke sket gennem et moralsk fordærvet FN. Det er sket ved premierminister Benjamin Nethanyahu der har vurderet behovet hos andre nationer, især i udviklingslandene, for Israels forbløffende teknologier der kan tilbyde rensning og genbrug af vand til landbruget og også de medicinske teknologier .

Hvorfor forblive i en klub hvis underafdelinger, Generalforsamlingen og Sikkerhedsrådet pisker dig på vejen ind, pisker dig når du kommer for at overvære deres latterlige møder, og pisker dig når du går ud igen?

Billedresultat for israel whipped by un

En ynkelig offentlighed bedrager sig selv ved at mene at det korrupte og korrumperende FN er en retfærdighedens og fredens magt. Den ignorerer af FN er domineret af despoter, og dens skrækkelige fiasko med at løse hvilken som helst international krise.

At forlade FN ville være en heroisk handling. Det segment i den internationale offentlighed, hvis mening har ægte værdi vil bifalde en sådan handling med stor begejstring.

Ruth King, editorial board member of Family Security Foundation, Inc., is a freelance writer. She has written a book and articles on gardening, and also writes a monthly column in OUTPOST, the publication of Americans for a Safe Israel.Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails