onsdag den 30. november 2016

Raul Castro har mere blod på hænderne end Fidel

Raul Castro har mere blod på hænderne end Fidel


Omgivet af medlemmer af the Union of Cuban Ex-Political Prisoners, advarede Sen. Bob Menendez (D-N.J.) om at den cubanske præsident Raul Castro ikke er den milde Castro bror som nogle gerne vil gøre ham til, men “han har mere blod på hænderne,” end Fidel.
Menendez talte lørdag i Union City, N.J., foran mure fyldt med fotos af mennesker der er blevet tilbageholdt, tortureret og dræbt af Castro regimet.
Senatoren sagde billederne “minder os, om hvad Fidel Castros eftermæle går ud på.”
Menendez sagde han vågnede til hundreder af emails fra venner og Castro modstandere der udtrykte glæde over at Castro er død, “og jeg forstår hvad de mener - men i dag kan jeg ikke rigtig glæde mig.”
"Alt for mange familier er blevet revet fra hinanden, alt for mange er blevet slået ihjel og fængslet, alt for mange er blevet tortureret, alt for mange sulter, en smadret nation og millioner holdt som slaver. Og en Castro hersker stadig over 11 millioner cubanere - og det med en jernnæve,” sagde han.
“Tiden har gjort amerikanerne følelsesløse over for de barske kendsgerninger. Men for Cubas folk, er det et mareridt de lever i hver eneste dag. Tiden svækkede vor beslutsomhed og derfor kunne Obama administrationen for to år siden give enorme ensidige indrømmelser til Castro regimet blot for at opleve yderligere to år med endnu stærkere undertrykkelse i stedet for større frihed.”  
Cubas leder Fidel Castro og hans bror Raul Castro i samtale på Cuba juni 1972. (AP Photo/Prensa Latina via AP Images/Tomas Garcia)
Menendez understregede at siden Obama gav meddelelse om tilnærmelse til Cuba, “har politisk undertrykkelse i Cuba nået en historisk højde,” med antallet af flygtende cubanere “stigende til niveauer der ikke er set siden 1994 tømmerflådebølgen (Flight of Rafters.)"
"Krænkelser af religiøs frihed er forøget tifold og de små private virksomheder der blev lovet under reformen har ikke vist sig,” tilføjede han.
Castros bortgang, understregede senatoren, burde være en tid for United States til at reflektere og “omkalibrere” politikken mod kommunistregimet.
"I stedet for at se gennem fingrene med et fortsat undertrykkende regime, blot fordi det har eksisteret så længe, så bør United States og det internationale samfund rejse sig og støtte Cubas folk - støtte de demokratiske aktivister, de uafhængige journalister og menneskerettighedsledere, som vi gjorde med Lech Walesa i Polen, som vi gjorde med Vaclav Havel i Tjekkoslovakiet og som vi gjorde med Sovjets jøder i det tidligere Sovjetunionen.” fortsatte Menendez. “Vi skal standse den økonomiske livline som Obama administrationen har givet Castro regimet gennem en strøm af U.S dollars og færre restriktioner.”
"Vi skal sige til Raul Castro det vi sagde til Burma, råt for usødet. Frigiv alle politiske fanger. Hold frie valg. Tillad en fri presse. Lad the UN Commission on Human Rights komme ind i landet. Og så kan i få et bedre forhold til United States.”
Menendez omtalte de som mener Raul Castro er “en mere mild mand end sin bror” ved at erklære at Raul “har mere blod på hænderne end Fidel,” takket været hans lederskab af militæret og sikkerhedsapparatet, “der har undertrykt, tortureret og dræbt i år 50 år.”
Senatoren havde et budskab til Fidel: “Historien vil fordømme dig. Og den vil fordømme os hvis vi ikke hjælper Cubas folk.”
I forrige måned gik Menendez i kødet på Obama administrationen for at gå ind for et “voldsomt skifte fra vor nuværende forpligtelse til lov og orden og demokratiets processer som vi har kendt dem” med indrømmelserne til Cuba, og at man “uhæmmet” har brudt loven med skattemæssige undtagelser for at lette de økonomiske relationer så meget som muligt uden at Kongressen har løftet embargoen.
Præsident Obama sagde hans mål var at gøre tilnærmelsen til Cuba så forbundet med den private sektor at hans efterfølger ikke vil være i stand til indstille den mens forsøger at tvinge Kongressen bort fra embargoen.
Menendez sagde de nye regulativer “ganske enkelt og udpræget krænker både the Cuban Democracy Act of 1992 og the Cuban Liberty and the Libertad Act of 1996, der nærmere fastlagde embargoen mod Cuba, og det indikerer at United States regeringen aktivt vil ‘autorisere kontrakter og overtrædelser der lige nu er forbudt ved embargoen.’”
“Skønt administrationen ikke bryder sig om embargoen eller er enig i den, så forbliver den landets lov,” sagde han. “Når alt gøres op, er det direkte bestyrtende at vor regering søger at bryde lov og frækt anerkender at det er dens hensigt at gøre det.”

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails