søndag den 27. november 2016

Hvorfor kendte elsker Castro

Hvorfor kendte elsker Fidel Castro?


Fidel blev 90.  Alt for mange år med ulykker for cubanerne.
"Fidel Castro er et geni" gispede Jack Nicholson efter et besøg hos den cubanske Führer i 1998. "Vi talte om alt muligt" pludrede skuespilleren videre. "Castro er en humanist, som Clinton, Cuba er bare et paradis!" Jack Nicholson har sagt noget lignende i snart mange år nu. Mange af hans kolleger i Hollywood følger efter.

"Socialismen virker. Jeg mener Cuba beviser det" (Chevy Chase).


"Castro er uselvisk og moralsk, en af verdens klogeste mænd" (Oliver Stone)."Hvis du tror på frihed, hvis du tror på retfærdighed, hvis du tror på demokratiet, så kan du kun støtte Fidel Castro!" (Harry Belafonte).


"Det var en oplevelse for livet at sidde blot nogle få skridt fra ham (Castro)" (Kevin Costner).


"De otte vigtigste timer i mit liv," Steven Spielberg da han beskrev sin middag med Castro.

Samtidig med at han viste bogen "Fidel: Hollywoods Favorit Tyran" på sit TV show, kaldte Bill O'Reilly disse celebriteter for "Hollywoods halvhjerner."

Der kan dog være mere med disse kendte fortalere for en tyran, der fængslede flere af sine undersåtter end Hitler og Stalin, end blot den sædvanlige kendte tomhjernethed der ofte kendetegner kendte.

"Mit arbejde var at placere mikrofoner i deres hotelværelser," siger den højststående cubanske efterretningsmand Delfin Fernandez, der hoppede af. "Både kameraer og aflytningsudstyr. De fleste har ingen anelse om at de bliver overvåget når de er i Cuba. Deres personlige aktiviteter filmes på ordre af Castro selv."
Billedresultat for delfin fernandez ex-agente otto

Ifølge visse kilder har Havana netop passeret Bangkok som et verdensmekka for børnesex på grund af desperationen hos et fattigt og brutaliseret folk."Han (Delfin Fernandez) har ikke alene mødtes med nogle af de meste berømte mænd i verden" siger London Daily Mirror om den cubanske afhopper, "han har også spioneret mod dem og været vidne til nogle af deres mest intime hemmeligheder."

"Når den berømte person ankommer til hotellerne Nacional, Melia Habana og Melia Cohiba" siger Fernandez, "har vi allerede placeret aflytningsudstyr i værelserne med sofistikerede muligheder. Men ikke kun i værelserne, vi fulgte også de besøgende overalt. Undertiden alle døgnets 24 timer. De havde ingen anelse om at vi skyggede dem."

Den berømte spanske filmproducent Pedro Almodovar var et udsøgt mål for denne aflytning, men der kom intet af værdi ud af det for Castro. "Alle ved allerede at jeg er en maricon!(bøsse)" lo Almodovar overfor Castros pengeafpressere. "Så fortsæt i bare, til I falder omkuld."

"Fidel Castro er godt inde i disse bånd og videoer," siger Fernandez. "Især fra de virkelig berømte."

Selv ikke hans nærmeste "venner" er sikre mod aflytning. Det bedste eksempel er Castros "ven" gennem lang tid den Nobelpris vindende forfatter Gabriel Garcia Marquez. I det som kunne forekomme at være et rørende generøs udtryk for venskab gav Castro sin ven "Gabo" hans eget personligt (stjålne) hus i Havana. "Vi havde ombygget det lige før," husker efterretningsmanden Fernandez, "og vi installerede flere kabler til overvågningsudstyr end for de normale elektriske installationer. Vi optog alt på bånd! Fidel stoler ikke på nogen."


Castro topefterretningsfolk samles for at se optagelserne næsten som når Hollywood mødes til en premiere. "Hmmmm, disse scener er mere skandaløse, end i nogen af hendes film!" Fernandez husker en topefterretningsofficer sige og klukle mens han så natteudfoldelserne af en berømt spansk skuespillerinde.


"Nu forekommer det virkelig mig, companeros," kluklo Castros fortrolige mens han så sig om i værelset, "at denne senorita burde komme med mere respektfyldte kommentater om vort regime, ikke sandt?"


"Men berømte amerikanere har topprioritet hos det Castroske efterretningsvæsen," siger Fernandez. "Da det rygtedes af modellerne Naomi Cambell og Kate Moss skulle til Cuba, var rutineordre nummer et: 24 timers overvågning. Så fik vi en prioritetsplan," husker Fernandez, "fordi der var et rygte om at de ville dele værelse med Leonardo DiCaprio. Rygtet igangsatte en stormflod af aktiviterer og vi fik sat det mest sofistikerede udstyr op vi var i besiddelse af."


"Den amerikanske skuespiller Jack Nicholson var endnu en berømthed der blev aflyttet og filmet under hel hans besøg på hotel Melia Cohiba," fastslår Fernandez, som var ansvarlig for aflytningen.


Det viser sig dog , at i mindst et tilfælde har en besøgende dignitarer snydt Castros efterretningsvæsen. Ved sit besøg på Cuba i 1998, opdagede Pave Johannes Paul II's assistenter adskillige mikrofoner og andet udstyr og fjernede dem fra Hans Velærværdigheds hotelværelse.


Måske Castro har noget imod pavedømmet. De fleste husker det nok ikke, men i januar 1962 ekskommunikerede Pave Johannes d. 23. Fidel Castro fra den katolske kirke. Det forekommer sandsynligt når man tager i betragtning, at hundredevis af cubanske mænd og drenge råbte inden de blev nedskudt af Castor's henrettelsespelotoner "Længe Leve Kristus Kongen!"


Først kan det virke mærkeligt, at Hollywood topsælgeren Charlize Theron rejste til Cuba i 2007. og kom tilbage uden jubelsange om det stalinistiske regime der sædvanligvis flyder fra hendes kolleger efter sådanne besøg.

Nu voksede der vinger på svinene overalt

Under sit besøg på Cuba hjalp Theron med til at producere en dokumentarfilm ("Øst for Havana") om cubanske hip-hop kunstnere, en film der satte Castro regimet i et negativt lys.

Svinenes vinger begyndte at blafre og de nærmede sig startbanen.

På ABC's "Good Morning America" sagde Charlize Theron: "Jeg er overbevist om at den unge generation (på Cuba) begunder at sige, 'Ved du hvad? Det fungerer jo ikke. Vi er ikke glade. Vi vil have ytringsfrihed. Vi vil have lov til at rejse."

NU var alle svinene fra Bangkok til Stockholm i vild galop og slog helt vildt med vingerne mens de nærmede sig afslutningen af startbanen.

Under et opfølgende interview på CNN begyndte værten Rick Sanchez med at spørge Theron om manglen på friheder på Cuba. Theron afbrød sprøgsmålet med det følgende "Jeg vil hævde, at der en mangel på frihed i Amerika."

Pragtfuldt! -- Svinene overalt slog ørebøfferne ud og faldt langsomt til ro .

"Jeg mener at kunne huske," forklarede den Academy pris vindende skuespiller, "at for et stykke tid siden blev nogle journalister afskediget fra deres arbejde, fordi de på TV talte om, hvordan de havde det med krigen."

"Men mener du at manglen på friheder i Cuba kan sammenlignes med manglen på friheder i USA?" spurgte CNN's Sanchez.

"Nuvel, det vil jeg," svarede Theron. Nu er svinene helt op med at baske med vingerne gryntede tilfreds i henført opmræksomhed. "Jeg ville sammenligne de to ting," fortsatte Theron, "Ja, helt sikkert."

Centimeter fra afgangsbanens slutning slog svinene nu hovene i, og satte motorerne i bak og kunne sålede forblive på jorden. "Åh," smilte de tilfredst. "Nu ligner det noget, mere af det!" De kunne nu tilfredse gå tilbage til deres ædetrug.

Efter mange nætter med granskning og meditation har mit bedste hold af analytikere fundet frem til, at Charlize Theron sammenligner politikken hos et regime der fængslede flere politiske fanger end Stalins, med maskingeværer der nedskød hele familier for at forsøge at rejse ud af landet, der giver påbud (under fængselssstraf, eller nedskydning)om, hvad dets undersåttere må læse, sige, spise, tjene (såvel mængde som indhold), hvor de må bo, rejse eller arbejde - hun sammenligner det regime med en regering, hvor en privat virksomhed ejet af aktieindehaverne afskedigede nogle ansatte, fordi disse havde brudt virksomhedens grundregler.

OK, Cuba er et undertrykkende sted - men ikke mere undertrykkende, end det USA Charlize Theron har skildret. Lad os nu give hende noget tid. Som en politisk filosof står hun tilsyneladende ikke skulder ved skulder med Hollywoods bedste og klogeste lige nu. Hun ser ud til at kunne få en lovende karriere. Efter Hollywoods standarder forekommer hendes logik, skudsikkert.

Humberto Fontova is the author of four books including Exposing the Real Che Guevara. Visit hfontova.com.

Andre artikler af Humberto Fontova ved klik.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails