lørdag den 5. november 2016

New York Times forsøger at sammenligne Comey med Hoover. Den går ikke

New York Times forsøger at sammenligne Comey med Hoover. Den går ikke

NY Daily News Archive via Getty Images

The New York Times er stærkt indigneret over den kendsgerning at FBI direktøren James Comey gav meddelelse om genåbning af FBI efterforskningen af Hillary Clintons emails, derfor forsøger de at sammenligne ham med J. Edgar Hoover.

The Times artiklen med overskriften"James Comeys rolle minder om Hoovers F.B.I.” og indeholder følgende citat fra en FBI historiker:

“Jeg mener den form for tilbageblik til J.Edgar Hoover dagene” sagde Sanford J. Ungar en underviser på Georgetown, tidligere journalist og forfatter der har skrevet om historien bag F.B.I. “jeg har ikke til hensigt at tilsværte Comey, og det er muligvis en unfair sammenligning. Men Hoover lagde pres på udfordringer uden advarsel eller nogen forudvarsling. Hvordan mon Comey betragter sin rolle.”
The Times går videre med en indrømmelse af, at en sammenligning med Hoover “kan være noget søgt,” og med at beskrive forskellene mellem de to mænd, men som Newsbusters bemærker, "Hvorfor skrive en overskrift på forsiden, om ikke for at hjælpe Hillary?”

Her følger fire grunde til at en sammenligning af Hoover og Comey er idiotisk:

1. Hoover var frygtet af præsidenter, politikere og embedsmænd i regeringen. Hoover ville altid grave noget  snavs frem om politikerne for at “få opnå midler, opnå politisk styrke eller til at undgå en undersøgelse af de operationer han foretrak at holde skjult,” ifølge  UK Guardian.

Præsident Harry Truman skrev engang at, “Vi ønsker ikke noget Gestapo eller hemmeligt politi. Den retning er FBI på vej ud i. De svælger i sexskandaler og direkte afpresning....Edgar Hoover ville give sin højre arm for at overtage magten, og alle kongresmedlemmer og senatorer er bange for ham.”

Hoover tjente under 8 præsidenter og 4 af dem ville have ham fyret, men det kom de aldrig til delvist, fordi Hoover var populær, men det skyldes lige så meget den mulighed, at Hoover havde arkivmateriale om dem. Ifølge the Washington Post:

Hoover opbyggede sit FBI arkiv til et intimiderende våben, ikke kun for bekæmpelse af kriminalitet, men også for at tryne embedsmænd i regeringen, kritikere og for at smadre karrierer. Arkiverne dækkede et kalejdoskop af emner - Højesteretsdommere såsom Louis Brandeis, og Felix Frankfurter, filmstjerner som Mary Pickford og Marilyn Monroe, Førstedame Eleanor Roosevelt, fysikeren Albert Einstein, Zionistlederen Chaim Weizmann og filantropen John D. Rockefeller III blandt mange andre - ofte med fyldig ubekræftet sladder om privat sexliv og radikale bånd.

I 1960 havde the FBI ”underminerende” arkiver på cirka 432,000 amerikanere. Hoover bedømte de mest følsomme filer som “personlige og konfidentielle,” og holdt dem på sit kontor, hvor hans sekretær Helen Gandy kunne holde øje med dem. I dag med få undtagelser er Hoovers FBI filer åbne så enhver amerikaner kan se dem på the National Archives. De er fascinerende læsning og viser virkelig hvad der sker når magten går amok.

Comey, har på den anden side, helt klart ikke opbygget den form for frygt da man nu ser Demokraterne så ivrige efter at smæde ham offentligt. trods det de hyldede ham i juli måned. Der er også ingen indikation overhovedet at Comey har filer som Hoovers med afpresningsformål.
Billedresultat for comey hoover
2. Hoover overvågede sine fjender. Tag f.eks. Martin Luther King, Jr., :

Nu, i sin nyeste klumme har (Jack) Anderson afsløret,at FBI havde haft overvågning af Martin Luther King Jr.’s sexliv.

Udover at være tilstede ved sexorgier havde King en affære med en ung kvinde på sit kontor, siger en agent, der monitorerede Kings telefon mv. i hans kontor og derhjemme.

“Udover sit hus havde King en lejlighed,” siger den tidligere agent. “Tirsdage var han i lejligheden - og lod som om han mediterede og skrev prædikener.” I stedet mødtes King med sin veninde for sex.

Hoover betragtede King som “den farligste neger for denne nations fremtid,” ifølge Biography.com og benyttede overvågning for at finde alt det snavs han kunne om borgerrettighedslederen.

Gennem overvågning opdagede Hoover at præsident Kennedy havde en affære med en kvinde ved navn Judith Campbell Exner, derfor fortalte Hoover Kennedy, at Exner sov med Sam Giancana, en Chicago gangsterboss.

"Fordi Hoover kendte til sådanne ‘godbidder’ kunne ingen præsident fyre ham,” skrev Ronald Kessler i et uddrag i sin bog The Secrets of the FBI.

3. Hoover lod faktisk FBI ressourcer stå til rådighed for Thomas Dewey. Comey/Hoover sammenligningen stammer sandsynligvis fra Hoovers forsøg på at hjælpe Dewey til sejr i 1948 præsidentvalget ved netop anvendelse af FBI materiale. Hoover håbede at blive udnævnt som Justitsminister eller til Højesteret under en præsident Dewey ifølge en artikel i 1979 fra Washington Post. Hoover intervenerede ikke igen i et valg på så åbenlys en måde, skønt han støttede Richard Nixon i 1960 valget mod John F. Kennedy.

Det synes ikke være tilfældet med Comey. Der er intet bevis på, at Comey søger at blive Justisminister eller Højesteretsdommer under en præsident Trump - det ville være for risikabelt for Comey når man tager i betragtning at Clinton stadig er favorit til at vinde, trods genåbningen af FBI efterforskningen.

4. Comey forsøger ikke at blande sig i et valg, han søger at passe på sig selv. I slutningen af september blev Comey spurgt af Rep. Jim Sensenbrenner (R-WI) om han ville genåbne efterforskningen efter “adskilligt meget belastende materiale” var dukket op siden juli måned, hvor han ikke ville indlede en retssag mod Clinton.
"Jeg har ikke set noget der kunne komme i nærheden at den situation,” svarede Comey ifølge the Washington Examiner.

Således havde Comey intet andet valg end at fortælle Kongressen om de nye ting, for at redde sig selv for anklage om mulig mened.

Det er således ren idioti at hævde han forsøger at øve indflydelse på et valg når han jo gav Clinton fripas for et par måneder siden og helt klart malede sig selv op i et hjørne.
http://www.dailywire.com/news/10417/new-york-times-tries-compare-comey-hoover-here-are-aaron-bandler?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_content=102516-podcast&utm_campaign=beingconservative

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails