mandag den 13. februar 2017

Argentinas præsident følger Trump om indvandring

Argentina's præsident Macri følger Trump med indvandringSynes du ikke dette lyder bekendt:  
"Vi kan ikke fortsætte med at tillade at kriminelle vælger Argentina som et sted de kan begå deres forbrydelser.”
Manden bag udtalelsen er præsident Mauricio Macri af Argentina og den er ganske utrolig. .
Billedresultat for mauricio macri argentina
Argentina er en nation bestående af Europæiske immigranter, spaniere, italienere, tyskere, briter. Man kan se denne smeltedigel på Team Argentinas trøjer ved the World Cup.   
Imidlertid er tingene under forandring og præsident Macri reagerer på dette ved at slå ned på de åbne grænser.

Hans dekret har fornyet kritikken fra venstrefløjen om hans bånd med den amerikanske præsident, som han kalder en ven. I 1980’erne arbejdede præsident Macris sammen med sin far, en indvandrer fra Italien og industrimagnat på et ejendomsprojekt i New York som familien så solgte til Donald Trump.

Macris immigrationsbeslutninger, er dog ikke er så vidtrækkende som Trumps beslutning om at sætte begrænsninger på flygtninge og visastramninger fra syv overvejende muslimske land har givet øgede diplomatiske spændinger i regionen. Nogle sydamerikanske ledere angriber det fordi de anser det som et forsøg på at efterligne Trumps immigrationspolitik og fostre xenofobiske følelser.  
“Brødre, Latinamerikanske præsidenter, vi kan ikke følge immigrations politikken i Nord,”
Men kendsgerningen er at Argentina er blevet oversvømmet med kriminalitet begået af illegale indvandrere - narko, kidnapninger, prostitution, menneskehandel, landevejsrøverier, busbortførelser, meget omtalte begivenheder i de senere år. Opinionsmålinger i Argentina viser en udbredt støtte for at begrænse indvandringen. Nogle siger det nye dekret ikke er vidtrækkende nok. Et højreorienteret kongresmedlem går endog ind for et mur langs grænsen til Bolivia

En mur mellem Argentina og Bolivias grænse? Det skal du dog ikke regne med. Imidlertid er der en ny realisme om at den ukontrollerede immigration giver det rene kaos, selv i et land som Argentina, hvor så at sige alle har forfædre der var indvandrere.

Endnu en kendsgerning der har sat gang i dekretet er den langsomme økonomiske udvikling i Latinamerika, der har fået mennesker fra fattigere lande til at søge mod mere udviklede nationer der har et frit marked som Argentina.  
P.S. You can listen to my show (Canto Talk) and follow me on Twitter.


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails