lørdag den 4. februar 2017

Museer protesterer mod Trumps forbud mod indrejse af muslimer fra syv lande

Museums kuratorer hylder islamisk kunst mens Louvre angribes





En islamisk angriber bevæbnet med en machete angreb soldater der bevogtede Louvre og råbte, "Allah akbar" før han blev skudt. I andre nyhedsmedier fortælles at the Museum of Modern Art i New York City protesterer mod Donald Trump's midlertidige forbud mod immigration fra syv lande i Mellemøsten, og det har man gjort ved at lave en udstilling med kunst fra steder som Irak, Sudan og Iran.
Amerikas førende museer har i sidste uge været højlydt med deres modstand mod Mr. Trumps executive order, der er ved at blive indført i nogle lufthavne. Thomas P. Campbell, lederen af the Metropolitan Museum of Art, antydede at storsuccesen "Assyria to Iberia" måske aldrig ville være blevet lavet under Mr. Trumps regler. James Cuno, der er leder af the Getty in Los Angeles, kaldte ordren "dårlig rådgivning, unødvendig og ødelæggende.”
De kalder Donald Trump for ødelæggende mens en islamist med en kniv angriber ved et museum. Hvem er så ødelæggende? Disse museumstyper protesterer mod et forbud der som hensigt har at beskytte os mod islamister og det på selv samme tidspunkt som en islamist angriber et kunstmuseum. Er det vi ser -livet der imiterer kunst, eller kunst der imiterer livet?
Nu har the Museum of Modern Art lavet om på 5. sals samlingerne - nedtonet sin fortælling om Vestens Modernisme, fra Cezanne over 2. Verdenskrig - for at fremvise nutidig kunst fra Iran, Irak og Sudan, hvis borgere er underlagt forbudet (ved Trump). Man tog en Picasso ned, en Matisse ned, Ensor, Boccioni, Picabia, Burr.
Samtidig med at den venstreorienterede intelligentsia på MOMA kan nyde at se portrætter af profeten Muhammad, og anden religiøs kunst kan de føle sig trygge og sikre i et stykke tid her på deres lokation i New York. De kan indtage politiske holdninger modsat deres egen sikkerhed, fordi New York endnu ikke har den koncentration af islamister som Paris her. Den luksus kan de tillade sig.
Profeten Muhammad skildre af den iranske kunstner Parviz Tanavoli


Men hvad om MOMA nu blev løftet hen og sat ned i Raqqa, Irak, et af de steder MOMA protesten ved det midlertidige forbud mod besøgende gælder? Hvad ville så ske?


Personalet på museet ville selvfølgelig blive slået ihjel. Museums administrationen ville måske blive iført orange dragter og derpå halshugget. Eller grillet med en flammekaster. Eller sat i et bur og sænket ned i vand til de druknede. Eller placeret i en bil der ville blive sprængt i luften med et antitankmissil.


De kvinder der arbejder på museet, der er unge og kønne nok ville blive sexslaver, og udleveret som belønning til medlemmer af ISIS. De ældre kvinder og måske knap så kønne kvinnder ville også blive slået ihjel.


Og hvad med kunst? Det meste ville blive smadret. Enhver kunst der afbilleder mennesker ville blive ødelagt. Enhver kunst af ikke-muslimer ville blive ødelagt. Enhver kunst der skildrer andre religioner ville blive smadret. Se blot på hvad ISIS gjorde med oldtidsbyen Palmyra - de sprængte den i luften. Og det var blot søjler og facader.


Den dybt triste virkelighed, og det gælder endog de ansatte på Louvre, er at man stadig ønsker mere muslimsk indvandring. Deres politiske idealer blinder dem. Men det er især mærkeligt at betragte et museum der hylder den kultur, der hvis den får muligheden, til fulde vil ødelægge det sammen med alle dets værker.


Ed Straker is the senior writer at NewsMachete.com.


http://www.americanthinker.com/blog/2017/02/museum_curators_celebrate_islamic_art_while_louvre_attacked.html#ixzz4XhS85sXD

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Den Muhammad skulptur er da en direkte dødsdom. Trods alt modigt museet udstiller den.

Related Posts with Thumbnails