lørdag den 11. februar 2017

Babyer udlejes som tiggere

Udleje babyer som tiggere


Her tidligt i dette årtusind havde Sydafrika ry for - og ganske velfortjent - at være et af de mest voldelige, og kriminalitetsplagede lande på planeten.

En BBC artikel fra 2002, henviste til to rejsebøger, hvor man omtalte kriminalitetsraten i Johannesburg: Den ene bemærkede at “voldelige forbrydelser er meget udbredt,” mens den anden advarede læseren om at byen har “masser af våben.” På den tid ramte mordraten i Sydafrka 59 pr. 100000, cirka ti gange så mange som i USA (6 til 100000). Det var et yderst skræmmende sted at besøge.

Kriminalitetsraten er nu blevet noget bedre, men i en nation, hvor en fjerdedel af befolkningen helt officielt er uden arbejde, og en stor procentdel af dem lever på en løn der rundt regnet svarer til 1 dollar om dag, da er fattigdom udbredt og mange af de fattige vender sig mod kriminalitet.

I Pretoria, landets administrative og de facto hovedstad benytter nogle sig af et besynderligt og ulovligt skridt for at konkurrere med deres fattige medmennesker: Tiggere lejer babier ud og benytter dem som ‘lokkemad’ for at opnå sympati, og som de håber, flere og større donationer.

Baby-udlejningen er imidlertid ikke noget som forældre benytter for at tjene nogle håndører (Tak for det?) Det er snarere korrupte dagplejecentre der står bag ‘forretningen,’ idet de ‘udlåner’ børn til vagabonder - uden forældrenes viden. Embedsmænd mener der står et mere formelt og nederdrægtigt forbrydersyndikat bag programmet og gør forældre opmærksom på at de kun skal stole på dagplejecentre som regeringen har givet tilladelse til. Det er måske ikke så tosset endda.

Bonus fakta: Sydafrika har mange hovedstæder - faktisk hele tre, hvor ingen andre nationer har mere end to. Pretoria med sine 2,3 millioner er der hvor den udøvende magt befinder sig, og betragtes derfor ofte som den reelle hovedstad ved at de fleste udenlandske ambassader er der. Cape Town er hvor den lovgivende myndighed befinder sig og har 3,5 millioner indbyggere. Bloemfontein, den mindste af de tre (sølle 370000) har den dømmende myndighed.
Den største by? Ingen af de nævnte. Det er Johannesburg med næsten 4 millioner indbyggere.


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails