søndag den 26. februar 2017

Videnskab tilpasset det politisk korrekte er farlig

Anti videnskabs venstrefløjen


Sidste år var det så 10 år siden en bog med titlen “Republikanernes krig mod videnskab” udkom. Jeg kunne med lige så stor lethed have skrevet en bog der kunne hedde “Demokraternes krig mod videnskab.”
Konflikten konservative har med videnskab er for størstedelens vedkommende knyttet til religion. Nogle religiøse konservative forkaster evolution, og nogle er imod stamcelleforskning.
Men intet af det har nogen stor indflydelse på vort hverdagsliv. Arter fortsætter med at udvikle sig uanset hvad konservative tror, og hvis man forbyder regeringsforskning i stamceller så vil private investorer blot tage over.
Til sammenligning må man sige at venstrefløjens elendige forestillinger om videnskab gør langt mere skade.
The Anti-Science Left
Mange på venstrefløjen - herunder nogle få af mine liberale kolleger - er paranoide om genetisk modificerede organismer. Dette er afgrøder der har fået ændret deres DNA for at få dem til at gro hurtigere og være mere modstandsdygtige over for pesticider. Venstrefløjen kalder det “at lege med naturen” og bekymrer sig om, hvorvidt GMO føde vil give ufrugtbarhed, for tidlig aldring og en vrimmel andre problemer.
Den frygt er der kun meget lidt videnskabelig ræson i. Der er ingen grund til at mene at specifikke ændringer i en plantes gener er farligere, end lad os sige, krydavl af majs som de amerikanske indianere foretog for århundreder siden eller en ny type tomat der fremkommer i en eller andens organiske have. Naturen kommer hele tiden med vildere og mere uforudsigelige ændringer i planters DNA.
Alligevel har venstrefløjens frygt for GMO ført til at aktivister har ødelagt marker med eksperimentelle afgrøder i Europa, og mest tragisk, forbyder GMO fødevarer der kunne hjælpe med til at forhindre hunger og underernæring i Afrika og Asien.
Venstreorienterede hævder ofte de er fremskridtets forsvarer, men de lyder mere som de religiøse konservative når de er imod “at der leges med naturen.”
Filmen “Jurassic World,” hvor videnskabsforskere ‘leger’ med DNA for at skabe en superdinosaur der så kommer ud af kontrol, var ikke kun genbrug af ideer fra den første “Jurassic Park.” Man genbruger den samme frygt der inspirerede til romanen “Frankenstein” for 200 år siden - den forestilling at hvis mennesker ændrer på naturens perfekte design ja så bliver prisen forfærdelig.
Men det er naturen i sig selv der er forfærdelig. Vi burde ændre den. “At leve med naturen” betyder - kamp for føden, at man fryser når det er koldt og man dør som ung.
Venstrefløjens anti-videnskabs holdning og frygt forhindrer os også i ikke at bygge nye kernekraftreaktorer, især efter Fukushima og Tjernobyl. Men de reaktortyper der fandtes der var allerede at betragte som forældede. Fremtidige reaktorer ville være langt sikrere og ville reducere vor afhængighed af fossile energikilder.
Mennesker trives ved at forbedre teknologien - ikke ved at forkaste den.
Her på det seneste er der nogle der mener de “stiller sig på den sikre side” ved at undgå vaccinationer. Resultatet er udbrud af sygdomme som mæslinger og skoldkopper som vi ellers mente at have fået bugt med. I Nigeria afholder konspirationsteorier folk fra at lade sig vaccinere mod polio lige da vi var på nippet til at kunne sige endeligt farvel til denne forkrøblende sygdom.
Venstreorienterede er også i den grad mod videnskab der modsiger deres egalitaristiske tro. For nogle få år siden interviewede jeg videnskabsforskere der havde fundet frem til, hvordan mandens hjerne og kvindens hjerne helt fra fødslen er forskellig. Videnskabsforskerne fortalte mig de gerne ville fortsætte forskningen, men politisk pres mod den var alt for intens. Mænd og kvinder har helt klart forskellige evner/gaver, men dagens venstreorienterede kræver at regeringen straffer enhver der ikke behandler kønnene som værende ens.
Kun få videnskabsforskere i dag ville endog ikke turde studere forskelle på intelligenskvotient i etniske grupper.  De er nemlig udmærket klar over at de ville blive afvist dersom de fandt frem til “forkerte fakta.”
Som det så ofte sker så sætter aktivister politik foran virkeligheden.
http://humanevents.com/2015/06/17/the-anti-science-left/

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails