mandag den 25. september 2017

Hvorfor får japanerne ikke flere børn?

Hvor kommer de japanske babyer fra?

Hvor kommer de japanske babyer fra? Det kunne lyde som om jeg forsøgte mig med en dårlig vits, som jeg sådan set godt kunne finde på, men det er altså ikke et forsøg på at være morsom. Svaret er: De kommer ingen steder fra, fordi japanerne, flere og flere af dem, dyrker ikke sex.


Det er imidlertid konklusionen på den seneste forskning som den rapporteres af the Japan Times.


Der er virkelig tale om en befolkning der bliver færre. En undersøgelse af japanere i alderen 18-34 år fandt at næsten 70% af de ugifte mænd og 60% af de ugifte kvinder ikke var i et forhold.


Ydermere har mange af dem aldrig haft en kæreste eller dyrket intimt samvær. Cirka 42% af mændene og 44,2% af kvinderne siger de er jomfruer.
Regeringen bryder sig absolut ikke om at manglende sex bliver lige så japansk som Sumo og Sake.


Premierminister Shinzo Abe har foreslået at man sætter gang i fødselstallet ved at give større tilskud til børnefamilier, men indtil nationen går i færd med sengegymnastik er der ingen medaljer at uddele.


De unge holder sig fra hinanden og kønnene lever hver for sig. Der er nu mange flere jomfruer end i 2010, hvor den sidste undersøgelse blev foretaget, og da blot 36,2% af mændene og 38.7,% af kvinderne sagde de aldrig havde dyrket sex..


Undersøgelsen er udført af National Institute of Population and Social Security Research.
Årsagerne står ikke ganske klart. The Independent kørte en historie, hvor man formodede at japanske mænd er angste for kvinder.  The Independent synes den formodning er helt fin. Som bevis citerer de Ano Matsui:


Komikeren Ano Matsui, 26, fortalte BBC: "Jeg har ingen selvtillid. Jeg var aldrig populær hos pigerne. Jeg inviterede engang en pige ud, men hun sagde nej. Det traumatiserede mig.”
Naturligvis er Matsui komiker og fra hans udseende kunne the Independent måske have fundet Japans Woody Allen.


Der er et antal andre teorier der forsøger at forklare problemet: Mangel på selvværd, frygt for at blive afvist, og så internet porno. Men the Guardian kommer med endnu en: Økonomi.


Ægteskab er blevet et minefelt af ikke attraktive valg. Japanske mænd er blevet mindre karriereorienterede, og mindre velbeslåede, da det at have et sikkert  job hele livet er i tilbagegang. Kvinderne i Japan er blevet mere uafhængige og ambitiøse. Dog er det de konservative holdninger i hjemmet og på arbejdspladsen der dominerer.


Japan virksomhedsstruktur gør det nærmest umuligt for kvinder at kombinere en familie og karriere samtidig med der ikke er råd til at få børn dersom ikke begge forældre arbejder. Blot at bo sammen og at få børn født udenfor ægteskab er stadig usædvanligt, og giver bureaukratiske problemer.


At købe et hus i Japan er ekstremt dyrt, og for unge mennesker i 20’erne er økonomien nærmest været i stilstand i det meste af deres liv. Når en kvinde gifter sig, er det sociale pres for at være hjemmegående voldsomt.


Derfor gifter folk sig ikke, og de får ikke børn. Det er blevet alt for mendokusai, alt for problemfyldt.


Og det er i sandhed problemfyldt.


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails