fredag den 1. september 2017

Snyd med klimadata - pludselig faldt temperaturen

Overraskelse: Snyd med klimadata i Australien

Australiens Meteorologiske Institut meddelte, at udstyret på adskillige koldtvejrs stationer var blevet udskiftet for at det “skulle passe til formålet.” Hvad instituttet ikke nævnte er at da udstyret så var blevet skiftet ud, da faldt temperaturerne fra de berørte stationer.

Climate Depot:
En fortegnelse fra the Thredbo Top stationen fra kl. 3. 00 onsdag viser en temperatur på -10.6 grader Celsius. Dette sammenlignes med  the BoM's månedlige topmålinger for juni og juli, men viser altså en sænkning på  -9.6C.
The BoM sagde man straks var gået i gang med at gøre noget ved the Thredbo stationen efter bekymringer dukkede op om at de meget lave temperaturer ikke kom med i den officielle optegnelser. Kontroversen har plaget Instituttets autmatiske vejrstations netværk hvor man noterede en -10.4C aflæsning på the BoM's websitet den 2. juli der automatisk blev justeret til -10C, for derpå at forsvinde.
Senere oplevede man en uafhængig overvågning at the Thredbo Top stationen ved forsker Jennifer Marohasy der viste en registrering på -10.6C ­der derpå forsvandt fra optegnelsen.
BoM hævdede først at justeringen var del af deres procedurer for kvalitetskontrol. Men den øverste chef Andrew Johnson fortalte senere Miljøminister Josh­ Frydenberg at efterforskninger har opdaget at et antal koldtvejrs stationer ikke “var tilpasset formålet,” og skulle udskiftes.

Billedresultat for australia weather
The BoM har indrømmet,  sammen med Goulburn og Thredbo Top, at stationer ved Tuggeranong i the ACT, Butlers Gorge and Fingal i Tasmanien og Mount Baw Baw i Victoria ville blive udskiftet.
En intern undersøgelse der omfatter to uafhængige eksperter er blevet involveret. Instituttet sagde det benægter alle påstande fremført i medierne om at man har forsøgt at lave numre med temperaturdata.
Online er blevet rapporteret at elektroniske smart cards angiveligt var blevet sat i the BoM's automatiske vejrstationer, der så til gengæld sætter en begrænsing på hvor lave temperaturer der kan registreres i de officielle vejrdata. The BoM har ikke ønsket at kommentere forud for den interne gennemgang.
“Resultaterne af gennemgangen i denne sag vil være tilgængelig efter færdiggørelsen,” sagde en repærsentant fra BoM. “Vi har ikke til hensigt at publicere detaljer før det.”
“The AWS programmet er del af observationssystemer og operationsprogrammer adskilt fra klimaområder.”
På sit website sagde Dr Marohasy at det ikke var optagelsesenhederne der var fejl ved. “For at være helt klar så er problemet ikke udstyret, det der er brug for er at smart cards fjernes.”
"Smart" card, javel så. Måske lidt for smart, ikke sandt?
Dette er blot endnu et af de mere solekalre og ulækre eksempler på der manipuleres med klimadata.

Men den langt mere alvorligere sandhed er at hysteriet om den globale opvarmning har medført at man i den grad har ladet sig knægte af ‘videnskaben’ der langt hellere rapportere noget der er i overensstemmelse med deres altovervejende klimaforandrings narrativ - derfor manipulerer nogle forskere med tallene.

Er presset for at tilpasse sig virkelig så udpræget? Spørg klimaforandrings skeptikerne der alle har måttet lide personlige og professionelle negative konsekvenser fordi de klynger sig til sandheden.

Jeg undskylder ikke de australske forskere for deres snyderi. Det kræver en forbløffende frækhed at ændre videnskabelige data som det er sket. Men forskerne er mennesker og ikke alle er sådan indrettet at de kan modstå vreden og latterliggørelsen der rammer dem hvis de rapporterede præcist.  

Forvent ikke at instituttet indrømmer deres snyderi. Det ville i årevis smadre deres ry som en videnskabelig organisation.

Derfor vil de feje skandalen ind under gulvtæpper og hvidvaske resultatet af deres interne undersøgelse. De er jo trods alt et regeringsbetalt Institut.


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails