søndag den 10. september 2017

Klimaet, civilisation, religion. Hvad Hundedagene fortæller os

Hundedagene fortæller os noget vigtigt

De gamle Romere mente at den varmeste sommerdag kom når stjernen Sirius dukkede op på himlen. I dag ville det betyde i begyndelsen af august. For os her på den vestlige halvkugle virker det besynderligt, da august er den måned hvor sommeren er på hæld.


For de gamle Romere begyndte sommerens Hundedage fra cirka 24 juli til cirka 24. august. -- Wonderopolis


For os i USA er de varmeste sommerdage som regel i juli. T
The Old Farmer's Almanac oplister den traditionelle angivelse af sommerens Hundedage til at være 3. juli til 11. august -- Wonderopolis
Forklaringen på denne forskel fra Romertiden og til moderne tid er, at stjernen Sirius har flyttet sig på nattehimlen i de århundreder der er gået, men der er mere end det man umiddelbart kan se - og det omfatter mere end blot en stjerne der har flyttet sig.


Her på Den Vestlige Halvkugle er juli måned den hedeste i vort kalenderår, og det er hvad vi forventer. Juli måned er højsommer, og har længere dagslys end august.


I Middelhavsområdet optræder imidlertid et pudsigt meteorologisk fænomen. Nice, Frankrig, har den varmeste periode i august. Det samme gælder for Barcelona, sammen med Messina, Italien,  Malta, Genoa, Italien, og Athen, Grækrenland.. Det kunne se ud til at, uanset om stjernernes position har været en anden, så var august måned faktisk den varmeste måned for Romerne.
Billedresultat for finale ligure
Forklaringen på denne uforventede - i det mindste for os amerikanere - klimaforhold er Middelhavs bassinet. Middelhavet opvarmes langsommere end landjorden, og holder dermed længere på varmen. Samtidig med Solens kraft svækkes i august måned, begynder Middelhavet langsomt at afgive den oplagrede varme i juli og august.


Læg dertil Sirocco vindene fra Nordafrika. På samme måde om vinteren afgiver Middelhavet resterne af sin oplagrede varme og dermed kommer kysterne ikke til at fryse til is. Når landjorden opvarmes om foråret og tidlig sommer er Middelhavet så køligt at det bliver en moderat hævning af temperaturen ...indtil august hvor processen vender igen.
Skønt Nice og Barcelona ligger på omtrent samme breddegrader som Toronto og Chicago  kan der gro palmetræer. Middelhavet der udgør en massiv varmedunk synes perfekt designet til at give et moderat klima, der ville gøre den europæiske civilisation i stand til at blomstre. Middelhavområdet har lange, tørre somre, og milde regnfulde vintre. Dette er hvor den græske civlisation blomstrede op. Dette er hvor Rom voksede frem til storhed, og den ligger trods alt på næstens samme breddegrad som Stamford, Connecticut.


Det er derfor alle franskmænd foretrækker at holde sommerferie i august måned.
Når man bevæger sig rundt i Paris i august måned ser man ikke mange parisere, der er nærmest flest turister. Franskmændene er på ferie, og gaderne ikke nær så proppet. Det at byen er ‘affolket’ er ikke helt frivilligt. Mange franskmænd er nemlig tvunget til at tage hovedparten af deres ferie i august, fordi mange arbejdspladser er lukket. -- Network Europe Radio
Det forekommer tudetosset. Juli har længere aftener, mange flere lyse timer. Det virker ikke særlig ‘smart’ at holde ferie i august indtil man forstår at Middelhavsbassinet gør at august er den varmeste måned i Sydeuropa, og det gamle Middelhavet sætter således forudsætningerne og vanerne for resten af Vesteuropa. Og ikke kun Europa. Den varmeste måned i Beiru er også august, det samme gælder Tel Aviv.


Her i the United States, er Californien den region der klimamæssigt mest ligner Middelhavsområdet, fra San Francisco til Los Angeles.


Det som er interessant er at uanset hvor på kloden hvor klimaet ligner Middelhavsområdets stortrives civilisationen og giver velstand. Hvordan kan det nemlig være anderledes. En sådant  behageligt klima gør tilværelsen lettere. Dette gælder for Californien, det centrale Chile, Vestaustralien undtagen.....


Undtagen når det drejer sig om de islamiske områder. Nordafrika er velsignet med uden tvivl det bedste klima på kloden. Var Nordafrika tysk eller japansk kan man kun forestille sig det ville være fuldt udviklet, og det mest behagelige sted på jorden at leve.


De gamle Romere var ivrige efter at erobre Nordafrika, og hele regionen har i dag masser af beviser i form af ruiner på at have været under Rom. Romerne oprettede kolonier til veteraner i området. Nordafrika blev Imperiets juvel. Romerne nød deres pension i Nordafrika som vore pensionister trækker sig tilbage til Arizona eller Florida.


Da Islam tog over standsede alt dette. Det altovervejende kendetegn for Islam er at det afholdt den sydlige del af Middelhavsområdet i at udvikle sig. Det er dette Hundedagene har at fortælle os. For de af Jer der endnu er på ferie, reflekter over det mens I nyder solen.
.


Mike Konrad is the pen name of an American who wishes he had availed himself more fully of the opportunity to learn Spanish in high school, lo those many decades ago. He writes on the Arabs of South America at http://latinarabia.com. He also just started a website about small computers at http://minireplacement.com.

http://www.americanthinker.com/articles/2017/08/the_dog_days_tell_us_something.html#ixzz4p3FcDHoo

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails