lørdag den 24. januar 2015

Hvem har fostret de franske jihad mordere?

Hvem har fostret de franske jihad mordere?

DR. LAINA FARHAT-HOLZMAN                                            

Efter en rædselsgerning som den rettet mod reaktørerne og tegnerne på et fransk satiretidsskrift, der “krænkede” islam og udført af franskfødte muslimer spørger alle: Hvis fejl var dette?

Var kilderne hos det franske efterretningsvæsen ikke gode nok? Provokerede den sarkastiske humor på det franske blad overfølsomme muslimer? Var drabsmændene ikke nok elsket af deres mor? Det eneste spørgsmål der bare ikke stilles og som er så soleklart var: “Er der noget ved Islam der fremmer morderisk vrede?”

Selv uden at stille disse spørgsmål havde muslimske talsmænd meget travlt med at udtale at disse mordere ikke var “muslimer.” De var forbrydere. Hvad mener de egentlig med det, hvor skal skylden placeres?

o     Den politiske venstrefløj. Det har længe været traditionen i universitetsverdenen at undervise i, at ved enhver elendighed i verden da kommer Amerikas skygge frem, og helst amerikansk imperialistisk kapitalisme. Muslimer er vrede, fordi Vestens kolonialisme (især Europas) har gjort at disse engang så stærke folk er så meget uden muligheder at de må udvandre til Europa for at få et bedre liv. Selvfølgelig lader de vreden gå ud over Vesten, og de kommer med ‘gråd og tænders gnidsel’ og løfte om hævn.

o     De sædvanlige muslimske talsmænd. Hvor hurtigt muslimske ledere i Vesten dog benægter at Islam giver mandat til drab på frafaldne og for de som krænker profeten Muhammad eller Islam. “Vi ville kunne sagsøge Jer for det vi finder upassende, men ikke dræbe Jer.” Åh var det dog blot sådan. I moskeer og i fængsler der nærmest er udklækningsanstalter for rekrutter rundt om i verden er ordene om død over frafaldne og krænkere særdeles levende i Islam. De franske mordere illustrerer det glimrende.

Blasfemi er loven, straffes oftest med døden i Saudi Arabien og Pakistan og når loven ‘tøver’ træder andre til. Torsdag løslod pakistansk politi en 52 årige mentalt ustabil mand der har været fængslet for blasfemi siden 2011. En pøbel slog ham ihjel på fængslets trappe. I Saudi Arabien går en dom ud på at give 50 stokkeslag om ugen, til man når 1000, til en blogger der angiveligt skulle have “krænket Islam.” Se det er ytringsfrihed ifølge Islam.

o     Få fat i de som man altid mistænker. En kendt analytiker af islam (som jeg ikke vil gøre reklame for ved at nævne ham ved navn) meddelte i en TV paneldiskussion at mordene i Paris intet som helst havde med Islam at gøre, At et jødisk marked blev angrebet, sagde han, beviste at hele fejlen skyldes Israel/Palæstina konflikten. Disse nordafrikanske slyngler bekymrer sig overhovedet ikke om palæstinensere, men de hader jøderne fordi de giver dem en mindreværdskompleks. Nobel priser uddeles, der er ingen priser for at slå civile ihjel.

o     Kan Islam moderniseres? Egyptens præsident åbnede det nye år med en opfordring til en revolution i Islam. Han sagde tiden er inde til at afvise mange af de oldgamle fortolkninger der ikke længere kan gælde en moderne verden. Det er så godt at høre ham sige det, men religiøse revolutioner er aldrig fundet sted uden at hoveder falder - tænk Henrik 8.

Der kommer så meget godt fra amerikansk religion: Fællesskab, godhed, generøsitet over for de i nød, gode gerninger og de ritualer der er vort liv. Vi glemmer den anden side af religion: Tvang, intolerance og vold. Europæerne har haft mere erfaring med statsstøttede trosretninger der forfulgte, fængslede, straffede og torturerede til døden de som blev bedømt som “fjender af Gud.” I århundreder har katolikker og protestanter myrder hinanden - og jøder og afvigere - i enorme antal. Religiøst hykleri er blevet en så dyster erindring i Europa at efter 2. Verdenskrig har europæerne været så opsatte på at undgå at fordømme den nye religion i deres midte - Islam.

Her er selve problemet. Islam er endnu ikke kommet med i rækken af økumeniske moderne religioner, heller ikke i USA. Moskeer rundt om i verden prædiker stadig værdier som fra 1300 år siden: Adskillelse og ulighed for mænd og kvinder, familielove der ikke er blevet moderniseret i 1200 år, og indførelsen af en moderne fascisme og Islam der har genoplivet den oprindelige muslimske drøm om at beherske verden eller erobre den under en verdens diktator - Kaliffen.

Men de unge er der bevægelse hos. Måske er også moderne Islam ved at blive født?

FamilySecurityMatters.org Contributing Editor Dr. Laina Farhat-Holzman is a historian, lecturer, and author of How Do You Know That? You may contact her at Lfarhat102@aol.com or www.globalthink.net.
                       

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails