lørdag den 22. maj 2010

Flæskesvær - en meget farlig ide!

Flæskesvær - en meget farlig ide!

John Thomas, der har produceret følgende video sendte mig også en introduktion til videoen.

"En farlig ide" er et satirisk indblik i en af Amerikas mest populære snacks, og hvordan denne snack har givet en muslimsk butiksejer et dilemma.

Er flæskesvær halal?

Efter at have fået leveret en kasse med flæskesvær til en muslimsk ejet dagligvarebutik, opstod en diskussion mellem butiksejeren og denne søns om, hvorvidt det ville være moralsk passende at sælge noget der kaldes "flæsk" svær eller ej. Det overraskende slutresultat er komisk svar fra butiksejeren.

Selvom filmen er satirisk stiller den dog spørgsmål ved religion og handel. Er det imod islams troslærer at sælge flæskesvær, selvom produktet måske slet ikke indeholder noget flæsk? Sønnen argumenterer ved at sige at kondomer, pornografi og cigaretter jo sælges. Er disse varer imod den traditionelle tro? Et mere omfattende spørgsmål kunne være om det ville være passende for en konservativ katolsk butiksejer at sælge kondomer? Eller en jødisk delikatesseforretning at sælge kunstige krabber? En mangfoldighed af valg hos forbrugerne har skabt et gråt område for mange troende. Er det religion versus profit? Du bestemmer!


Jeg har skrevet et antal gang om at der er langt flere jøder end nogen andet etnisk gruppe i New York, og trods det at det har været sådan i mere end et hundrede år, har ingen offentlig skole i byen forbudt flæsk fra deres cafeteriaer. Dog, har nogle få muslimer inficeret Michigan gennem kun nogle få år, og bang! adskillige skoledistrikter har fjernet produkter med grisekød fra deres menuer i cafeteriaerne. Dearborn skolerne har helt og aldeles forbudt flæsk for at undgå selv den mindste mulighed af at muslimske elever ved en fejltagelse kunne komme til at spise det.

Det varer vel ikke længe førend at ordet gris bliver helt forbudt af frygt for at fornærme muslimer - undtagen selvfølgelig i de tilfælde hvor vi henviser til grådige jødiske banksvin.

Obama and his wall street Jews
Photo Credit: thoughts from podunk

artikel fra plancksconstant.org

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails