tirsdag den 11. maj 2010

Hykleri og miljø Hollywood.

Et Budskab til Jorden fra Grøn Hollywood

Rich Trzupek

Rigtig god "Happy Earth Day" eller som vi kan lide at kalde det: "Skylddagen." Af alle de mennesker der vil bruge dagen, i håbet om at du skal føle dig skyldig og angre for at du er en sådan beskidt, rådden forurener der gradvist ødelægger Moder Jord gennem din uhæmmede forbrug af biler og den hensynsløse måde du bruger almindelige glødepærer på (dvs. pærer der faktisk giver lys), er der så nogen mere irriterende og hykleriske, end Hollywood kendisserne?

clooney smart car

Joh, helt sikkert er der nogle af de kendte der holder pause fra deres jet-set liv for at sætte et godt eksempel for os dumme proletarer. Leo DiCaprio kører på motorcykel på Manhattan og Cameron Diaz "skyller ikke altid ud" (og tak for den oplysning, som vi ikke har brug for) efter toiletbesøg. Puh-ha! Jorden kan ånde lettere op, når vi nu ved at Diaz ikke afslutter sine toiletbesøg før stanken er så uudholdelig at naboerne klager.

Jessica Beal besteg Kilimanjaro for at "vække opmærksomhed om den globale opvarmning," noget hun formodentligt kunne have gjort uden at rejse den halve jord rundt og forbruge Gud ved, hvor mange ressourcer for at indlede en selvcentreret ekspedition. Og så er der Gwyneth Paltrow der opmuntrer folk til at købe "øko-venligt" tøj fra designeren Stella McCartney. Det lyder som en ganske god ide, indtil man overvejer det der kræves af de "grønne" for at kunne erhverve McCarneys grønne designs.

Det ultimativt komiske når det drejer sig om Hollywood typer der prædiker at Planeten skal frelses involverer det som de uvaskede masser formodes at skulle gøre for at nå målet. Vi bedes indtrængende om at vise virkelig ansvarlighed for at mindske vore CO2 fodspor. Hvordan skal det gøres? Vi skal forbruge mindre, holde os til det enkle, og kun købe produkter fra virksomheder som omhyggeligt har fokus på deres fodspor.

Hville ville ske, tror du, hvis vi anvendte den samme prøve på Hollywood når der skabes og distribueres film? Der er intet absolut nødvendigt i det foretagende. Den energi der forbruges for at transportere skuespillerne, og holdene bag til de steder, hvor optagelserne finder sted sammen med de ressourcer, der bruges for at producere og distribuere filmene, for slet ikke at tale om drivhusgasserne der udledes af biografgængere der kører til teaterne må løbe op i svimlende summer.

Som led i endnu en uudholdelig miljølektion fortalte James Cameron Politico: "Se på Avatar: Den er god for miljøet og den er god for økonomien." Jeg er helt sikker på at Avatar er god for James Camerons personlige økonomi, men så er der dog ikke megen fornuft at finde i hans selvgode deklaration. Hvis nogen nogensinde fandt på at måle Avators Co2 fodspor (og nu når jeg tænker over det, ville jeg ønske jeg havde tid til det), med betragtning af det tidsforbrug, anstrengelserne og energien der krævedes for at lave filmen, da har jeg en mistanke om at Avatar ligger temmelig højt på listen over de mest Co2 slugende film i historien.

Hvis de "øko-venlige" kendisser blot ville tænke sig om og være ærlige, så ville de ikke løfte fingeren bebrejdende mod dig - de ville skynde sig at hilse på dig, venligt. I knap 40 år har du understøttet en forbavsende økologisk oprensning der aldrig er set før i historien. Du har betalt omkostningerne ved miljøkontroller - ved prisen på dine køretøjer, og brændstoffet der driver dem, regningerne fra kraftværkerne der giver dig elektricitet, fra dine vandregninger og omkostninger der er skjult i forbrugsvarer - det har gjort USA grøn i en utrolig grad.

Lad ingen, og slet ikke Hollywood, få dig til at føle dig skyldig i dag - Amerika. Du har gjort, hvad du skulle for at rydde op i denne nation og så lidt til. Leonardo DiCaprio kender, og anerkender måske ikke den pris du har betalt, men vi her i Blogverdenen gør. Vi bor i et land der er langt, langt renere, end det var da miljøaktivisterne første gang "fejrede" Skylddagen for fyrre år siden. Du har gjort det, og du skal være rigtig stolt over det du har gjort.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails