onsdag den 19. maj 2010

Sådan fortolkes Koranen

Sådan kan Koranen fortolkes

I min artikel -Changing How Americans... ser på Islam, påpegede jeg at når en muslim bliver spurgt om en passage i Koranen der går ind for at vantro dræbes, så påstår muslimen at oversættelsen er fordrejet eller ikke repræsenterer troen eller den er taget ud af konteksten.

Som bevis, og det er ikke usædvanligt det sker, så har muslimer i de seneste dag bevist min sag ved deres kommentarer.

Oversættelsen er fordrejet

En kommentator efterlod følgende svar på min artikel, Hvor var muslimerne da South Park hånede Jesus:

....problemerne der plager det muslimske samfund har at gøre med den bogstavelige fortolkning af Koranen, Sunnah, og Hadith.

Arabisk er et meget metaforisk sprog. Blot ved definitionen af ordet 'oversætte', kan det ikke oversættes.

Hvis der altså er noget i Koranen, der forekommer vildt, brutal, morderisk -nuvel - så er det et oversættelsesproblem.

Misfortolkning

Med lad os antage at en vantro faktisk forstår arabisk og læser Sura 5:51 "Oh troende, vær ikke venner med jøder og kristne; de er venner med hinanden. De af Jer som bliver venner med en af dem, bliver en af dem. Gud fører ikke et uretfærdigt folk."

Ifølge muslimske apologeter misfortolker vantro denne passage. Før jeg fortæller dig hvad muslimerne lader som om de mener, så læs dette: En kommentator har givet dette svar på min artikel Muslims Want World to adopt Mecca time: (læs også denne artikel på synopsis)

glem for et øjeblik den muslimske religion. Tænk logisk på hvad islam er ved at læse Koranen. Stil spørgsmål til store islamiske lærde eller internationale gejstlige (Dr. Zakir Naik - www.irf.net, www.peacetv.tv )
Vær neutral og tænk logisk og velovervejet for a forstå hvad islam faktisk er. Islam er den mest misforståede religion i verden.


Værså go: "Islam er den mest misforståede religion i verden." Hvis en vantro derfor faktiske kan læse arabisk, og mener han har oversat det passende, så er det ikke tilfældet. Vantro misfortolker altid.

Hvad siger muslimerne så om denne passage? Her følger en gengivelse som de retter til kristne og jøder:

[5:51] Oh du som tror, få ikke jøder og kristne som allierede; disse er allierede med hinanden. De blandt jer der indgår alliancer med dem bliver som dem. Gud leder ikke overtrædere.

Her får vi at vide, at passagen kun er rettet mod det at acceptere allierede i krigstid, når muslimer angriber andre. Fald ikke for det. Når muslimerne taler med hinanden er udlægningen en helt andet: Her er en muslim der spørger Sheik Muhammad Salih Al Munajid, en velkendt islamisk forelæser og forfatter:

Islam Spørgsmål og svar, Kan en muslim være en oprigtig ven med en kaffir (ikke-troende)?

Jeg har spørgsmål om islam; kan du give mig en forklaring? Er det tilladt for en muslim at være en oprigtig ven med en person som er ikke-muslim?

S: Priset være Allah.

Det er ikke tilladt for en muslim at blive venner med en mushrik (enhver der ikke tror på den sande Gud Allah) eller lade ham blive en nær ven, fordi islam pålægger os at undsige kaffirerne (ikke-troende) og foragte dem, fordi de tilbeder en anden end Allah. Allah siger (fortolkning af betydningen)

"Oh, du troende! Tag ikke som venner de fok som opildnede Allahs Vrede (dvs. jøderne). Helt sikkert har de frasagt sig (det at modtage noget godt i) det Hinsides, ligesom de vantro som er i graven." (som ikke vil blive oprejst på Dommens Dag).

[al-Mumtahanah 60:13]

Dette var belæringen af Profeten (Allahs fred og velsignelser til Ham).

1 - Det blev fortalt fra Abu Sa'eed al-Khudri (må Allah synes om ham), at han hørte Allahs budbringer (må Allahs fred og velsignelser være med ham) sige, "Vær ikke i selskab med nogen som ikke tror og lad ikke nogen spise din mad, men kun den som er from." (Fortalt af al-Tirmidhi, 2395; Abu Dawood, 4832. Abu ‘Eesa al-Tirmidhi sagde: denne hadeets er hasan. Den blev også kaldt hasan af al-Albaani in Saheeh al-Tirmidhi, 2519).

For mig er det soleklart.

Kontekst

Til sidst, som en sidste udvej, så uanset hvad du læser i Koranen, selv på arabisk, så betyder det ikke det der står fordi du skal læse det i den kontekst som var i den tid det blev skrevet på. Selvom Koranen instruerer muslimerne:

“Slå den ikke troende ihjel hvor du finder ham.” Quran 2:191

“Før krig mod de vantro der bor i dit nabolag” Quran 9:123

“Når lejlighed viser sig, så dræb de vantro når du pågriber dem.” Quran 9:5

“Ingen anden religion end islam kan accepteres.” Quran 3:85

“Jøderne og de kristne er perverse; bekæmp dem” Quran 9:30

“De vantro er urene, lad dem ikke komme ind i en moske.” Quran 9:28

“Straf de ikke-troende med ildens flammer, stænger af jern, kogende vand; smelt deres hud og maver.” Quran 22:19

“Søg ikke efter fred med de vantro; halshug dem når du fanger dem.” Quran 47:4

“De ikke-troende er dumme; opfordr muslimen til at bekæmpe dem.” Quran 8:65

“Muslimer må ikke have vantro fremfor muslimer som venner.” Quran 3:28

“Terroriser og halshug de som tror på andre skrifter end Koranen.” Quran 8:12

“Muslimer skal benytte alle våben for at terrorisere de vantro.” Quran 8:60

Så får vi at vide at alt ovenstående refererer til en tid da Muhammad var i krig. Vi får at vide at undtaget nogle få hundrder ekstremister, da er de fleste muslimer og helt sikkert de fleste intelligente amerikansk-fødte muslimer klar over forskellen mellem det 7. århundrede og så de moderne tider. Imidlertid forklarer det ikke Zachary Adam Chesser der for blot to år siden var et normalt menneske, men derpå konverterede til islam og blev en muslimsk tåbe der her fornylig foreslog at skaberne af "South Park" skulle være dødsdømte.

Dette forklarer ikke de tusinder af muslimer der protesterer i USA, i Storbritannien, i Frankrig, i Nederlandene, i Belgien, i Schweitz og over hele Afrika, der fremviser bannere med krav om atsharia lov skal indføres i deres værtsland, at ytringsfriheden skal forbydes, at islam skal herske over verden.

muslim protesters

Problemet for den vestlige verden er ikke at der er for mange ikke-muslimer der misfortolker eller fejloversætter Koranen eller tager den ud af kontekst, problemet er at der er for mange muslimer der helt korrekt forstår og fortolker Koranen og benytter den i dagens kontekst.

Hvis du kender, fredelige, venlige muslimer, og verden er fyldt med dem, så er det fordi de er intelligente og ignorerer Koranen eller også er de dumme og har ikke korrekt fattet betydingen af det de har læst. De eneste mennesker der virkelig forstår Koranen og er trofaste overfor dens forordninger er Osama bin Laden og hans følgesvende.

Sørgeligt nok, så kan vi ikke fortælle når moderate muslimer bliver til jihadister: Husk at major Nidal Malik Hassan (Fort Hood dræberen) - før han led af SPIS (Syndromet Pludselig Islamisk Død) - var en amerikansk født moderat muslim uden nogen kriminel løbebane.

Artikel fra plancksconstant.org

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Skræmmende læsning ...hvorfor benægter muslimer at ISS har noget med islam at gøre ..det er jo helt efter jeres bog alt det de gør ..

Ellen sagde ...

ISS er et rengøringsfirma :-D

Related Posts with Thumbnails