lørdag den 1. maj 2010

Nødhjælp der skader

Haiti beder om øjeblikkelig stop for humanitær hjælp - den skader økonomien

Paul Williams, PhD

Haiti beder om et stop i den kæmpemæssige fødevare assistance og i sundhedshjælpen i kølvandet på den katastrofale 7.0 store jodskælv, siger nødhjælpsarbejdere.

"Når man fortsætter med at have så mange fødevarer der fordeles, sænker man priserne, så handelen ikke kan opretholdels og det ødelægger i bund og grund markedet," fortalte UNICEF's ernæringskonsulent Erin Boyd, CBS News.

Endnu en grund til at Haiti ønsker at hjælpen skal standse er fordi despeeate fattige indbyggere, der ikke var berørt af jordskælvet, nu er flyttet ind i flygtningelejrene for at modtage den gratis mad, husly, tøj, lægehjælp og mangfoldighed at ekstra sociale services, siger nogle nødhjælpsarbejdere. En konsekvens af nedskæringen af hjælpen er at fødevarer der allerede er blevet afskibet til øen vil blive sendt på lager, for kommende katastrofer - en praksis som U.S. Agency for International Development kalder "forudseenhed."

De omtrent 15 milliarder dollars i hjælp der er blevet hældt ind i Haiti siden 12. januar jordskælvet der dræbte mere end 220000 mennesker og efterlod 1,3 million hjemløse har også skabt forøget korruption og kriminalitet, sagde CBS News.
"Der berettes om bander der stjæler hjælpen og sælger maden på det sorte marked nærmest godkendt af højtstående embedsmænd," beretter nyhedsbureauet.
FN igangsatte torsdag en hjemmeside med det formål at spore de penge der er lovet til Haiti af det internationale samfund.

Den franske og engelske hjemmeside, www.refondation.ht, vil sørge for at forbruget af penge er mest effektiv samtidig med at man vil "sikre gennemskuelighed og troværdighed" sagdes det i en udtalelse fra FN. U.S. militæret har planlagt at afslutte den formelle jordskælvs mission på Haiti den 1. juni. Men Obama embedsfolk bekræfter at hjælpen vil fortsætte udover den dato.

FamilySecurityMatters.org Contributing Editor Paul L. Williams, Ph.D., is the author of The Day of Islam: The Annihilation of America and the Western World, The Al Qaeda Connection, and other best-selling books. He is a frequent guest on such national news networks as ABC News, CBS News, Fox News, MSNBC, and NPR. Visit his website athttp://thelastcrusade.org.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails