fredag den 7. maj 2010

Var alle nazister onde?

Var alle nazister onde?

Det er umuligt at hver eneste person der blev nazist i 1930- og 40'erne var racist eller anti-semit. Det er umuligt at hver enkelt person der blev nazist faktisk myrdede en jøde. Simpel matematik siger os, at sådan må det være. I 1933 var der flere end 7.5 millioner tyskere der stemte på Hitler. Ved begyndelsen af 2. Verdenskrig var der adskillige millioner flere.

Var det nu så også så ond en ideologi? Tyskerne havde lidt et ydmygende nederlag i 1. Verdenskrig, og tyskere mente helt klart at en stærk leder ville kunne lede nationen tilbage til storheden. Da de troede på deres kultur, at deres levevis var bedre end andres, så mente de at resten af verden burde være under een hersker og også have ens levevis.

Nuvel, de beskyldte jøderne for deres daglige problemer. Men er der ikke også andre ideologier i dag der tror på, at hele verden skal underlægges deres styre? Er der ikke også troende af denne ideologi i dag, der også mener at jøderne er undermennesker og har skylden for alle deres daglige problemer? Får vi ikke også at vide at vi skal være tolerante, forstående overfor disse troende?

Er det rigtigt af os at sige at alle nazister var onde selvom flertallet af dem aldrig gik til det ekstreme og skadede nogen? Er det rigtigt af os at vi er intolerante overfor nogen som kalder sig nazist? Bare fordi Nazi-ideologien er ond, dets mål er verdenserobringen, at den er intolerant overfor alle som ikke er nazister, at den forlanger at alle ikke-troende skal dræbes, så behøver det ikke betyde at hver nazist faktisk vil handle efter disse ideer.

Hvad så hvis de fik gjort Hitlers bog "Mein Kampf" ("Min Jihad") til en bestseller?

Hvad så om millioner at tyskere tilbad et uhyre, er det så meget anderledes, end at hundrede vis millioner i dag tilbeder en pædofil, en voldtægtsmand og en hensynsløs morder af jøder og ikke-troende?

Daily Mail, DKære Hr. Hitler....breve til Nazilederen afslører en nation der er forelsket i et uhyre

A nation in love with HitlerDa Hitler steg fra en ubetydelig rolle som lokalpolitiker i München til en ubestridt leder med national magt, da blev postsækken ligeledes stor. Brevene kom i sækkevis, så i vognvis og endelig fyldte de varbiler og endog jernbanevogne...

Patetiske, overøsende, savlende, morsomme og undertiden småskørt, de giver alle et intimt indblik i en nation der solgte sin kollektive sjæl til en galning.

Moderne tyskere forsøger ofte at opbløde deres historie, de argumenterer for at de var et vildledt folk og blev terroriseret af en gangsterregering.

Disse beundringsbreve giver vægt til den seneste undersøgelse der viser, hvor forbundet det tyske folk som et hele var i Nazi-regimet.

For os i dag der er vokset op i en kultur der med rette dæmoniserer Hitler, er den kokette kærlighed han gav inspiration til så ubegribelig at det nærmest er chokerende.

"Min Kære, min Evige, min elskede Adolf" stønnede den kvindelige beundrer, "Jeg ville så gerne have du var min lille hundehvalp."


Vi bør ikke sætte alle nazister i samme bås, på baggrund af den opførsel nogle tusinde ekstremister lagde for dagen. Flertallet af nazisterne var faktisk moderate nazister. Vi ønsker jo heller ikke at blive kaldt hyklere eller nazifober.

artikel fra Plancksconstant.org

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails