fredag den 24. august 2012

En udsøgt venlig fornærmelse - Romney -Obama


Handsken er kastet: Mitt sagde 'Bless His Heart' til Barack

Kyle-Anne Shiver

Nuvel, vi ved alle hvilken gentleman Mitt Romney er. Nu ved vi også at Mitt har en god fornemmelse for den høflige fornærmelse velkendt i Syden (Sydstaterne USA), der ligesom efterlader ofret så  tilpas forvrirret at vedkommende knap kan finde et modsvar.
Og jo vist. Mitt kan den kunst.

Da han talte ved Le Claire Manufacturing i Bettendorf Iowa i går afleverede Guvernør Romney den ultimative Sydens fornærmelse mod sin modstander.
"Det er frie mænd og kvinder der får vor økonomi til at virke. Friheden er det som får Amerika til at fungere. Og, præsident Obama, blesss his heart har forsøgt at understøtte regeringen frem for de frie mennesker, og det har bare ikke virket - og det vil heller aldrig komme til at virke!”
Såmænd!
Til alle der ikke bor i Syden kan der godt være brug for en mere præcis ‘oversættelse’ så tillad mig at oplyse dig om betydningen. Talemåden “bless your heart” er velkendt over hele Syden som den værste, mest fornærmende, mest underfundigt skjulte venlige sukkersøde retoriske talemåde mulig. Det vi mener her i Syden når vi fremfører den er, at objektet udtalelsen rettes mod ikke kunne være mere imbecil selvom han havde arbejdet hårdt for at løse opgaven. En sådan person er så gennemført håbløs at kun Gud kan redde ham med beskyttende velsignelser.

Den stakkels tåbe er dømt til at være offer for sine evindelige fejl ved egen hjælp. Men fordi fornærmelsen afleveres på en venlig og imødekommende måde, skaber den hos ‘ofret’ den tilstand at vedkommende bliver konfus.

I dette særlige tilfælde afleverede Mitt Romney en af sine bedste og mest strålende retoriske sammenkædninger jeg nogensinde har været vidne til: Hans egen kærlighed til den individuelle frihed versus Obamas kærlighed til ‘stor regering’.  Romney proklamerede sin egen utilslørede troskab for den amerikanske frihedsnorm, indsatte “bless his heart” fornærmelsen, og derpå uden tøven ramte han sømmet direkte på hovedet over for Barack Obama: “Han har forsøgt at erstatte frie mennesker med regeringen -- og det har bare ikke virket, og det vil heller aldrig virke.”

I dette krystalklare øjeblik har Mitt Romney med succes,og på strålende vis, indfanget hele dette valgs overordnede tema: Amerikanske frihed versus en frihed hæmmet af en stor regering. Og Romney rettede sit verbale pletskud direkte mod selve hjertet hos både pragmatikere og idealistiske patrioter. Pragmatikerne ønsker bare det der virker bedst; Obamas store regeringsvision har ikke virket og vil aldrig komme til det. Friheden er patriotens sjæl, svarende til ilten vi indånder; ægte amerikanere kræver netop frihed for at bevare livet.

Guvernør Romney har været målet for Barack Obamas Chicagolignende provokerende bøllemetoder nu i månedvis. Dog frem for at virke som var han i defensiven og skræmt har Guvernør Romney vist han står langt over den Alinsky inspirerede latterliggørelse. Latterliggørelse er bøllens sløve våben; det er manipulerende og uden substans. Det ægte mand, der er sikker på sig selv og sin sag, har hverken brug for at latterliggøre eller at bøje sig for barnlige følelsesmæssige forbandelser.

Mitt Romney bliver en virkelig god præsident, ligesom han har været en stærk, trofast ægtemand og far, en åndelige leder og guvernør.


Barack Obama, ‘bless his heart’ opdagede faktisk slet ikke hvad det var der ramte ham i Iowa i denne uge.

Read more: http://www.americanthinker.com/blog/2012/08/gloves_are_off_mitt_said_bless_his_heart_to_barack.html#ixzz24RG9S1Hx

Forslag til en dansk talemåde der kunne dække det samme som ‘bless his heart’ imødeses meget gerne.
Hvad med “Åh Helledusse da!”

Se disse morsomme definitioner: http://www.urbandictionary.com/define.php?term=bless+your+heart

1 kommentar:

Mr. Paul sagde ...

"Det er frie mænd og kvinder der får vor økonomi til at virke. Friheden er det som får Amerika til at fungere. Og, præsident Obama, blesss his heart har forsøgt at understøtte regeringen frem for de frie mennesker, og det har bare ikke virket - og det vil heller aldrig komme til at virke!”


Jeg kunne ikke have sagt det bedre. Well done Romney.

Related Posts with Thumbnails