søndag den 12. august 2012

FN og lovliggørelse af prostitution!

FN vil lovliggøre prostitution over hele verden

               
Amanda Swysgood

En rapport udgivet af den FN støttede Global Commission on HIV and the Law; anbefaler nationerne rundt om i verden af afskaffe de “straffende” love mod prostitution - eller som det kaldes “konsensualt sexarbejde,” og afkriminalisere den frivillige brug af ulovlige stoffer der kan sprøjtes i kroppen, angiveligt for at bekæmpe HIV epidemien.

Kommissionen der udgøres af 15 tidligere statsoverhoveder, juralærde og HIV/AIDS aktivister blev oprettet i 2010 af FN Generalsekretær Ban Ki-Moon og bakkes op af FN Udviklingsprogram og UNAIDS - det fælles FN program om AIDS/HIV.

Kommissionen anbefaler at alle love der forbyder “konsensualt sexarbejde mellem voksne” skal ophæves, ligesom der tydeligt skal være en forskel i lov og praksis mellem seksuel handel med mennesker (trafficking) og prostitution.

Rapporten--“HIV og Loven: Risici, Rettigheder & Sundhed” -- citeres for en anbefaling af ILO (Den Internationale Arbejder Organisation), der anbefaler at “sexarbejde” burde anerkendes som en beskæftigelse der kan reguleres “på en måde der beskytter arbejderne og kunderne.”
 

I særlig grad ønsker kommissionen at:

-- “Afkriminalisere privat, og konsensual voksen seksuelle adfærdsmønstre, herunder sex mellem samme køn og frivillig sexarbejde.”
-- “Reformere holdningerne til brug af stoffer. Frem for at straffe mennesker der benytter stoffer men ikke gør skade på andre, skal regeringerne tilbyde dem adgang til HIV behandling og sundhedstjenester, herunder programmer til at hæmme skadevirkningerne, og frivilligt baseret behandling for stofafhængighed.”
-- “Arbejde med vogterne af almindeligt anerkendte-  som religiøse love for at fremme traditioner og religiøs praksis der fremmer rettighederne og accepten af diversitet og som beskytter privatlivet.”

Kommissionen kalder love mod prostitution for “dårlige love,” og sagde at kriminalisere sprøjtet stofbrug og prostitution står i vejen for “effektive HIV modforanstaltninger.”  

“Love der kriminaliserer og umenneskeliggør befolkninger med den højeste risiko for HIV -- herunder mænd der har sex med mænd, sexarbejdere, kønsskiftede mennesker og stofmisbrugere der benytter sprøjter -- får mennesker til at søge væk fra offentligheden, væk fra de væsentlige sundhedstjenester og forøger deres risiko for HIV,” sagde Kommissionen den 9. juli i en pressemeddelelse som følge af udgivelsen af rapporten.

Kommissionen siger, at 116 lande og territorier har straffende love mod sexarbejde og 80 lande eller territorier har en vis juramæssig beskyttelse af sexarbejdere.

Ifølge rapporten: “Nogle regeringer anvender umenneskelige trafficking love i så bred en forstand, at de hæmmer de frivillige og konsensuale udvekslinger af sex for penge, i forhold til  den udnyttende påtvungne ofte voldelige handel med mennesker (hovedsageligt kvinder og piger) til sexformål.”

Rapporten citerer Generalsekretær Ban, der gav udtryk for sin støtte i 2009 til at fjerne alle love der kriminaliserer “sexarbejdere” -- eller prostituerede.

“Jeg opfordrer alle lande til at fjerne straffende love, politik, og praksis der hæmmer AIDS modforanstaltningen,” sagde Ban. “Succesrig AIDS svar straffer ikke mennesker: De beskytter dem. Vi skal sikre at AIDS svarene er baseret på beviser, ikke ideologi, og nå ud til de som er mest i nød og er mest berørt."
Dette skilt må snart være forbudt om det står til FN


Andre anbefalinger indbefatter: Ophævelse af nationale register over stofmisbrugere og tvungen HIV tests, og nedlukning af alle påtvungne centre hvor stofmisbrugere holdes og erstatte dem med frivillige services for behandling af misbruget.

Kommissionen anbefaler specifikt, at USA også burde ophæve sin forbundsforbud mod betalte nåle og sprøjtebytte centraler der begrænser adgangen for HIV tjenester til mennesker der bruger sprøjter.

Dr. Janice Crouse, direktør for Beverly LaHaye Institute at Concerned Women for America i Washington, D.C., siger at forslaget om at omdefinere og afkriminalisere prostitutionen på verdensbasis ikke er nyt.

“Liberale har altid benyttet udtrykket ‘sexarbejde’ i stedet for prostitution,” fortalte Crouse CNSNews.com.

“De holder af at lovliggøre hele industrien således at det kan reguleres og således at det kan betragtes som en ‘lovlig mulighed’ for kvinder og give det mere respektabilitet. Men, den sørgelige kendsgerning er at i hvert tilfælde hvor prostituion er blevet lovligt, så har ulovlig prostitution blomstret op,” sagde hun.


“Alfonserne ønsker prostitution gjort lovligt; det kan de godt lide. Handlende med mennesker til sex ønsker det lovliggjort, fordi de får mere ud af deres egne ulovlige aktiviteter hver gang det sker - det skete i Tyskland, det skete i Amsterdam og det har vist sig igen og igen.”

At knytte fjernelsen af love mod “sexarbejde” sammen med AIDS er helt ved siden af, ifølge Crouse, fordi man ignorerer betydningen af en ændring i opførsel og det personlige ansvar.

“For mig er det fascinerende at betragte den måde (rapportens forfattere) danser rundt for at undgå at omtale problemet med opførsel og for at undgå problemerne med konsekvenserne af promiskuitet,” sagde Crouse.

“Dette er et eksempel; de ønsker ikke at der skulle blot antydes over for nogen, at de burde dæmpe deres seksuelle opførsel. De ønsker ikke noget der skal inddæmme nogens nydelse af seksuel aktivitet uden konsekvenserne, og alt dette er et forsøg på at ensrette opførsel og så behandle konsekvenserne - og den plan duer bare ikke.”

Den FN støttede kommission interviewede prostituerede, aktivister og offentlige sundhedsrådgivere i 140 lande over hele verden for at finde deres konklusion.

Undersøgelsen fik fondsmidler fra regeringerne i Canada, Norge, Australien, USA (gennem USAID) og fra milliardæren George Soros gennem hans Open Society Foundations.

http://cnsnews.com/news/article/un-commission-calls-legalizing-prostitution-worldwide

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails