torsdag den 16. august 2012

Morgen eller 'Sørgetid' i Amerika.


Paul Ryan og Obama's 'Mourning (sørgetid) in America'


Thomas Sowell

Guvernør Romneys valg af Paul Ryan som den der skal køre kampagnen som vicepræsident er en af de beslutninger der synes soleklare - om ikke uundgåelig - retrospektivt set, selvom det på forhånd så absolut ikke så sådan ud for de fleste af os.

Enhver der ønsker at få en forsmag på Paul Ryan burde se en kort video fra et møde i februar 2010 hvor Kongresmedlemmet Paul Ryan, høfligt, men knusende “skoler” Barack Obama om alle de eklatante statistiske fejl som Obama administrationen benyttede for at hævde at ObamaCare ville være med til at reducere underskuddet.


Som langvarigt medlem og nu formand for Budget Committee in the House of Representatives, er Paul Ryan gennemført bekendt med både kendsgerningerne og fiktionerne i forbundsregeringens budget. I de seneste år er fiktionerne vokset sig langt større end kendsgerningerne. Men som Ryan mindede præsidenten om, er det at skjule et forbrug ikke det samme som at reducere det.

Hvis dette valg skal bestemmes på basis af de hårde kendsgerninger - ja så er Obama administrationen dødsdømt. Men Obama kampagnen er udmærket klar over det ,hvilket er derfor vi hører så mange afledningsmanøvrer og direkte løgne om såvel hvad Mitt Romney formodes at skulle have gjort da han var i ledelsen af Bain Capital - eller endog hvad der formodes af være sket i Bain Capital år efter Mitt Romney var hørt op der.

Obama kampagnens helt store smæderi, om hvordan Romney antydes at have være årsag til at en kvinde døde af cancer er blevet afsløret som en løgn af CNN, der næppe er et republikansk netværk. Hvad smæderi som denne viser er ,at Obama administrationen ikke kan klare sig med egne resultater, derfor er man tvunget til at aflede opmærksomheden fra landets virkelige problemer.

Når senator Harry Reid hævder at Mitt Romney ikke har betalt sine indkomstskatter og kræver at Romney afviser denne ubegrundede formodning, så rejser det et naturligt spørgsmål om hvorfor IRS (Skatterevisionen i USA) ikke har forfulgt Romney, i stedet for at overlade det til en partisk politiker i et valgår.

Det som gør det til en farce er at Reid selv ikke har frigivet sine egne indkomstopgørelser, mens han hævder at Romneys frigivelse af kun to år af sine indkomstopgørelser ikke er tilstrækkelig, skønt sådan har det været for andre kandidater førhen.

Selvom Romney frigav alle sine skatteoptegnelser helt tilbage til sin barndom, vil det ikke hindre denne fiskeekspedition, og så langt fra give en undskyldning når de optegnelser intet ulovligt viser. Det vil blot give mere skyts for at komme med distraherende påstande for at skifte emne fra Obama administrationens elendige resultater.

Da Ronald Reagan kørte kampagne mod Jimmy Carter tilbage i 1980 stillede hans spørgsmålet der burde stilles af vælgerne når en præsident søger genvalg: “Har du klaret dig bedre end for fire år siden?”


Fire år senere da Reagan søgt genvalg spurgte han helt klart og besvarede det samme spørgsmål i kampagnereklamen med titlen “Morning in America” i hvilken han listede de områder landet klarede sig bedre end fire år tidligere. Hold du blot op med at holde øje på nogen “Morning in America” reklamer fra Obama snarere ville “Sørgetid (Mourning) i Amerika” være mere passende.

Dette valg er en prøve, ikke kun mellem to kandidater men om vælgerne. Hvis det de ønsker er de barske kendsgerninger om hvordan landet ligger og hvor vi er på vej hen, så kan de ikke stemme på mere af det samme i endnu fire år.
Men hvis det de ønsker er følelsesmæssig tilfredsstillende retorik og et løfte om at give dem noget ‘gratis’ der skal betales ved at nogen andre beskattes, så er Obama deres mand. Dette ikke for at sige at offentligheden faktisk vil få noget ‘gratis’ eller at rige personer blot skal betale højere skatter, når det er så let for dem at undgå beskatningen ved at investere i udlandet - skabe job i udlandet.

Selvom de fleste amerikanere ikke fik øget deres skatter så betyder det dog kun lidt, hvis de ender med at betale for andres skatter ved højere priser på varer og tjenesteydelser der følger med højere skatte til virksomhederne.

Der er uden tvivl vælgere der vil stemme på basis af deres tro på at Obama “bekymrer” sig mere om dem. Men det er en tro der overgår al forstand. Det politiske spejlbillede af noget for ingenting fra ledere der “bekymrer” sig har ruineret mangen en nation.
Thomas Sowell
Thomas Sowell is a senior fellow at the Hoover Institution in Stanford, Calif. He is the author of 28 books, including "Dismantling America" and "Basic Economics: A Common Sense Guide to the Economy."/

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails