torsdag den 30. august 2012

Man kan ikke lede fra baggrunden!

Rice: ‘Vi har intet andet valg - vi må ikke tøve med at lede’                                                                                                                  Bridget Johnson               


I en af de bedst modtagne taler ved Republican National Convention, reflekterede tidligere udenrigsminister  Condoleezza Rice over, hvor Amerika står i verden, over den vigtigste borgerretighed i vor tid, og hvordan en kvinde der ikke kunne sidde ved “kun for hvide” bord voksede op til at blive en af verdens topdiplomateri


“Jeg ved også der er en forsigtighed. Jeg ved det føles som om vi har båret disse byrder længe nok,” sagde Rice om verdens smertelige problemer ved undertrykkende nationer, om AIDS forældreløse børn i Afrika om handel med kvinder i Sydøstasien. “Men vi kan kun vide at der intet andet valg er, fordi en af to ting vil hænde om vi ikke leder. Enten vil ingen lede og der vil opstå kaos, eller nogen vil udfylde tomrummet, og som ikke deler vore værdier.”

“Mine medamerikanere, vi har intet andet valg,” understregede hun. “Vi må ikke tøve med at lede og man kan ikke lede ved at stå i baggrunden. 

Rice gik varmt ind for frihandel, militær slagstyrke og uafhængighed af energi. “Vigtigst, så vil Mitt Romney og Paul Ryan genopbygge grundlaget for vor styrke, den amerikanske økonomi - stimulere den private sektors vækst og stimulere de mindre virksomheders foretagsomhed,” sagde hun. “Når verden ser på os i dag, ser de en amerikansk regering der ikke kan klare sig med egne midler.”

Hun sagde, at fortællingen om Amerika aldrig har været en beretning om “rettighed og klagen.” “Vi har aldrig troet på at jeg klarer mig elendigt fordi du klarer dig godt. Vi har aldrig været jaloux overfor hinanden og aldrig være misundelige på andres succeser,” sagde Rice.

“Vi har også haft succes, fordi amerikanerne har været klar over at en person fødselsstatus ikke er en afgørende betingelse,” sagde hun. “Og din bedste allierede i at få kontrol over svaret på dine omstændigheder har været en kvalitetsuddannelse. Men i dag, i dag, når jeg ser på dit postnummer så kan jeg fortælle dig om du får en god uddannelse. Kan jeg da ærligt sige det ikke betyder noget, hvor du kommer fra, det ikke betyder noget hvor du er på vej?”

Rice kaldte krisen med de underpriviligerede unge der er fastslåst i elendige skoler “vor tids borgerrettighedsproblem.”

“Og personligt. En lille pige vokser op i Jim Crow Birmingham. Den opdelte by i Syden, hvor hendes forældre ikke kan tage hende til en biograf eller på restaurant, men de er overbevist om, at selvom hun ikke kan få en hamburger ved Woolworts, så kan hun blive præsident for USA hvis det var det hun ønskede, og så blev hun udenrigsminister.” Sagde Rice.

“Amerika har en metode til at gøre det som forekom umuligt muligt, men vi ved det aldrig var uafvendeligt,” sagde hun. “Det kræver ledelse. Og det kræver mod.”


http://pjmedia.com/tatler/2012/08/29/rice-we-do-not-have-a-choice-we-cannot-be-reluctant-to-lead/?singlepage=true

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails