lørdag den 22. juni 2013

Alternativ telefonbog

Ringe til Bizziebee

   

Norfolk Island, som kan ses på kortet er en lillebitte ø (1412 kilometer) øst for hovedlandet Australien og nord for New Zealand.

Man har selvstyre, men som del af Commonwealth of Australia - rundt regnet 2300 indbyggere -- benytter man den australske valuta. Med sine 34 kvadratkilometer i størrelse er det et af de mindste territorier i verden. Og fordi det ligger så afsides er der ikke megen diversitet, i enhver forstand i den befolkning. Alle kender alle, eller kender til hinanden.
 

Men de kender ikke hinandens telefonnumre; i det mindste ikke efter hukommelsen. Derfor har menneskene på Norfolk Island noget det fleste af os engang har hørt om: En telefonbog.
Ligesom alle andre steder i verden er telefonbogen på Norfolk Island med navne og telefonnumre på samfundets medlemmer. Men uheldigvis er det ikke alle der kender hinandens navn - eller i det mindste ikke deres rigtige navn. For at gøre det hele mere kompliceret er der en masse enslydende navne på Norfolk Island. Der er 18 “Adams” 38 “Evans” 8 “Taylors” et dusin “Buffett,” tre dusin “Christians” og rundt regnet 40 “Quintals.” Af finde den rette person, og nummer kan være det rene gætværk.

For derfor at gøre det lettere, er der på Norfolk Island føjet noget andet til i telefonbogen: Øgenavne. Man kan måske godt vide at Dar Bizziebee’s rigtige navn er “Darlene Buffett,” men det gør ingenting for hun står under begge navne. Der er to Les Quintals, men hvis man ønsker den der er gift med Jodis, så kender du ham måske bedre som “Salatblad.” Rob Adams er også nævnt som “Chinny,” George Smith som “Guleroden” og en af de to John Christian som “Moonie.” Du kan meget vel vide hvem Stephen og Anne Gardiner er, men du vidste måske ikke der de også går under navnene Cookie og Freshie.

Men systemet er desværre ikke helt perfekt. Hvis du ønsker at ringe til Diesel - hvis rigtige navn er Damien Finch - så skal du først finde ham under hans øgenavn. Men vær sikker på det er den rigtige Diesel Adams, for den anden, vil måske ikke bryde sig om din opringning.

Heldigvis behøver man ikke have en fysisk telefonbog på øen. Hele registret kan ses online her.  

Bonus fakta: Norfolk Island ligger langt væk fra Australien, men meget længere væk fra USA. Trods dette er det et af de få steder udenfor USA som fejrer, på amerikansk vis, Thanksgving hver november. (PÅ Norfolk er det den sidste onsdag i måneden)

Hvorfor? Som  International Business Times forklarer, lagde amerikanske hvalfangerskibe til på øne, og på grund af de (relativt) hyoppige besøg adopterede indbyggerne nogle af søfolkenes traditioner  - herunder Thanksgiving.


Læs også denne på synopsis om Norfolk Island og miljøet:
http://synopsis-olsen.blogspot.dk/2011/01/miljfascisme-i-udbrud.html

1 kommentar:

Telefonbog sagde ...

Det er altid en fornøjelse at læse dine anmeldelser. Tak for alt du gør for os

Related Posts with Thumbnails