mandag den 17. juni 2013

Talentshows - forskellen på jøder og muslimer

Bernie Planck

På mange måder er meget religiøse jøder ikke så meget anderledes end meget religiøse muslimer.

For eksempel fordømmer begge grupper kvinder der optræder i shows som American Idol, slevom der intetn står i Koranen eller Torah om at det er forbudt for kvinder at synge offentligt.

Se her:The Huffington Post, 25 Feb 2013, Sang på 'Idol,' Står overfor stor vrede fra religiøse traditionalister.Photo: Latifa 'Azizi


Pigen står over for dødstrusler fordi hun deltog i det afghanske talentshow ‘Afghan Star.’  

I Afghanistan modtog en ellers beskednt klædt kvinde der stod som nummer tre på ‘Afghan Star’ mange dødstrusler. Idet hun frygtede for sit liv flygtede hun til Pakistan. En anden kvinde, nummer otte i showet, måtte også gå i skjul efter hun havde lavet en musikvideo, hvor hun optrådte uden tørklæde.

I Israel, selvom en ortodoks jødisk teenager ikke behøver være bekymret for sin sikkerhed, afstedkom hendes seneste optræde på Israel’s “The Voice” at hendes rektor på den religiøse skole suspenderede hende i to uger.

Det som sker i Afghanistan ses gentagne gange i dusinvis af muslimske lande. Det har ingen betydning at de fleste muslimer sådan set er ligeglade med om en muslimsk pige er med i disse shows, de nyder dem måske direkte. Det som har betydning er at radikale islamister kontrollerer debatten og hvis de truer en piges liv - da tier alle andre.

Jeg indledte denne artikel med at hævde at på mange måder er meget religiøse jøder ikke så meget anderledes end meget religiøse muslimer. Der er forskel på den vis de, på en respektløs måde, behandler unge piger i talentshows. Strenge muslimer forsøger at slå disse kvinder ihjel, men strenge jøder giver dem en suspension på uger.

Det er da en smuk forskel. Man får lyst til at synge.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails