fredag den 7. juni 2013

Jøder vinder mange Nobelpriser - muslimer ikke. Hvorfor mon?

Bernie Planck

Islam er undskyldningernes religion. Når den bliver spurgt ind til, hvordan de forklarer muslimske æresdrab fortæller de os, at andre kulturer også slår deres kvinder ihjel, hvis familien bliver vanæret. Når de bliver spurgt om, hvorfor muslimer praktiserer kvindelig omskæring, svarer de at ikke-muslimer også bruger den praksis. Muslimsk anti-semitisme? Hallo, Europa var først. Slaveri? Men hvide kristne ejede også slaver i Amerika.

Ethvert voldeligt, brutalt, primitivt, barbarisk, kvindehadende og andet hadfyldt vers i Koranen bliver bortforklare ved at fortælle os at vi ikke forstår konteksten eller sproget, kulturen var anderledes og uanset hvad kan vantro ikke forstå den sande mening i Koranen, skønt muslimer altid meget hurtigt beder os læse den så vi kan forstå det ægte Islam.

Enhver islamisk fejl bortforklares ved at lægge skylden på de vantros vrede, tilbage i tiden, mod muslimer, Korstogene, Inkvisitionen, kolonialismen og så videre. Men der døde også jøder i Korstogene, Inkvisitionen under kolonialismen, dog overvandt de disse trængsler og fik succes.
Scientific Renaissance in Muslim Countries Photo Credit: islam.ru

Således finder vi at muslimer kommer med undskyldninger for de trofaste i Islam, med flere en 1,5 milliard sjæle, er mislykkedes med få sølle 4 Nobel Priser, når man ikke tæller Fredspriser med, mens jøderne, med en befolkning der er næsten 100 gange mindre har fået 178.

I min artikel, hvorfor jøder vinder så mange Nobel Priser, forklarede jeg, hvorfor forholdet er sådan:

Selvfølgelig er det at læse verdslige bøger i sig selv ikke med til at forme en Nobel prismodtager. Pointen er at Torahen, ikke kun var den eneste bog i jødernes verden. Tolerancen overfor alle ideer og filosofier, friheden til at diskutere og stille spørgsmål, betoningen af værdien af at leve i denne verden fremfor at samle sig ‘points’ til den næste, disse er nogle af de omstændigheder der har hjulpet jøder til at blive dygtige på mange andre områder, end blot studium af Torahen.

På besøg på forskellige muslimske fora og hjemmesider har jeg fundet følgende undskyldninger for, hvorfor jøder vinder så mange Nobel Priser modsat muslimer:

“Mit bud er at der er langt flere jøder i Noble priskomiteen, end der er muslimer. Enten det eller også bliver muslimer ikke udvalgt for bedømmelse, muligvis fordi de har for travlt med at forsvare deres familier mod den største militærmagt der er ved at slå deres dør ind.”

Med hensyn til jøder i Nobel Pris komiteen - ja så er der ingen da Sverige har en at de højeste rater med anti-jødiske overfald i Europa. Sandheden er, at der ville være endnu flere jødiske Nobel Pirs modtagere hvis svenskerne ikke var så gennemført jødehadende. I dette PDF dokument kan vi læse et essay af Jan C. Biro, fra Karolinska Institutet, Sverige, om at jøderne er overrepræsenterede fordi de markedsfører sig bedre, og at Nobel Komiteen skulle holde inde med at give dem så mange priser.

Med hensyn til at muslimer har for travlt på grund bekymringer over verdens største militær der forsøger at slå deres dør ind, så husker vi at jøderne, der flygtede fra Nazi forfølgelsen, og et af verdens største militær, lykkedes at skabe dusinvis af Nobel Pris modtagere, således falder de muslimske undskyldninger til jorden.

"... må skyldes det at jøderne blot stjæler ideerne og får al æren..."

Åh ja, som om jøderne slipper godt fra det 178 gange og ingen andre videnskabsforskere ikke ville protestere med “Hallo et øjeblik, det var mig der kom med den ide!”

En anti-jødisk hjemmeside (1) forklarer fænomenet ved at fastslå at Nobel Priserne er beregnet på de som skriver deres videnskabelige arbejde på standard europæiske sprog ( det vil sige engelsk, tysk, spansk og fransk) og at snedige jøder, der behersker flere sprog dermed får et uretfærdig fordel.

Jeg elsker denne: “Ethvert videnskabeligt gennembrud er blevet skabt af muslimer. De har ikke brug for nogen rådne priser.”  .

Pervez Musharraf, tidligere præsident over Pakistan er en muslim der ikke kommer med undskyldninger for muslimers tilbageståenhed og mangel på Nobel Priser. Han har gentagne gange påpeget i sine taler at de få muslimer der har fået en Nobel Pris har fået den kun fordi de arbejdede sammen med ikke-muslimske institutioner. Han erkender at det er Islam der holder det muslimske folk tilbage. 
 
Hvis blot muslimerne ville frasige sig deres religion og blive mere som jøderne, så betvivler jeg ikke at der ville være en slags renæssance blandt de folk der nu for tiden er under Islams åg.

Noter


(1):

Hvis vi nu blot standser et øjeblik og tænker efter: Der er adskillige store sprog på jorden, og hundredvis mindre, hvor videnskabelig og akademisk litteratur, og fremskridt, kan beskrives. Så vidt jeg er orienteret er der ingen regel der siger at Nobel Pris dommerne skal kunne tale i det mindste alle de større akademiske sprog (hvilket ville nødvendiggøre russisk, mandarin, japansk, hebraisk og arabisk der alle benytter en anderledes skrift end Vestens europæiske sprog). Dette betyder derfor nødvendigvis at arbejde på sprog ud over standard europæiske (det vil sige, engelsk, tysk, spansk og fransk) til en begyndelse har en betragtelig ulempe medmindre de er blevet oversat, eller at arbejdet havde en betragtelig omtale på de større europæiske sprog.
...

Når vi først har forstået dette kan vi derpå fremføre endnu en pointe, der er blevet overset af litteraturen i den forstand at jøderne har, som en tommelfingregel, en markant sproglig fordel sammenligner med andre folkeslag. Den jødiske kultur har en lang tradition med sproglig kunnen, med baggrund i Diasporaen (fordrivelsen til mange lande) og dermed er de mangesprogede.
Jødernes fordrivelse fra Spanien og hvor de i Europa drog hen


Dette er blevet forstærket af skabelsen af jødiske sprog baseret på en kombination af hebraisk og andre sprog (bedst kendt af disse er tysk jiddisch og spansk ladino), hvilket har gjort at jøder der er vokset op med flydende sprogkundskaber i disse kombinationssprog har kunnet tale flydende hebraisk og det andet sprog (oftest tysk) oveni det åbenbart ønskelige at opnå at være flydende i det moderne internationale sprog: Engelsk.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails