onsdag den 24. juli 2013

500 terrorister undsluppet i Irak. Uha, uha!

500 Al-Qaeda terrorister befriet i Irak

Rick Moran

Jeg måtte synke to gange da jeg første gang læste om antallet. 500??. Og de fleste af dem fra ledelsen?

Irak der allerede er et land i voldsom knibe, er i endnu større fare.


Hundreder af indsatte, herunder senior medlemmer af al-Queda brød ud af Iraks Abu Graibh fængsel da kammerater til dem iværksatte et militæragtigt angreb for at befri dem, sagde myndighederne mandag.

Et lignende angreb på et andet fængsel i Taji, cirka 20 kilometer nord for Bagdad fulgte samme mønster, men vagterne der lykkedes det at forhindre at nogle indsatte undslap. Seksten soldater og seks militante blev dræbt.
 


Det dødbringende angreb på et højsikkerhedsfængsel skete mens Sunni muslimske militante er ved at få fremgang i deres oprør mod den Shiitisk ledede regering der kom til magten efter U.S. invasionen der fik styrtet Saddam Hussein.

Selvmordsbombere kørte biler pakket med sprængstoffer til fængslets porte i udkanten af Bagdad søndag nat og sprængte sig vej ind i komplekset, mens bevæbnede mænd angreb vagterne med morterer og raketstyrede granater.

Andre militante indtog positioner nær hovedvejen, og bekæmpede sikkerhedsstyrkernes forstærkninger der var sendt fra Bagdad, da adskillige militante iført selvmordsveste kom ind i fængslet til fods for at befri fangerne.
 

Ti politifolk og fire militærfolk blev dræbt i de efterfølgende sammenstød, der fortsatte til  mandag morgen, da der ankom militærhelikoptere for at hjælpe med igen at få kontrollen.

På det tidspunkt var det lykkedes hundreder af indsatte at flygte fra Abu Graihb, det fængsel som blev så berygtet for ti år siden da fotografer viste billeder af U.S. soldaters mishandling af fanger.

"Antallet af undslupne indsatte har nået 500, de fleste af dem dømte senior medlemmer af al-Queda og med dødsdomme,” fortalte Hakim Al-Zamili, et ledende medlem af sikkerhedsstyrken og med i forsvarskomiteen i Parlamentet.

"Sikkerhedsstyrkerne arresterede nogle af dem, mens resten stadig er på fri fod.”

En sikkerhedsembedsmand fortalte Reuters med løfte om anonymitet: “Det er helt åbenbart et terroristangreb udført af al-Queda for at befri dømte terrorister med tilknytning til al-Queda.”
Hvad forventer du 500 trænede terrorister kunne udføre i Irak? Sunni oprøret er blevet meget stærkere nu og volden vil eskalere til niveauer der ikke er set siden måske 2007.

Shia’erne vil ikke sidde roligt og gøre ingenting. De har allerede bombet nogle Sunni moskeer og kvarterer. Vi kan forvente at Shia terrorister også vil gå videre med voden.

Samtidig fortsætter arbejdet med vor ambassade til 1,5  milliard dollars. Jeg spekulerer så på -  vil der været et land  den er færdig?

http://www.americanthinker.com/blog/2013/07/500_al-qaeda_terrorists_freed_in_iraq_prison_break.html#ixzz2ZwmWUcFQ

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails