fredag den 12. juli 2013

Fatah og Hams i intern konflikt - igen!

Fatah opfordrer til at Hamas i Gaza væltes

Thomas Lifson


Hamas, terrorenheden der regerer Gaza med opbakning fra Det Muslimske Broderskab er under angreb af sin rival Al Fatah der styrer Vestbredden om ledelsen af palæstinenserne.  Khaled Abu Toameh fra Jerusalem Post rapporterer:


Ledere fra Den Palæstinensiske Myndighed udtrykte tirsdag glæde over den egyptiske præsident Mohamed Morsis regime er faldet, med nogle opfordringer til palæstinenserne i Gaza Striben om at følge trop og vælte Hamas regeringen.
 Palæstinensiske analytikere forudså at Det Muslimske Broderskab i Egypten ville falde og dermed underminere Hamas, der i det sidste års tid har været opmuntret af Morsis overtagelse af magten. Den Palæstinensiske Selvstyreenheds præsident Mahmoud Abbas var en af de første arabsike ledere til at lykønske egypterne med Morsi fald.


I et brev til den nuværende præsident Adli Mansour, lykønskede Abbas ham med udnævnelsen, og udtrykte håb om at han ville opfylde det egyptiske folks forhåbninger om at “leve i frihed, værdighed, og stabilitet.”


Borgerkrigen i Syrien, sammen med Saudiarabien og Det Muslimske Broderskab er rivaliseringen mellem Hamas og Fatah en situation hvor det er en skam at begge sider ikke kan tabe straks. Men mellem de to er Fatah lige for øjeblikket den mest ‘fornuftige’ løsning. Muligvis vil der ikke komme noget ud af denne opfordring, men det er godt at fronterne imellem dem er langt mere tydelige.


I et længere perspektiv, hvis islamismen går tilbage i den muslimske verden kan begge grupper måske miste terræn. Men i den nærmeste fremtid så er det bedste vi kan håbe (og oplever i Egypten) at det Muslimske Broderskab er på hælene.  

http://www.americanthinker.com/blog/2013/07/fatah_calls_for_overthrow_of_hamas_in_gaza.html#ixzz2YFdxlE00

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails