onsdag den 24. juli 2013

Baby født - verden går royal-amok

Baby fødes - verden går amok

Rick Moran
Hvor lavt er Amerika dog faldet?

I fald det har undgået din opmærksomhed, så fik et drengebarn, hvis far en nullitet, der kalder sig selv “Hertugen af Cambridge” og moderen en pige fra en meget rig familie der kalder sig selv “helt almindelig” sat en masse elite snobber over hele verden i selvsving.

Babyen, nummer tre i rækken til at sætte sig på en trone, lige så anakronistisk som tåbelig, vil leve et priviligeret liv, behøver ikke bekymre sig om at præstere noget, behøver ikke have talent, behøver ikke have hjerne, eller endog blot held, men fordi hans oldemor - der opnåede sin stilling alene på grund af hvem hendes fader var - tilfældigvis er den arveretsmæssige hersker af England. 
 
Royalister i spændt forventning
Verdenspressen bedømte denne betydningsløse begivenhed værdig til en massiv dækning i masser af timer.

Obama tog åbenbart fri den dag - eller i det mindste skabte ikke selv nogen nyheder.

Samtidig slap 500 al-Queda terrorister ud af fængslet i Irak. 20 børn blev dræbt af Assad’s styrker i Syrien, og Harry Reid anklagede Mitch McConnell for at forsøge “at elske med tea party.”

Hver enkelt af disse begivenheder har langt større indvirkning på verden end et rigt barns fødsel, der ikke tjener en nikkel af den formue han vil arve, men vil have papparazzi’er der vil falde over deres egne ben for at beskrive hans opvækst.The Duke of Cambridge sagde i en udtalelse at parret “ikke kunne være lykkeligere.” Han og grevinden vil blive på hospitalet natten over.

Nyheden blev fremstillet på et staffeli i Buckingham Palaces forgård som traditionen foreskriver.
En bulletin - underskrevet af Dronningens gynækolog Marcus Stechelle, der var leder af lægeholder der forløste barnet - blev af en kongelig medarbejder ført fra St. Marys til paladset under politieksorte. Dokumentet lød: “Hendes Kongelige Højhed, Duchess of Cambridge har født en søn kl. 16.24 i dag.
Hendes Kongelige Højhed og hendes barn har det begge godt.”

Da nyheden blev meddelt lød der en kæmpehyldest fra gratulanter og journalister uden for hospitalet mens en kæmpe folkemængde hilste bulletinen ved Buckingham Palace. 
 
Den kongelige råber meddeler ‘den store nyhed.’

The Kensington Palace pressemeddelelse sagde at Duke of Cambridge var tilstede ved fødslen af sin søn, der nu vil blive kendt som Prince of Cambridge og nu indtræder i tronfølgerækken som nummer 3.

"The Queen, The Duke of Edinburgh, The Prince of Wales, The Duchess of Cornwall, Prince Harry og medlemmer af alle familierne er blevet informeret og er glade for nyheden,” stod der.
En talsmand fra Kensington Palace sagde at babyens navne - babyen som blev forløst i den private del, Lindo Wing of St Mary's - ville blive meddelt når tiden er inde.

The Prince of Wales, sagde i en separat udtalelse at han og Duchess of Cornwall, “er overlykkelige over at mit første barnebarn er født.”

"Det er et i sandhed helt særligt øjeblik for William og Catherine og vi er så lykkelige på deres vegne for at deres baby dreng er født,” føjede han til.

Et dokument der meddelte dette spædbarns fødsel fik politieskorte fra hospitalet til Eventyr Land - Buckingham Palace? “Journalister” hylder at endnu et rigt barn er kommet til verden? Er verden blevet skruptosset?

Amerikanerne kan ikke lide det royale. Vi er ligeglade med titler (selvom Barbara Boxer åbenbart ønsker at være officielt kendt som “Senator”). Vi mener man skal gøre sig fortjent ved sin adfærd i verden (vi hader de dovne børn af de dovne rige ligeså meget som vi hader royale). Og vi tror at konger, dronninger, grever, grevinder, baroner og baronesser og de som holder fast ved det ‘adelige’ er blevet helt og aldeles gammeldags som det skete cirka 1776.

Det er aldeles upassende i en føderal republik at gå helt bananas over fødselen af nogen der aldrig nogensinde vil komme i nærheden af den nedarvede titel “Statsoverhoved.” Og alligevel var en betragtelig procentdel af amerikanerne interesserede nok i denne historie til at være klistret til TV apparaterne mens kabel-tv åndeløst rapporterede om alle de ‘blodige’ detaljer.

Selv som berømtheder er denne dysfunktionelle, koldhjertede familie en fiasko. De foretager sig sjældent noget interessant, udover at bedrager deres ægtefæller. Det er på tide at komme videre folkens!

Dette er altså det 21. århundrede ikke det 19. Det er en krænkelse for verdens kollektive intelligens at nogen viser disse anakronismer opmærksomhed.


1 kommentar:

Anonym sagde ...

Har netop læst en beretning om kongejubilæet i 1935 og den enorme pragt, de mange penge der ofrdes det oppiskede folkelige hysteri og begejstring der prægede England i de dage. En snedig måde at sløre landets særdeles alvorlige økonomiske problemer og manglende oprustning over for et fremstormende Tyskland. Det er 80 år siden og vi er ikke blevet klogere og lader os stadig snyde af pomp og pragt.

Related Posts with Thumbnails