lørdag den 20. december 2014

En dødbringende politisk sygdom - Intet må være hemmeligt

Ben Carson diagnosticerer en ‘potentiel dødelig sygdom’ der har inficeret Washington'

                                           
Ben Carson                                                            
Senatsrapporten foranstaltet af Demokraterne om tortur over for mistænkte terrorister og for at få livsvigtig information var et spild i størrelsesorden 40 millioner dollars skattepenge.

Det er allerede blevet rigeligt dokumenteret at tre mistænkte blev waterboarded og kunstig søvnløshed og andre lignende teknikker blev benyttet for at få livsvigtig information fra terrorister. Skønt rapporten siger noget andet, så spillede informationen en rolle i pågribelsen eller elimineringen af mange top terroristledere, herunder Osama bin Laden. Den store omtale af denne information på et tidspunkt, hvor vi er i krig med forskellige terroristgrupper demonstrerer en eklatant mangel på visdom og omtanke, fordi denne information vil uden tvivl blive benyttet som et effektivt rekrutteringsværktøj hos vore fjender.  
Nogle af personerne der er ansvarlige for udgivelsen af denne rapport har offentligt erkendt at den kunne sætte medlemmer af militæret og andre amerikanere i en betragtelig fare, fordi de dermed kunne blive mål for hævnaktioner. Det forekommer sandsynligt at denne tåbelige frigivelse af denne information var politisk motiveret, da kontrollen over Senatet fra januar måned vil være på Republikanske hænder.        

                   
Dette er et prima eksempel på en potentiel dødelig sygdom der har inficeret Washington, kaldet ‘blindt makkerskab.’ Den kan ses når personer er mere bekymret over at skade den anden part eller styrke deres eget parti, end de er i deres nations velbefindende.

Selvfølgelig burde vi alle være bekymrede for den grusomme og uværdige behandling af ethvert menneske, men vi burde være så fornuftigt tænkende, at vi anerkender at det er gennemført tåbeligt at gøre noget der bidrager til en langvarig svækkelse af vore militære indsatser, især når vi er midt i en krig, selvom nogen ikke ønsker at kalde den det.

Desværre synes konflikter og krige af være en del at menneskelivet som vi ikke kan undslippe, selvom vi aldrig, aldrig må holde inde med at forsøge. Imidlertid når vi er midt i en krig, burde vi  benytte enhver ressource til rådighed for at afsluttet den hurtigst og med succes, herunder brugen af skjulte våben og teknikker som ikke egner til af blive offentligt kendt.

Det er gennemført tåbeligt at tro at alle vil følge reglerne for moralsk krigsførelse, hvis der er et sådant begreb. Hvis vi tillader vore fjender at gøre alt det de kunne tænke sig, herunder halshugninger af vore borgere, men vi føler vi skal føje dem på med enhver værdig behandling så er de tider hvor vi vinder krige forbi.  

Vi burde ikke sætte vore militær- og efterretningsstyrker eller nogen andre af vort forsvarsmæssige eller angrebsmæssige personnel i en situation, hvor der kan stilles spørgsmål ved om vi vil bakke dem op når et problem opstår, hvis de bruger deres bedste dømmekraft på vegne af deres medborgere. Dette vil kun medføre at de bliver angste og overfølsomme på tidspunkter, hvor en definitiv og aggressiv handling er eneste mulighed.

De 40 millioner dollars der blev brugt på denne undersøgelse kunne være brugt bedre på en undersøgelse af alternative teknikker til at indhente vital information fra modvillige tilfangetagne, hvilket så igen kunne være blevet en del af vort forsvar.

Vi har brug for at forstå at fred er langt mere sandsynlig dersom vi står styrkede og er i besiddelse af en militær styrke der ikke kan udfordres. Vi ville muligvis også kunne opleve mere fred hvis vi forsøgte at være forberedte på og forvente problemer, modsat det at vente eller blot reagere på problemer der bliver stadig værre.

Medlemmer at begge partier har brug for at tage sig tid til at regne ud, hvem de ægte fjender er og holde inde med at dæmonisere hinanden. Vi har en masse at være stolte af som amerikanere. Måske skulle vi bruge tid på at undersøge og tale om det.
author-imageBen S. Carson is professor emeritus of neurosurgery at Johns Hopkins University and author of the new book "One Nation: What We Can All Do To Save America's Future" (Sentinel). See Ben Carson products at the WND Superstore.   

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails