torsdag den 11. december 2014

Vore dages slaveri i Qatar

Bernie Planck

Lille Qatar med cirka 278000 indfødte indbyggere (plus 1,5 million immigrantarbejdere) har verdens højeste gennemsnitsindkomst. Denne høje indkomst deles dog ikke med de 95% af Qatars arbejdsstyrke der, for de felstes vedkommende består af ikke lønnede slaver. Faktisk ligger Qatar som et af verdens værste lande for arbejdere.

November 2010 vandt Qatar budet om at være vært for World Cup i fodbold 2022, hvilket har resulteret i et gevaldigt skub for at bygge for over 100 milliarder dollars sportsfaciliteter, veje og anden infrastruktur. Men i stedet for at betale arbejderne, har Qatars byggevirksomheder opkrævet alarmerede rekrutteringsgebyrer samtidig med man tilbageholder deres lønninger således at de ikke kan betale gebyrerne. For at sikre at de ikke forlader landet uden af afregne konfiskere virksomhederne arbejdernes pas.
brickmaking in Qatar
Slave Labor in Qatar

Dersom du nu spekulerer over, hvordan disse byggevirksomheder kan få lov til at misbruge deres immigrantarbejdere så vær klar over, at lov i Qatar opmuntrer til sådanne krænkelser baseret på landets undertrykkende arbejdersystem der kaldes kafala, der kræver at arbejdere skal være sponseret af arbejdsgiverne og giver dermed disse arbejdsgivere diktatorisk magt til at forhindre at arbejderne forlader landet.

Qatar er ikke det eneste land. Der er andre der er næsten ligeså slemme - vil du gerne kende dem?
Forenede Arabiske Emirater, Saudi Arabien, Kuwait, Oman og Bahrain. Og hvad har disse lande til fælles? Du kender udmærket svaret: Islam.

Dog kunne du spørge, hvad har Islam at gøre med at arbejdere behandles umenneskeligt? Jo, det står i Koranen: Tilhængere af Islam får at vide at deres religion står over alle andre. Islamisk overherredømmeindstilling er grunden til at muslimer ikke finder det forkert at behandle arbejdere som affald, at voldtage vantro kvinder, massakrere ikke muslimer, og endog dræbe i millionvis andre muslimer, der ikke tilhører samme ‘gren’ af Islam.

Findes der en mere ondsindet, brutal og barbarisk religion?

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails