fredag den 17. juni 2016

Endnu en massemorder indstillet til Nobels Freds Pris

Desmond Tutu nominerer en massemorder til Nobels Freds Pris

Sydafrikas ærkebiskop Desmond Tutu, som selv har modtaget Nobels Fredspris (1984 for hans anti-apartheid indsatser) har nomineret en massemorder af jøder til den ære at modtage prisen. Tutu har i lang tid været anti-Israel, og Tutu har nu foreslået et moralsk uhyre af en terroris, Marwan Barghouti, arkitekten bag snesevis af terrorbombninger mod israelske civile i Den Anden Intifada.
Israel National News rapporterer:
Den sydafrikanske ærkebiskop og kendte anti-israel kampagnefører Desmond Tutu er gået sammen med andre aktivister i nomineringen af en fængslet palæstinensisk ærke-terrorist, Marwan Barghouti for at han skal have Nobel Peace Prize.
Tutu redegjorde for nomineringen i et brev til den norske Nobel Komite mandag - som citeret af Al Arabiya - hvori han hyldede kommandøren for Fatah-Tanzim som et symbol på “kampen for frihed (der) er et tydeligt signal for støtte til virkeliggørelsen for det palæstinensiske folks ukrænkelige rettigheder, herunder selvbestemmelse.”
I brevet karakteriserede Tutu Barghoutis handlinger som en kamp “for frihed og fred,” og endnu mere ironisk - hyldes massemordere som “en aktiv fortaler og forsvarer af demokrati og menneskerettigheder, herunder kvinders rettigheder og for både religiøs og politisk mangfoldighed, i en region og en verden der på desperat vis har brug for sådanne fortalere.”
Barghouti afsoner 5 livstidsdomme for sin rolle i massemord på uskyldige israelere. Der kan ikke være tvivl om, at dette forsøg af Tutu har til hensigt at lægge yderligere pres for at få ham løsladt, selvom han ikke fortryder eller angrer sine gerninger.


Selvfølgelig er Nobel Freds Prisen allerede blevet vanæret ved at man gav den til Yasser Arafat i 1994, endnu et morderisk uhyre. Men i det mindste har prisen dog fået et skær af rationale fordi den blev givet også til Shimon Perez og Yitzhak Rabin for deres indsatser i fredsforhandlinger.


Barghuoti har så absolut ingen af disse formildende indsatser.Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails