onsdag den 22. juni 2016

Millardæren Soros beder UK blive i EU - ellers!

Milliardæren Soros ( manden bag åbne grænser)  beder Storbritannien blive i EU - ellers!REUTERS — George Soros, milliardæren der blev berømt ved at spekulere mod pundet i 1992, sagde at en britisk stemme torsdag for at forlade EU ville igangsætte en større og mere forstyrrende devaluering af sterlingpundet, end den som fandt sted på Black Wednesday.

Soros benyttede i 1992 Quantum Fund for at spekulere med succes mod Sterling der var sat for højt i værdi i forhold til Deutsche Mark, og dermed blev premierminister John Major tvunget til at trække pundet ud af  the European Exchange Rate Mechanism (ERM).(valutaslangen).
Soros, nævnte i en lederartikel i avisen the Guardian, at i tilfælde at en britisk udmelding, eller Brexit, ville pundet falde med mindst 15% og muligvis mere end 20%, til under $1.15 fra dets nuværende niveau på cirka  $1.46.
“Pundets værdi ville falde betragteligt. Det ville have en øjeblikkelig og dramatisk virkning på de finansielle markeder, investeringer, priser og jobs,” sagde Soros, 85 til the Guardian.
“Jeg ville forvente denne devaluering til at være større og mere forstyrrende end de 15%’s devaluering der fandt sted i september 1992, da jeg var heldig nok til at tjene en betragtelig sum penge ved mine hedge fund investorer.”
Soros, der vurderes til at være verdens 23. rigeste person af Forbes Magazine med en formue på $24.9 milliarder, sagde at the Bank of England ikke ville nedsætte raterne efter et britisk exit, og at der ville være ganske få pengepolitiske redskaber til at lempe en recession eller et fald i de britiske huspriser.
Soros
Han påpegede også det “meget store” nuværende budgetunderskud i United Kingdom, og sagde at en post-Brexit devaluering ville være usandsynlig for at forbedre fremstillingsbranchen, og handelskonditionerne ville være usikre og forbeholdne over for nye investeringer og nye jobs.
Ungarsk fødte Soros sagde at omfanget af Sterling devalueringen ville kunne sammenlignes med 1967, da daværende premierminister Harold Wilson devaluerede pundet til $2.40 fra $2.80.
Spekulanter, sagde Soros, ville være ivrige efter at udnytte en Brexit situation for at få profit.
“I dag er der spekulations kræfter i markedet der er langt større og mere magtfulde. Og de vil være ivrige efter at udnytte enhver fejlberegning af den britiske regering eller de britiske vælgere,” sagde Soros.
“Brexit ville gøre nogle meget rige - men de fleste vælgere betragteligt fattigere,” sagde Soros.
BREXIT BEKYMRING
Medlemmer af den britiske Leave kampagne siger nogle banker, store virksomheder og politikere forsøger at skræmme de britiske vælgere med voldsomt overdrevne advarsler om den finansielle og økonomiske virkning af et Brexit.
Justitsminister Michael Grove, en af de førende medlemmer af  the Vote Leave campaign, afviste Soros advarsel, og siger at milliardæren har været fortaler for britisk medlemskab af Euro-zonen.
“Sandheden er at de økonomiske forudsigelser som dem George Soros fremfører har fået det helt galt i halsen også i fortiden. Det var de mennesker der gik ind for at vi skulle tilslutte os en enkelt valuta, som vi ved har medført økonomisk elendighed,” fortalte Grove BBC Radio.
Modstanderne af EU medlemskabet siger Storbritannien kunne få velstand hvis man sætter sig fri fra det de bedømmer som et tysk-domineret projekt, med overdreven gældstyngende velfærdsforbrug.
Verdens største banker herunder Citi og Goldman Sachs vil indkalde børshandlere til at arbejde natten igennem for at følge den britisk afstemning om EU medlemskabet, der menes at være de mest skrøbelige 24 timer for markederne i et kvart århundrede.
En stemme for at forlade EU den 23. juni ville skræmme investorer ved at underminere forsøgene efter 2. Verdenskrig på europæisk integration og sætte spørgsmålstegn ved fremtiden for the United Kingdom og dets $2.9 billioner store økonomi.
Citi, Deutsche Bank, JPMorgan, Goldman Sachs, HSBC, Barclays, Royal Bank of Scotland og Lloyds er balndt de banker der planlægger at have fuld bemanding i London den 23. juni når resultater begynder at komme ind når afstemningen slutter kl. 21.00 nævner diverse kilder.
“De britiske vælgere undervurdere i stor grad de sande omkostninger ved Brexit,” sagde Soros.
“Alt for mange mener at en stemme for at forlade EU ikke vil have nogen indflydelse på deres personlige finansielle stilling. Dette er ønsketænkning.”
http://www.breitbart.com/london/2016/06/21/billionaire-open-borders-funder-soros-tells-britain-stay-eu-else/

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails